Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-09-17, 12:42 PM   #726
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
睇內文第二批要9月下旬先有,即係第一批應該賣得七七八八。
當然呢種講法都可以係口術嘅一種,不過我地唔見之前one piece有咁嘅「宣傳」,
即係話呢隻至少賣得好過one piece好多令笨大夠膽講呢種口術,
下星期銷量榜出大家又睇真啲係咪口術啦。
同隻MARIO未出已經得獎一樣
即係話我唔係否定隻MARIO會係好GAME
不過道理係講唔通就講唔通

同理呢個CASE我都唔係話質疑實際數字會唔會根本唔高
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 01:01 PM   #727
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: Kain 查看文章
同隻MARIO未出已經得獎一樣
即係話我唔係否定隻MARIO會係好GAME
不過道理係講唔通就講唔通

同理呢個CASE我都唔係話質疑實際數字會唔會根本唔高
頒獎呢家嘢話絶對公平真係...算罷啦
睇下星期嘅銷量榜應該會有比較確實嘅答案。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 04:59 PM   #728
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: mario0606 查看文章
點會呀?3DS大聲過3DSLL架wo
我都記得係3DS大聲過3DSLL/XL,
係new3DSLL/XL先至大聲過3DSLL/XL!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 05:31 PM   #729
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
原來當switch cap圖過1000張,(唔裝microSD卡的情況下)
就唔比再cap圖,系統要你加插micro SD卡擴充後,先至用得喎!
https://scontent.fhkg3-2.fna.fbcdn.n...7e&oe=5A4909F5

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 09-09-17 06:47 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-17, 12:27 AM   #730
雪人
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
請問大家一下, 我用Pro controller 玩splatoon玩左一個月, 今日發現左邊個菇即使推盡左, 個公仔都係行得好慢, 我諗個製應該有少少問題, 大家有無同樣情況?

另外, 我果買Pro controller當時唔記得拎單, 請問大家有冇試過無單據情況下任天堂都會修理的?
雪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-17, 09:46 AM   #731
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
引用:
作者: 雪人 查看文章
請問大家一下, 我用Pro controller 玩splatoon玩左一個月, 今日發現左邊個菇即使推盡左, 個公仔都係行得好慢, 我諗個製應該有少少問題, 大家有無同樣情況?

另外, 我果買Pro controller當時唔記得拎單, 請問大家有冇試過無單據情況下任天堂都會修理的?
我一買返黎已經係咁
reset 完冇事用到依家

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-17, 12:04 PM   #732
MultiPASS
Crazy Gamer

呢兩隻冷門連動賽馬game都預約完賣,
莫非有體感銷量可以睇高一線?
隻龍珠X2可以體感出波...
不過我夾時間用得好辛苦

http://switchsoku.com/soft/11110
舊 09-10-17, 12:46 PM   #733
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
呢兩隻冷門連動賽馬game都預約完賣,
莫非有體感銷量可以睇高一線?
隻龍珠X2可以體感出波...
不過我夾時間用得好辛苦

http://switchsoku.com/soft/11110
依家應該係體感+無線無感應器手制+HD震動嘅協同效應

體感叫市場以前消化過
所以多數廠都知道要動作運動類先力推
暫時都無咩大敗例子
呢樣可以話貫徹老任打獨特性嘅商戰風格
用手感逼真打全世界追緊嘅視覺逼真
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-17, 05:07 PM   #734
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
請問有冇風聲 殺己達 會出中文版?

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-17, 05:12 PM   #735
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: 天空 查看文章
請問有冇風聲 殺己達 會出中文版?
小道消息不斷有,冇官方確認!
真係出中文版的話我估都係等season pass之後...
舊 09-11-17, 05:36 PM   #736
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
我想問switch個mon壞壞地 (有幾間o野o係畫面),拎上任記香港度維修會唔會無晒D save??

謝~

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-17, 05:40 PM   #737
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
我想問switch個mon壞壞地 (有幾間o野o係畫面),拎上任記香港度維修會唔會無晒D save??

謝~
會....

舊 09-11-17, 05:40 PM   #738
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: DevilElvis 查看文章

謝~
香港→一定無晒,因為check到真係有問題係會機換機,但而家無任何辦法轉移save
日本→睇彩數,官方都會講明故障太嚴重者都係會無晒save

舊 09-11-17, 05:42 PM   #739
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
小道消息不斷有,冇官方確認!
真係出中文版的話我估都係等season pass之後...
thx

唯有等啦

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-17, 10:10 PM   #740
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
星期四 6 am - 2017 秋季 Direct 全球同步
https://www.nintendo.co.jp/nintendo_...914/index.html
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-17, 10:13 PM   #741
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
近月的game 資訊同mario odyssey

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-17, 11:17 PM   #742
golan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code1977 0103 7669
引用:
作者: enishi 查看文章
星期四 6 am - 2017 秋季 Direct 全球同步
https://www.nintendo.co.jp/nintendo_...914/index.html
正常唔會簡apple之後個日,我覺得有d野
golan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-17, 11:20 PM   #743
leungky1

上次講兩大作都40分鐘唔夠
今次當Mario一個大Slot
ARMS同Splatoon 2講更新應該唔耐
仲要有精靈拳,火紋同Xeno都唔放角色圖
似乎新野唔會太少???
由手機版發出

此篇文章於 09-11-17 11:37 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-12-17, 09:19 AM   #744
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: leungky1 查看文章
上次講兩大作都40分鐘唔夠
今次當Mario一個大Slot
ARMS同Splatoon 2講更新應該唔耐
仲要有精靈拳,火紋同Xeno都唔放角色圖
似乎新野唔會太少???
由手機版發出
係時候揭盅年尾大作喇
舊 09-12-17, 04:02 PM   #745
WAL1

你地想12月出大亂鬥定全新合家歡作品?
Switch仲爭一隻官方party game...1,2switch除外
由手機版發出
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-17, 05:38 PM   #746
MultiPASS
Crazy Gamer

依家比較多人估嘅係動森或大亂鬥
舊 09-12-17, 05:52 PM   #747
leungky1

大亂鬥.... 都係搵齊新人同改造網絡戰先出新作會好啲....
由手機版發出
舊 09-12-17, 06:46 PM   #748
WAL1

大亂鬥就唔係新作啦,應該係WII U移植+DELUXE
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-17, 07:00 PM   #749
MultiPASS
Crazy Gamer

其實動森同大亂鬥都應該好似孖車咁由Wii U版強化移植(DX),
要呢兩者全新作可能要等到2019甚至2020..
舊 09-12-17, 07:03 PM   #750
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
其實動森同大亂鬥都應該好似孖車咁由Wii U版強化移植(DX),
要呢兩者全新作可能要等到2019甚至2020..
首先要出隻正統動森去 WiiU 先... amiibo festival 就算數喇
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 04:48 PM

手機版 | APP版