Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後
電視遊戲討論版>本地GAME書討論區 Vol 10(近期副題:GAME WEEKLY將加價至$25)
豆腐多 11:47 PM 05-11-17
作者: Hello MiMi:

二三萬?
龍虎門都未必有
Gzone 多讀者過龍虎門?
搵鬼信

印二三萬咋?
唔係信CHRONO講呀?wwww
<係GZ office回緊你
Sar8 11:50 PM 05-11-17
果邊既總數不嬲要除100來睇
mingstone 11:50 PM 05-11-17
作者: 信長:
阿里斯死霸FB ,我尼D 花生友都係聽過,好似係老細比佢"分手費",死症. Chrono 返到做前,應該一早知,解決唔到,係邊個廢??
chrono 走時有兩三萬書??? 真唔真??
除左宅文,所有人都係拖後腿?
chrono 個職位係顧問唔係總編,無實權?
chrono 反問唔寫app game 可以寫咩. 咁你問weekly 啦,
二三月大把game到需要攻略, GZONE 仲寫緊app game..
果陣chrono走左咪keep住跌書囉
其他野我地又唔係本書做 Q知邊啲真邊啲假咩
讓子彈飛囉 收風聽叔嚟一定無死 不過講下講下就變真囉(以為

二三萬?
龍虎門都未必有
Gzone 多讀者過龍虎門?
搵鬼信

印二三萬咋?
自問都係中學先有買G zone
中小學生市場可能有嘅
Hello MiMi 11:52 PM 05-11-17
作者: 豆腐多:
唔係信CHRONO講呀?wwww
<係GZ office回緊你

我覺得有8000 要還神

點都好
希望你地前路光明
Hello MiMi 11:58 PM 05-11-17
作者: mingstone:
果陣chrono走左咪keep住跌書囉
其他野我地又唔係本書做 Q知邊啲真邊啲假咩
讓子彈飛囉 收風聽叔嚟一定無死 不過講下講下就變真囉(以為

自問都係中學先有買G zone
中小學生市場可能有嘅
紙媒比你想像中差好多la
而且有app 睇到gzone (收費,係咪授權我唔知,仲有無我都唔知)
如果仲有,呢度起碼搶幾百書
出switch 呢幾個月照計最好做

如果真有20000 書
我寫包單一定唔會摺

而且番書數係一個星期後嘅事
好似C 君咁講落場巡檔?
佢有咁晨心等人番書數書再睇賣幾多?

佢自己有無買一兩本支持下都成問題
信長 12:04 AM 05-12-17
好辛苦睇晒成集
GZONE 最後歲月(唔計最後4期),所有衰野都唔關宅文事

改做app game 路線係邊個諗出黎?
面皮厚到世界級
Sar8 12:09 AM 05-12-17
香港地邊個企上面會話係自己錯
推落下面先係正路來

呢下我唔針對佢
1515 12:19 AM 05-12-17
轉logo 一事老闆係咪知情,游雲始終冇講。

G zone 曾經好輝煌,無論是阿里斯、游雲、C君都有貢獻
若說紙媒式微而摺書,無話可說,非戰之罪
最可惜是內鬨收場,
一方說「我地想本書好,但班編輯唔想」「我是顧問但冇實權,封面邊會用《大逆轉》」
另一方說「你作為顧問,竟然搞班細?話佢地hea做」「唔出BIO7攻略又關我事?」

其實這種結局收場,很可悲⋯⋯ 我相信就算紙媒式微,都總有生路可走的。
雷火武 12:32 AM 05-12-17
作為一本game書都無咩game攻略睇
都好難吸引到人買來睇
mingstone 12:35 AM 05-12-17
作者: 信長:
好辛苦睇晒成集
GZONE 最後歲月(唔計最後4期),所有衰野都唔關宅文事

改做app game 路線係邊個諗出黎?
面皮厚到世界級
選擇性失明 Chrono第一次走咗又唔見升書

作者: Sar8:
香港地邊個企上面會話係自己錯
推落下面先係正路來

呢下我唔針對佢
做讀者最好 永遠是對的
Sar8 12:36 AM 05-12-17
封面話人地唔用真38
真38今日先有大圖出
琴日下午先有消息中既消息

你砌人地做個錯既封面,你係前負責人,你好唔好意思咁屈你前下屬丫?
你話你冇實權?一入返GZ成本野變app zone
自己開2301執左自己落清倉廣告落去本書度
你而家同我講你冇實權
風間鈴木仁 12:39 AM 05-12-17
作者: 雷火武:
作為一本game書都無咩game攻略睇
都好難吸引到人買來睇
非常中肯
十分認同

Fans 都支持不到了 ,加上我不玩 apps game

二來 完全沒有 PS4 / XB1 攻略 ,可怒也 !!!

其實無言了對 G ZONE !!!
Sar8 12:39 AM 05-12-17

做讀者最好 永遠是對的
咁你岩D
chrono走即趺書咁勁
咁chrono返來唔見升書

帶左自己一班支持者返來都唔升書

趺就係個時代引致
升就係因為個人導致
Hello MiMi 12:50 AM 05-12-17

做讀者最好 永遠是對的
一來當時阿里君唔見得有整頓過
二來個朵臭左就是臭左

海天堂就是好例子
臭一鑊就無得番生架喇

以GAF 為例
我相信仲有大把人買GW
我就期期都有買
有特別版就買特別版
呢d 就係所謂口碑

今期gzone 個個話好睇
好老實
我呢四期會買番
信長 12:56 AM 05-12-17
我花生友咁估
書數跌到一個點好大獲, 要找數...
C 君一早知, 自己想走/R一筆分手費
Sar8 12:57 AM 05-12-17
估來有咩意思,呢D野永遠唔會有答案
mingstone 01:05 AM 05-12-17
咁你岩D
chrono走即趺書咁勁
咁chrono返來唔見升書

帶左自己一班支持者返來都唔升書

趺就係個時代引致
升就係因為個人導致
本身就下降趨勢有乜好爭

所謂支持者一早分咗家
支持宅文就課咗比熱時
反對宅文就繼續唱衰本書

Chrono回歸之後本書變咗各有各做
叫gzone同熱時合作就唔得 遊雲搞咗gg就幫手推
咁搞辦工室政治好難睇 本書質素重差過之前 兩頭唔到岸

街外人見你地炒花生又唔係合力做好本書已經走哂啦
mingstone 01:13 AM 05-12-17
估來有咩意思,呢D野永遠唔會有答案
你地所謂嘅廢就係比啲永遠唔會有答案嘅嘢放到無限咁大
風間鈴木仁 01:13 AM 05-12-17
一來當時阿里君唔見得有整頓過
二來個朵臭左就是臭左

海天堂就是好例子
臭一鑊就無得番生架喇

以GAF 為例
我相信仲有大把人買GW
我就期期都有買
有特別版就買特別版
呢d 就係所謂口碑

今期gzone 個個話好睇
好老實
我呢四期會買番
我呢四期會買番 too !!!

非常中肯
十分認同

Fans 都支持不到了 ,加上我不玩 apps game

二來 完全沒有 PS4 / XB1 攻略 ,可怒也 !!!

其實無言了對 G ZONE !!!

所以本人已經轉換支持 GAME WEEKLY 3YRS !!!

支持 電玩太郎 , wuxu , …… gameweekly , 保持原則 , 保持風格 !!!
Sar8 01:25 AM 05-12-17
你地所謂嘅廢就係比啲永遠唔會有答案嘅嘢放到無限咁大
首先你唔係廢就冇得放大既
第二,佢既廢係靠佢平時既口吻,行徑,立場睇
唔需要呢D唔存在既答案
Hello MiMi 01:31 AM 05-12-17
首先你唔係廢就冇得放大既
第二,佢既廢係靠佢平時既口吻,行徑,立場睇
唔需要呢D唔存在既答案
其實可以不用同佢傾了
盞攪
信長 01:33 AM 05-12-17
人地今年先買PS4 同NS , 咁幾年前都可以評GAME 都幾神奇
"無劍勝有劍"境界
mingstone 01:50 AM 05-12-17
一句討厭Chrono咪可以解釋到係針對佢囉
中間發生咩事都可以唔講理由
信長 01:56 AM 05-12-17
記住課金,人地2301 執左,依家又失業
好需要有人經濟上支持
豆腐多 02:05 AM 05-12-17
作者: 1515:
轉logo 一事老闆係咪知情,游雲始終冇講。

G zone 曾經好輝煌,無論是阿里斯、游雲、C君都有貢獻
若說紙媒式微而摺書,無話可說,非戰之罪
最可惜是內鬨收場,
一方說「我地想本書好,但班編輯唔想」「我是顧問但冇實權,封面邊會用《大逆轉》」
另一方說「你作為顧問,竟然搞班細?話佢地hea做」「唔出BIO7攻略又關我事?」

其實這種結局收場,很可悲⋯⋯ 我相信就算紙媒式微,都總有生路可走的。
其實唔係內鬨,
真相係

[劇透注意]

單純係一個人問題
講某人話救書,
但成3個月唔係OFFICE出現,
之後今日走出黎話班細唔做野

1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後

返回主題版面