Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 
電視遊戲討論版>電子競技將成為 2022年 亞運會正式比賽項目
野良猫 01:14 PM 04-20-17
作者: HI_Ricky:
比賽乜先, 貪食蛇定俄羅斯方塊? XD
鬥課金
wing 02:38 PM 04-20-17
作者: 強化人間ですの~★:
香港最有機會應該係KOF98/02入奧運
冇咩可能夠中國鬥.

大陸先至係kof強國.
Sar8 02:54 PM 04-20-17
作者: 強化人間ですの~★:
香港最有機會應該係KOF98/02入奧運
剩係唔比人達已經fail啦
wing 02:59 PM 04-20-17
作者: Sar8:
剩係唔比人達已經fail啦
講真, 就算講打機, 我都唔覺香港有邊一類game會掂. 格鬥game唔好講日本韓國, 台灣同大陸果D咩gamerbee, 小孩, 已經夠掃哂香港player.
新月 03:11 PM 04-20-17
作者: wing:
講真, 就算講打機, 我都唔覺香港有邊一類game會掂. 格鬥game唔好講日本韓國, 台灣同大陸果D咩gamerbee, 小孩, 已經夠掃哂香港player.
搞笑香港例,所以我退出
不過Kof14回歸返
無規舉先係千變萬化打法
香港仲有勁人o既,
但真係埋沒左好多人
J+1 03:11 PM 04-20-17
作者: 野良猫:
鬥課金
Vip
由手機版發出
wing 03:15 PM 04-20-17
作者: 野良猫:
鬥課金
鬥課金? 全世界有邊D人夠強國鬥?

大陸手機game市場已超越左美國, 預測今年收入超過83億美元...........
jeffyen83 04:04 PM 04-20-17
格鬥,運動同賽車可以睇下既
LoL類就冇興趣睇了
Sar8 04:13 PM 04-20-17
剩係兩邊既發展電競香港已經冇得比
早排先話有個女選手退隊,除左屋企人因素...最大既因素肯定係錢...
6K點生活...
信長 04:21 PM 04-20-17
作者: jeffyen83:
格鬥,運動同賽車可以睇下既
LoL類就冇興趣睇了
Lol 真心唔識睇,我覺得做得亞連/奧運項目,
要有種簡單明白太約規則,玩法
就算外行人都易睇得明,同推廣
利申:因為無玩lol ,有試過睇,不過完全唔明佢打咩,可能得罪lol fans

舉例,有如冬奧第一次加入冰壺,當然本身無玩過,不過睇一陣就明同投入到,同了解到當中技術
如果做電子競技入亞運項目,我偏向覺得先用非取決角色差別遊戲
俄羅斯方塊,DDR 適合 XD
大覺屋師真 05:48 PM 04-20-17
作者: Sar8:
剩係兩邊既發展電競香港已經冇得比
早排先話有個女選手退隊,除左屋企人因素...最大既因素肯定係錢...
6K點生活...
外國做埋實況主就得嘅
無啦啦都20鎂20鎂咁donate
食支雪條又打賞
hk市場太細同直播嘅氣氛都唔同

作者: 信長:
Lol 真心唔識睇,我覺得做得亞連/奧運項目,
要有種簡單明白太約規則,玩法
就算外行人都易睇得明,同推廣
利申:因為無玩lol ,有試過睇,不過完全唔明佢打咩,可能得罪lol fans

舉例,有如冬奧第一次加入冰壺,當然本身無玩過,不過睇一陣就明同投入到,同了解到當中技術
如果做電子競技入亞運項目,我偏向覺得先用非取決角色差別遊戲
俄羅斯方塊,DDR 適合 XD
你所講嘅都啱,
但我覺得都係會以現時有大型比賽多國有現役隊伍嘅為優先, 唔駛全部由頭嚟過. 地區選拔/用現有比賽儲分拎參賽資格都幾乎唔駛用幾多資源
加上依D已經有一定贊助商$$$$$, 有錢當然先行

--------

無記係咪會搵達哥做旁述? (雖然佢唔係電兢級,但以無記性格會搵D出名嘅人優先 達哥做下功課應該都旁述到)
真!DC 06:39 PM 04-20-17
無記點會搵網絡世界既人
梗係用自己藝員啦
由手機版發出
sugihara 08:01 PM 04-20-17
作者: 真!DC:
無記點會搵網絡世界既人
梗係用自己藝員啦
由手機版發出
咁又錯,啱啱先見佢山長水遠搵lowcostcosplay拍咗個廣告…

同埋唔好睇小競技,唔好話電競,連爆旋陀螺比賽啲細路都日日操體能㗎…
【麥斯】 10:21 PM 04-20-17
http://www.itmedia.co.jp/news/articl...9/news125.html

日本人選手が派遣できない eスポーツが“メダル種目”になるも……協会が抱える課題

------------------------------------------------------

唔理比賽項目係乜都好,
總之日本派唔到人出賽
小昭Teddy 02:18 AM 04-21-17
總好過玩RTS....就算係奧運都俾韓國掃晒
Sar8 02:35 AM 04-21-17
作者: 大覺屋師真:
外國做埋實況主就得嘅
無啦啦都20鎂20鎂咁donate
食支雪條又打賞
hk市場太細同直播嘅氣氛都唔同

你所講嘅都啱,
但我覺得都係會以現時有大型比賽多國有現役隊伍嘅為優先, 唔駛全部由頭嚟過. 地區選拔/用現有比賽儲分拎參賽資格都幾乎唔駛用幾多資源
加上依D已經有一定贊助商$$$$$, 有錢當然先行

--------

無記係咪會搵達哥做旁述? (雖然佢唔係電兢級,但以無記性格會搵D出名嘅人優先 達哥做下功課應該都旁述到)
無記行得咁慢緊係乜叉都唔搵
wing 09:47 AM 04-21-17
作者: 小昭Teddy:
總好過玩RTS....就算係奧運都俾韓國掃晒
只要唔打starcraft改打halo war一定係美國天下
PiroPiro 10:16 AM 04-21-17
只要唔打starcraft改打halo war一定係美國天下
簡單D
打 AOE II 吧 !!!!!
wing 11:16 AM 04-21-17
作者: PiroPiro:
簡單D
打 AOE II 吧 !!!!!
啊.... AOE邊個國家強,我就唔知了。
信長 11:22 AM 04-21-17
AOE 2最近都好似重有追加民族
新月 11:40 AM 04-21-17
Tetris最簡單易明人人識玩
不過到時就係一堆神人參賽
玩隱形Tetris,結果都係唔識睇......
ps4boy 08:28 PM 04-22-17
英雄聯盟、League of Legend、FIFA!
holsety 02:08 PM 04-25-17
媽車。。。。
Dyhalt Rushifar 02:25 PM 04-25-17
作者: holsety:
媽車。。。。
…想成為最多選手即場爆粗既競技?
RPG之鬼 02:29 PM 04-25-17
比較想知評論員會搵邊啲人,還是電視台直接CUT咗去
1 2 3 4 5 6 7 8 

返回主題版面