Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19 59 109  ... 最後
日本動漫畫討論版>TVアニメ「ドラゴンボール超」2015年7月放送開始!丨ストーリー原案:鳥山明
exiazero 03:52 PM 06-01-13
如果上我會希望日文版
中文版就希望可以有返原TVB版少量人回來
好似悟空魔童唔該我要舊版
新版真係

ドラゴンボールZ 神と神 特別限定版(初回生産限定) [DVD]
好想訂, 有無人知道點可以訂到
exiazero 02:08 PM 06-04-13
龍珠劇場版香港版出返DVD
頭3套+最強之道出左港版DVD
有日文同無記配音
可以儲埋未買到的劇場版DVD了
money 10:40 PM 06-18-13
NeoVision Co. Ltd 新一影業有限公司

鳥山明人氣漫畫《龍珠》系列事隔17年推出的第18部劇場版《龍珠Z:神與神》將於8月於香港上映。
詳情請瀏覽以下的專業。
亍 ◣ 10:41 PM 06-18-13
offfff....見毛線賣廣告星期五明珠830會播真人龍珠
凍檸茶 10:44 PM 06-18-13
作者: money:

鳥山明人氣漫畫《龍珠》系列事隔17年推出的第18部劇場版《龍珠Z:神與神》將於8月於香港上映。
詳情請瀏覽以下的專業。
作者: 亍 ◣:
offfff....見毛線賣廣告星期五明珠830會播真人龍珠
專業
亍 ◣
 ◥ jaVaj
exiazero 10:01 AM 06-19-13
作者: money:

詳情請瀏覽以下的專業。
太好了
8 月上, 9月買埋日版DVD
希望果陣上係上日文版
11281984 10:09 AM 06-19-13
作者: exiazero:
太好了
8 月上, 9月買埋日版DVD
希望果陣上係上日文版
粵語如果係之前個把聲,我唔介意
exiazero 10:17 AM 06-19-13
作者: 11281984:
粵語如果係之前個把聲,我唔介意
舊版TVB配音的話
我會中日版都睇
現在果批....我仲未接受到
真!DC 10:34 AM 06-19-13
應該中日配音版都有得上吧
中文版可能幾個主角跟新版其他另外揾
好似k66咁
我覺得新舊版冇話邊邊好d差d
只係舊版聽慣左
不過我都係會揀日版睇
由手機版發出
exiazero 02:36 AM 07-12-13
《龍珠劇場版:神與神》鐵定於8月15日上映,到底有那些院線會上映呢?很心急吧?好了現在公布上映院線吧!

Palace APM, 百老匯葵芳,百老匯荷里活,MCL 德福,
MCL 康怡,MCL將軍澳,Star cinema, UA朗豪坊,UA Megabox
UA 屯門,GH青衣,GH Citiwalk,The Grand, 澳門大會堂

https://www.facebook.com/neofilms13

字幕品質有D擔心....
條預告片有幾句都譯錯左
exiazero 01:37 AM 08-19-13
今日終於睇左
等左咁多年果然無令人失望
好多位都好笑, 打鬥位可以再多少少
有D人物真係睇得出有轉變
尤其係比達
唯一不滿:點解片尾曲同HERO係英文版本來
呂鳳仙 01:48 AM 08-19-13
太歡樂……冇o左以前o個種真係驚地球會毀滅/主角會死o既感覺

最期待o既布歐除o左表演食布丁同人肉沙包就冇其他戲份

話說悟飯換衫真係換得好快……
11281984 01:53 AM 08-19-13
今日終於睇左
等左咁多年果然無令人失望
好多位都好笑, 打鬥位可以再多少少
有D人物真係睇得出有轉變
尤其係比達
唯一不滿:點解片尾曲同HERO係英文版本來
我都想知,英文版好聽好多~!!
但冇碟出既/口\
怪盜小G 02:16 AM 08-19-13
成套係咁講破壞地球

不過完全感受唔到緊張感
exiazero 03:39 AM 08-19-13
作者: 怪盜小G:
成套係咁講破壞地球

不過完全感受唔到緊張感
感覺因為成套太輕鬆
比魯斯前頭同中段都無甚麼實際上的行動表現到係破壞神
而且好多野都係靠界王同比達先知佢做過甚麼
感覺係任性搞笑的忠角
本身都係盡責做破壞工作
烈海王 09:40 AM 08-19-13
好滿意
因為係鳥山明有份編劇
所以極重鳥山明風格
同傳統劇場版一味喪打截然不同
熟悉鳥山明風格都知
佢真正鍾寫嘅唔係打鬥
而係IQ博士同早期龍珠嘅搞笑劇情
今次加入大量鳥山明風嘅笑料
感覺好親切
反正今次係一個紀念作嘅形式做
唔駛搞到GT咁悲壯
開開心心解決咗問題
一眾角色繼續愉快生活
對龍珠迷嚟講已經好滿足
風之將 10:10 AM 08-19-13
作為fans好滿意
撤亞幪面超人個到正到

最鐘意就係比達對比魯斯,悟空變回原形對比魯斯個段,悟空個段播埋hero 希望之歌熱血到不行

同埋成套最強的人應該係莊子囉
ahleung 10:31 AM 08-19-13
太耐無追post, 今次故事係timeline上邊個時期? 之前有人話係打完布歐後, 遇上歐布前?
拉基亞斯 10:44 AM 08-19-13
估唔到畢拉夫佢地都有得露面,仲要許過願先好嘢
gingq7 10:49 AM 08-19-13
滿意 +1

最大驚喜係悟空最後都係打輸
exiazero 11:11 AM 08-19-13
作者: ahleung:
太耐無追post, 今次故事係timeline上邊個時期? 之前有人話係打完布歐後, 遇上歐布前?
完布歐後, 遇上歐布前中間果10年
(有人推測應該係布歐5年後, 因為阿包未出世)
而且係08年OVA SPECIAL之後的事
因為有提過比達的弟弟

作者: 拉基亞斯:
其實今次感覺上畢拉夫佢地好正
小支線, 悟飯杜拉格斯同佢地互動果段堅笑左

畢拉夫佢地變哂小朋友.....
咁即係否定GT?
因為GT果陣畢拉夫佢地全部老人家來
(有人話某程度係致敬GT變悟空做小朋友)
ahleung 11:16 AM 08-19-13
完布歐後, 遇上歐布前中間果10年
(有人推測應該係布歐5年後, 因為阿包未出世)
而且係08年OVA SPECIAL之後的事
因為有提過比達的弟弟
有件咁既事?
exiazero 11:22 AM 08-19-13
作者: ahleung:
有件咁既事?

08 SPECIAL係20~30MINS小OVA
講比達弟弟同老婆來地球求助
兩個奸角生錯時代俾人一拳KO的悲慘故事

今次係搵撒亞人果陣莊子都提過比達弟弟
強化人間ですの~★ 11:34 AM 08-19-13
作者: 拉基亞斯:
戰鬥力5果個二打六都有一個cut
exiazero 11:46 AM 08-19-13
作者: 強化人間ですの~★:
戰鬥力5果個二打六都有一個cut
其實應該係IQ博士的則卷千平來
標籤:ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19 59 109  ... 最後

返回主題版面