Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-02-16, 02:08 PM   #1501
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
原來覺醒料改到頭20粒原價160,之後冇限但要540,驚人係咁量產﹖都係迫人不斷刷佢個活動
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-16, 02:29 PM   #1502
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
引用:
作者: ShinDou 查看文章
EC基本上1定要手動啦,電腦亂咁黎 XD

EC其實係睇打中果下之後,1定時間內(應該半秒內)有同1屬性攻擊打落去就達成

最易就係用晒D1樣既招,例如6隻都用大雷,咁亂禁都得 XD

另外都可以用2隻多HIT既推高左EC先,好似十HIT度已經最大CHAIN 4倍DAM,之後再接其他人大力招都得

例如2隻FF6沙漠王,拎同1屬性既劍,出AUTO BOWGUN,見佢HIT加到咁上下就禁其他人出招
我已經係4隻放大冰,1隻中冰, 跟住由中冰角色開始順序按, 但最後都冇ec個大字彈出嚟呢…
駛唔駛見隻角色出咗招至按另一隻架
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-16, 02:35 PM   #1503
ShinDou

引用:
作者: Hawk 查看文章
我已經係4隻放大冰,1隻中冰, 跟住由中冰角色開始順序按, 但最後都冇ec個大字彈出嚟呢…
駛唔駛見隻角色出咗招至按另一隻架
其實係要預埋D招既出招時間,佢唔係計你禁制時間,係計果下攻擊真係打落隻野果陣既時間

冇記錯既話大冰係出耐過中冰

我會4隻大冰輪住放之後先放中冰

如果你直頭冇彈過EC個字出黎應該係禁得太慢,你試下禁快D
舊 10-02-16, 02:41 PM   #1504
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
引用:
其實係要預埋D招既出招時間,佢唔係計你禁制時間,係計果下攻擊真係打落隻野果陣既時間

冇記錯既話大冰係出耐過中冰

我會4隻大冰輪住放之後先放中冰

如果你直頭冇彈過EC個字出黎應該係禁得太慢,你試下禁快D
Ok, 咁我去土廟練習下先, thx
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-16, 02:54 PM   #1505
ShinDou

岩岩望過下國際版出緊FFT活動地下書庫,但淨係放 拉冇沙個FD, 暗騎, 拉冇沙個妹俾人抽,唔知做乜收埋左拉冇沙同石化銃唔俾人抽,下個FFT活動就出雷神喇喎,到時先放番出黎﹖
舊 10-02-16, 07:59 PM   #1506
theunreal
Junior Member

註冊日期: Oct 2016
引用:
作者: ZeroChow 查看文章
真係冇奶冇人權, 連王宫都過唔到.
唸住重新刷過奶, 點知出2隻4☆boss都可進5☆
咁嘅情况之下唯有繼續冇奶.

将是疯了。
同时我用 IV calculator

舊 10-02-16, 11:09 PM   #1507
ShinDou

搭舊SAVE隻VAAN過到覺醒級,208加822魔片,但爭D全滅,俾人打1下全體3,4千 XD

都係睇下刷唔刷到超級算

搭隻3百幾攻BELFARE都係緊緊過到超級,搞到要刷上級先穩 XD 再升下D BONUS人先

此篇文章於 10-02-16 11:18 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-03-16, 09:24 AM   #1508
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
這次FF12覺醒
主攻手/大腿只要有700多上下就OK

700多攻提達用45MP招基本上可以把前面的秒殺
最後王用一下降防(召喚獸有魔法)就可以一回秒

覺醒最後的王吃全降

打了超過40場覺醒還沒遇過隱怪...囧

舊 10-03-16, 12:14 PM   #1509
ShinDou

多段HIT既招真係好勁

我未量產到屬性劍,就咁冇屬CHAIN,接VAAN果招 用霸王劍 勁過 解放1閃

其他BONUS人因為太低LV冇乜多段HIT招出到所以普攻

等夠雷結晶就去打海岸量產山湖劍料先 XD
舊 10-03-16, 02:16 PM   #1510
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
星期六抽完就應該用星期六日打仙人掌升爆兩隻4星先啦

我尋晚開始打, 今朝已經換晒D 券, 亂入一場最多可以有兩隻, 全team FFXII (Vann x2 + 王子+ ashe x 2 + frd) 有亂入一場就一萬

舊 10-03-16, 02:28 PM   #1511
ShinDou

我星期6日已經盡升,不過RANK得廿幾太少體,又冇裝冇資源冇咩水飲,所以都唔係好升到

而家得王女6星左LV60,王子得5星,兩隻VAAN 3星,PENELO 4星 XD

而家有仙人掌都冇錢食,又唔想晒AP打錢,諗住慢慢刷上/超級順便升咋,應該升到有兩隻FF12人玩多段EC就會好打好多
舊 10-03-16, 04:05 PM   #1512
ShinDou

諗諗下土槍好似都係唔夠勁,始終太少土屬武,就算其他人EC俾佢埋尾總輸出好似都唔夠雷神同TIDUS咁高

最勁應該都仲係雷神,而家仲有王子有招7HIT光同佢EC,易玩好多唔駛1定要拎把聖劍

都係再刷過首抽 XD

第1次俾隻GAME搞到我不斷重打刷首抽 XD

唔知刷到1周年果陣刷唔刷到隻雷神番黎,始終冇PICKUP XD

岩岩第1張飛就虹,不過係皇帝

此篇文章於 10-03-16 04:25 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-03-16, 09:40 PM   #1513
ShinDou

第2次有虹,ACE,唔知刷到幾時

第3虹,爽娘魔人

此篇文章於 10-03-16 09:50 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-04-16, 09:41 AM   #1514
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

俾你而家刷到, 到出隻勁D 你又由頭刷過架啦

舊 10-04-16, 09:45 AM   #1515
ShinDou

引用:
作者: jackiecyho 查看文章
俾你而家刷到, 到出隻勁D 你又由頭刷過架啦
係呀,舊SAVE唔係打唔到,D武同TRUST都有D用得下,係未打到最新既降臨,但1隻勁野都抽唔到,感覺好差

雷神都威左好耐,半年都有,之後出既都超越唔到既壁 XD

始終覺得呢隻GAME如果抽唔到勁角既話,同新玩既分別唔大,只係多少少裝,去到某個位都係唔可以再勁,愈來愈多降臨打唔到

下次要刷既話可能係7星,唔知會唔會順便出雲少 XD

下個正傳活動應該係解埋FF9就完晒原有既系列,應該會出FF8之後再FF7啦

此篇文章於 10-04-16 09:47 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-04-16, 10:13 AM   #1516
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
係呀,舊SAVE唔係打唔到,D武同TRUST都有D用得下,係未打到最新既降臨,但1隻勁野都抽唔到,感覺好差

雷神都威左好耐,半年都有,之後出既都超越唔到既壁 XD

始終覺得呢隻GAME如果抽唔到勁角既話,同新玩既分別唔大,只係多少少裝,去到某個位都係唔可以再勁,愈來愈多降臨打唔到

下次要刷既話可能係7星,唔知會唔會順便出雲少 XD

下個正傳活動應該係解埋FF9就完晒原有既系列,應該會出FF8之後再FF7啦
同我個frd 一樣, 佢成日同人講佢有齊晒咁多隻6星角, 只不過隻隻角唔同account, 響自己個心度齊圖鑑

舊 10-04-16, 10:26 AM   #1517
ShinDou

我唔係想儲圖鑑,我連怪都唔調查既,純粹想用勁角 XD 有雷神都唔駛用其他啦
舊 10-04-16, 02:18 PM   #1518
ShinDou

刷到TIDUS,仲係未有雷神
舊 10-04-16, 02:35 PM   #1519
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
我唔係想儲圖鑑,我連怪都唔調查既,純粹想用勁角 XD 有雷神都唔駛用其他啦
有雷神,但無聖劍,
無信賴都冇用...

舊 10-04-16, 02:42 PM   #1520
ShinDou

引用:
作者: wang2009hk 查看文章
有雷神,但無聖劍,
無信賴都冇用...
諗諗下都係TIDUS開波算 XD

有得LB降水耐同加水屬俾自己,又可以12HIT同人EC
舊 10-04-16, 02:42 PM   #1521
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
一定要有雷神先開局? 真係有耐性.....
我覺得都係打番舊save好,有100體打得舒服好多...同埋睇埋一週年有冇好野先啦,抽到隻雲哥/squall就唔洗雷神啦

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-16, 02:43 PM   #1522
ShinDou

舊SAVE真係有100體 XD

我有諗過如果舊SAVE抽到勁野會玩番舊SAVE的 XD
舊 10-04-16, 08:01 PM   #1523
ShinDou

岩岩射第2次11連落PICK UP POOL,竟然得1隻FF12人,中公主

另外有3金3隻都係LEONHEART,即係叫我量產佢TRUST姐 XD

其他好多都係中過/垃圾,焗住再行主線得閒再抽下半價拎夠5隻BONUS先打活動
舊 10-04-16, 08:38 PM   #1524
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
你之前唔係話中晒,仲抽做咩?

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-16, 08:40 PM   #1525
ShinDou

因為岩岩又刷過首抽重打 XD

呢排都重打過幾次 XD

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 03:56 AM

手機版 | APP版