Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-29-05, 05:25 PM   #1
Kenji少
God of Gamer
暴走中

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKenji1445
Net-MD & MD 同 MP3,iPod 等討論區 (3)

welcome~
Kenji少 目前離線  
舊 08-29-05, 07:06 PM   #2
nlso
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: alexc
有protection既cd, Sonicstage, iTunes都 convert唔到
不過宜家有protect既cd 少左好多, 起碼AVEX都已經唔用lu
唔係wo
我用sonic stage 係 convert 到有protection 既 cd wo
nlso 目前離線  
舊 08-29-05, 07:14 PM   #3
alexc
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: nlso
唔係wo
我用sonic stage 係 convert 到有protection 既 cd wo
我舊時個CD-ROM都得,之後換左就唔得喇、Notebook o個個都唔得
alexc 目前離線  
舊 08-30-05, 10:22 AM   #4
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
想問問而家係街成日見話用Samsung芯果d貨仔用唔用得過

舊 08-30-05, 03:29 PM   #5
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
點解唔頂置ge?
睇唔到開左新tim@@
teamkiller 目前離線  
舊 08-30-05, 03:34 PM   #6
teamkiller

引用:
作者: 麥C
想問問而家係街成日見話用Samsung芯果d貨仔用唔用得過
用唔過....因為Samsung芯跟本就好普通.......只係掛個個大牌子.....Samsung靚聲的機種多數係OEM人地的(例如iriver) ...所以大家以為Samsung芯就靚聲
要買我寧願要Creative

此篇文章於 08-30-05 03:36 PM 被 teamkiller 編輯。
舊 08-30-05, 06:32 PM   #7
Kris
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
Wii U IDwlng41
PSN  IDwlng41
引用:
作者: teamkiller
用唔過....因為Samsung芯跟本就好普通.......只係掛個個大牌子.....Samsung靚聲的機種多數係OEM人地的(例如iriver) ...所以大家以為Samsung芯就靚聲
creative唔係好易壞既咩?= =

e度有冇人用i-audio?

舊 08-30-05, 06:37 PM   #8
teamkiller

引用:
作者: 自強不息
creative唔係好易壞既咩?= =

e度有冇人用i-audio?
點都好過什牌Samsung芯啦.....
我要音質算啦....反正價錢相差不遠
而且佢保養方面都幾好呀....多數換過部新的比你
舊 08-30-05, 07:12 PM   #9
Kris
Crazy Gamer

引用:
點都好過什牌Samsung芯啦.....
我要音質算啦....反正價錢相差不遠
而且佢保養方面都幾好呀....多數換過部新的比你
大概用到幾耐?= =

ps:置左lu~

舊 08-30-05, 07:35 PM   #10
teamkiller

引用:
大概用到幾耐?= =

ps:置左lu~
如果Flash型的就好少會話點壞......通常咁用大約都用到一年以上....(你粗用就冇得講啦)
hdd機就要睇運啦....我個fd未夠半年已經壞插線位.......
我自己就一個星期壞remote.....換左新remote之後一個月再壞....之後再換新(跟著已經唔用隻remote...因為個remote實在太易壞....唔想個個月上去換咁麻煩).......近排整花左又等錢洗就索性賣左佢...
亦都有人到依家都冇任何問題

此篇文章於 08-30-05 07:38 PM 被 teamkiller 編輯。
舊 08-30-05, 07:42 PM   #11
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
家姐買左部samsung的mp3(512MB,$14x
20日就壞鬼左
拿返去原廠保養,個地址係邊到??
Terry仔 目前離線  
舊 08-30-05, 07:48 PM   #12
Kris
Crazy Gamer

引用:
如果Flash型的就好少會話點壞......通常咁用大約都用到一年以上....(你粗用就冇得講啦)
hdd機就要睇運啦....我個fd未夠半年已經壞插線位.......
我自己就一個星期壞remote.....換左新remote之後一個月再壞....之後再換新(跟著已經唔用隻remote...因為個remote實在太易壞....唔想個個月上去換咁麻煩).......近排整花左又等錢洗就索性賣左佢...
亦都有人到依家都冇任何問題
你用緊邊部?

一年以上?夠哂啦...

flash型姐係內置usb定係可以當個d咩flash drive?= =''

百幾蚊雜牌買到512mb?= =

我見過最平都要四百...

舊 08-30-05, 08:02 PM   #13
teamkiller

引用:
你用緊邊部?

一年以上?夠哂啦...

flash型姐係內置usb定係可以當個d咩flash drive?= =''

百幾蚊雜牌買到512mb?= =

我見過最平都要四百...
我用Zen mirco .....部機就唔錯....但隻remote真係雞到冇得再雞....
flash型姐係內置usb定係可以當個d咩flash drive<===即係最普通果隻...乜唔係同一種黎架咩?好少會唔支援lash drive架啦
百幾蚊雜牌買到512mb?= =<----呢樣好似冇人講過呢..
舊 08-30-05, 08:16 PM   #14
Kris
Crazy Gamer

引用:
我用Zen mirco .....部機就唔錯....但隻remote真係雞到冇得再雞....
flash型姐係內置usb定係可以當個d咩flash drive<===即係最普通果隻...乜唔係同一種黎架咩?好少會唔支援lash drive架啦
百幾蚊雜牌買到512mb?= =<----呢樣好似冇人講過呢..
e....比個icon混淆左視聽...sorry.

我唔多清楚呀~~不過睇黎creative都平靚正

舊 08-30-05, 11:32 PM   #15
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
我女友想5-600左右買部512的
都唔知有咩好選擇
佢又想要這個型

咁有冇好介紹

舊 09-01-05, 03:47 AM   #16
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

XBox Live GamertagKojiro Fuuma
有無人用SHUFFLE~?
我係未裝SOFTWARE之前入左D歌入去...之後發覺PLAY唔到又DEL唔到D歌喎..
有無辦法搞搞佢~?

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線  
舊 09-01-05, 09:03 AM   #17
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: Kojiro Fuuma
有無人用SHUFFLE~?
我係未裝SOFTWARE之前入左D歌入去...之後發覺PLAY唔到又DEL唔到D歌喎..
有無辦法搞搞佢~?
你就咁放歌落去應該係當你作flash disk用
咁樣o的歌係play唔到的說...
要經iTunes先可以傳歌落去
裝返iTunes, iPod software之後再插shuffle落機試試

Metal Gear NT 目前離線  
舊 09-01-05, 09:09 AM   #18
Kaga

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: Metal Gear NT
裝返iTunes, iPod software之後再插shuffle落機試試
撘單問埋
响 itunes 買 d 歌落黎, 有冇得揀 format 同 birrate 呢?
Kaga 目前離線  
舊 09-01-05, 09:49 AM   #19
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: Kaga
撘單問埋
響 itunes 買 d 歌落黎, 有冇得揀 format 同 birrate 呢?
以我所知係set死做AAC 128kbps......

舊 09-01-05, 09:53 AM   #20
Kaga

引用:
以我所知係set死做AAC 128kbps......
icic....
唔該哂

此篇文章於 09-01-05 09:58 AM 被 Kaga 編輯。
Kaga 目前離線  
舊 09-01-05, 01:04 PM   #21
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

XBox Live GamertagKojiro Fuuma
引用:
裝過試啦..
問題係佢唔比我DEL入面D歌呀..咁姐係點..?
好煩A~

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線  
舊 09-01-05, 04:42 PM   #22
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: Kojiro Fuuma
裝過試啦..
問題係佢唔比我DEL入面D歌呀..咁姐係點..?
好煩A~
依家入面o的歌係咪以data形式儲存?
大不了format條shuffle

舊 09-04-05, 12:10 PM   #23
機神GBA
☆The End☆

註冊日期: Jan 2002
依家 iriver d 新機全部都係用 Samsung 芯 la.....唉.....
機神GBA 目前離線  
舊 09-07-05, 08:29 PM   #24

Game Master
なんですて

剛剛買左I-pod P 30GB
有d問題
點解我係果度set文件裡排位後再從機上個位唔一樣既..
還有,在文件夾入面有冇得再整文件夾架?

E家攪到個list好亂

マリオカートWii フレンドコード:はるか / 5327-1033-9997
大乱闘スマッシュブラザーズX フレンドコード:はるか /3222-5697-6518
 目前離線  
舊 09-07-05, 08:41 PM   #25
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: ???
剛剛買左I-pod P 30GB
有d問題
點解我係果度set文件裡排位後再從機上個位唔一樣既..
還有,在文件夾入面有冇得再整文件夾架?

E家攪到個list好亂
我唔係好明你講乜...??
你講緊歌定係其他data?
歌就你o係iTunes set好晒playlist
iPod就會sync個一樣o既playlist

在文件夾入面有冇得再整文件夾架<---data file??
可以
如果係以data形式放入iPod hdd
幾多folder都可以

關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
help~ Net MD 問題 smcpkman 影音館 1 11-10-04 10:53 PM
便 利 豪 俾 你~送 你 《 WE 8 》 5 隻 elac 電視遊戲討論版 1 08-11-04 01:57 PM
轉載: 一 個 國 家 的 輝 煌 成 就 , 竟 然 是 另 一 方 辛 酸 的 血 靈格斯 學術文化綜合研討區 10 05-24-04 12:45 PM
劉鑾雄與王穎妤曾苦戀6年 Busconcamp Neo Entertainment TREND 21 12-05-03 09:37 PM
NET MD vernon 影音館 1 02-23-03 12:13 PM

現在的時間是 01:47 AM

手機版 | APP版