Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-18-17, 12:59 PM   #1
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
[旅行]鹿兒島

小弟7月有幸第一次同娘親同女朋友3個一齊去旅行

請問有無住過的酒店推介?

感謝各位
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-17, 01:15 PM   #2
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
http://www.apahotel.com.t.ju.hp.tran...uo-ekimae.html

由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-17, 03:26 PM   #3
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
鹿兒島地方都唔細,不如你先講講你打算去邊D景點,然後再根據交通路線搵就腳的酒店。
另外最好講埋,你想找的是商務酒店,抑或是有很多設備(泳池之類)的享受型酒店。

此篇文章於 05-18-17 03:41 PM 被 十一月 編輯。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-17, 04:48 PM   #4
半人馬-RigiL-
Game Master

行程未plan
因為都有D倉促, 本身拎左假, 因為又發生左D事, 想同屋企人去下旅行, 咁啱又見到某香港航空做緊限時優惠, 所以放棄左去沖繩, 改去鹿兒島
暫時睇到以下介紹

此篇文章於 05-18-17 04:50 PM 被 半人馬-RigiL- 編輯。
舊 05-19-17, 12:20 AM   #5
小光
God of Gamer
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
講下BUDGET先啦

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-17, 12:55 AM   #6
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
作者: 小光 查看文章
講下BUDGET先啦
去5日,$4000內,有無好介紹?
由手機版發出
舊 05-19-17, 01:15 AM   #7
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
娘親電燈膽

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-17, 01:19 AM   #8
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
作者: 風音 查看文章
娘親電燈膽
唔係,係小弟想同佢去下旅行。
有感機會難得,家母對上一次去旅行都已經係30年前。
由手機版發出
舊 05-19-17, 08:11 AM   #9
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
3個人去長洲 5 日都唔只 4000 啦
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-17, 09:01 AM   #10
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
我第一眼係睇成同三個女朋友去旅行Orz
由手機版發出
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-17, 09:08 AM   #11
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
我第一眼係睇成同三個女朋友去旅行Orz
由手機版發出
標點嘅重要
有幸同娘親同女朋友,三個去旅行

修羅場旅行團
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-17, 10:21 AM   #12
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
可以同娘親去旅行係一件好幸福既事,加油!
我都 Plan 緊同媽媽去九州福岡玩,不過未得閒搶平機票。

舊 05-19-17, 10:24 AM   #13
十一月
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
修羅場旅行團
你講出了重點。
而且從對方的立場來說,同情侶的阿媽一齊去旅行,根本係受難。
祝樓主好運

又不如咁,再玩大D,叫埋女朋友的阿媽一齊去。
舊 05-19-17, 10:29 AM   #14
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
作者: 十一月 查看文章
你講出了重點。
而且從對方的立場來說,同情侶的阿媽一齊去旅行,根本係受難。
祝樓主好運

又不如咁,再玩大D,叫埋女朋友的阿媽一齊去。
女朋友媽咪已經passed away, 因為佢媽咪果時日日都返工, 無去過旅行,
所以我女朋友都有D遺憾無同佢媽咪去過旅行
舊 05-19-17, 10:59 AM   #15
十一月
Game Master

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
女朋友媽咪已經passed away, 因為佢媽咪果時日日都返工, 無去過旅行,
所以我女朋友都有D遺憾無同佢媽咪去過旅行
你女友心存遺憾咁又唔同,應該唔會嫌你阿媽媽礙事。
不過叫得做酒店的地方,除非碰巧做緊優惠,否則三人合計基本上最少都要15000円至20000円(大約HK$1100至$1400)一晚。
仲有正如之前所講,你都係快D諗咗行程先啦,否則book了酒店之後才發覺要坐車兩三個鐘頭或更久才去得到想去的景點就麻煩。
舊 05-19-17, 11:22 AM   #16
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
基本上男女朋友去旅行已經係一次分手大考驗

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-17, 11:25 AM   #17
kennethyu
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
我3月去鹿兒島係咁玩

香港->鹿兒島機場->霧島神宮 ->鹿兒島中央(住宿)
鹿兒島中央->指宿 ->鹿兒島中央(住宿)
鹿兒島中央->種子島 ->鹿兒島中央(住宿)
鹿兒島中央->櫻島 ->鹿兒島中央(住宿)
鹿兒島市內->鹿兒島機場->香港

我住APA Hotel 鹿兒島中央站前 2人房 $600 晚
酒店4晚1個人$1200 左右

你平食又唔去霧島, 種子島 只Stay 係
指宿, 櫻島, 鹿兒島既話$4000 可能夠既...

嗰$4000 包唔包機票
kennethyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-17, 11:35 AM   #18
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
作者: 風音 查看文章
基本上男女朋友去旅行已經係一次分手大考驗
其實已經準備結婚, 這個係一個好好既考驗

引用:
作者: kennethyu 查看文章
我3月去鹿兒島係咁玩

我住APA Hotel 鹿兒島中央站前 2人房 $600 晚

$4000指酒店 only
其實我無去過日本, 之前去過韓國同台灣.
行程我預3個人加埋$20,000
機票加保險$6600到, 酒店預$4000至$5000, 飲食玩budget$10,000
Total: $21,000
舊 05-19-17, 11:52 AM   #19
kennethyu

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
其實已經準備結婚, 這個係一個好好既考驗

$4000指酒店 only
其實我無去過日本, 之前去過韓國同台灣.
行程我預3個人加埋$20,000
機票加保險$6600到, 酒店預$4000至$5000, 飲食玩budget$10,000
Total: $21,000
仲以為你話$4000 成個Trip

$4-5000 住 Business Hotel 3晚 + 温泉旅館1晚 應該OK

鹿兒島自駕會方便好多...

我嗰次就巴士時間好煩
舊 05-19-17, 12:26 PM   #20
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
我3月去鹿兒島係咁玩

指宿除左日本最南之外,有野行的?

如果搭火車去,洗唔洗三個鐘?

舊 05-19-17, 01:32 PM   #21
kennethyu

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
指宿除左日本最南之外,有野行的?

如果搭火車去,洗唔洗三個鐘?
鹿児島中央->指宿 8:59 (1hr8mins) [1,000Yen]

1粒鐘多少少

指宿有流水麵食

日本最南JR 站

同埋熱砂浴...
舊 05-19-17, 02:13 PM   #22
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
仲以為你話$4000 成個Trip

$4-5000 住 Business Hotel 3晚 + 温泉旅館1晚 應該OK

鹿兒島自駕會方便好多...

我嗰次就巴士時間好煩
無車牌
開始睇下資料, 原來真係好大
返工忙, 要慢慢plan行程
見到 與論島好靚, 但應該唔會去啦

Retrieved from http://www.kagoshima-kankou.com/tw/attractions/10312

此篇文章於 05-19-17 02:26 PM 被 半人馬-RigiL- 編輯。
舊 05-20-17, 01:18 AM   #23
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
邊間做優惠先
HKA定HKE?
如果無車牌去鹿兒島或者沖繩會有玩唔到d咩既feel.....
或者可以試下福岡?(如果係HKE做優惠應該福岡都有份)

舊 05-20-17, 08:54 AM   #24
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
之前去過霧島ホテル
個大浴場大到可以游水

最正係男女共浴
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 11:47 PM   #25
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
作者: rorimoe 查看文章
之前去過霧島ホテル
個大浴場大到可以游水

最正係男女共浴
咁正
咳咳。。。講返正題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[換]角川春遊祭明信片(收武田版宮城/栃木/和歌山/岡山/熊本/鹿兒島)<([重徵和歌山])> 9844 買賣專區 7 06-14-14 04:35 AM
去旅行囉~ 15pens Cosplay同人MIX討論區 1 04-14-08 08:39 AM
GUCCI旅行袋 斯羅 潮流版 4 06-04-07 03:15 PM
旅行揀「關鍵」?? DevilElvis ~清談館~ 49 10-20-04 01:54 PM
畢業旅行 marspeople Neo Entertainment TREND 0 08-13-03 11:19 PM

現在的時間是 06:39 AM

手機版 | APP版