Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-20-14, 02:00 PM   #876
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: ouki 查看文章
GGO阿絲娜自第一話就只有1 2個場出過。。。。GGO她只係路人甲
絕劍就到桐人做路人甲

A1真係好得意。。改來改去成日都不根本身書去加野。。加完野又要CUT返書D內容
我說的女主角.. 是拖了三話都未出場的桐子啦.. 不是說亞絲娜..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-14, 02:42 PM   #877
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: CSY 查看文章
我說的女主角.. 是拖了三話都未出場的桐子啦.. 不是說亞絲娜..
桐子不是"真女主角"嗎

A1把開槍那段搞到怪怪的。。。冇左詩奶點解要去主動保護母親的目的。。。
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-14, 05:04 PM   #878
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
唔得, 好悶
劇情快返少少好唔好, D進度太慢
呢三集既野根本比盡一集多少少都夠講哂...

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-14, 05:13 PM   #879
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
桐子不是"真女主角"嗎

A1把開槍那段搞到怪怪的。。。冇左詩奶點解要去主動保護母親的目的。。。

我都 記得好似劇情無咁少.........佢可以花3集講廢話都唔把詩乃講清楚少少點解會有心理創傷....
好歹係GGO主要角色....
得2本書點解可以拖26集....
BOB 佢唔係諗住真係戰廿集吧

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-14, 05:17 PM   #880
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 闇影風 查看文章
唔得, 好悶
劇情快返少少好唔好, D進度太慢
呢三集既野根本比盡一集多少少都夠講哂...
快D講絕劍仲好
GGO好悶

舊 07-20-14, 09:46 PM   #881
ouki
戸松控

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
我都 記得好似劇情無咁少.........佢可以花3集講廢話都唔把詩乃講清楚少少點解會有心理創傷....
好歹係GGO主要角色....
得2本書點解可以拖26集....
BOB 佢唔係諗住真係戰廿集吧
目前因重睇而發現CUT左/改左GE地方
公務員同桐人對話。。。本身那到係講目前世界觀等內容
桐人同阿絲娜講轉AC。。。由王居改左係ALO內
心理創傷。。。內容其實都幾長但CUT到禁
舊 07-20-14, 09:48 PM   #882
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
話說其實c奶之後重有無出場?
個節奏咁慢真係無問題……?

舊 07-20-14, 09:52 PM   #883
ouki
戸松控

引用:
作者: 尼路 查看文章
話說其實c奶之後重有無出場?
個節奏咁慢真係無問題……?
夠。。。因為本身予12話內容用24話做
舊 07-20-14, 10:59 PM   #884
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
真係淨做GGO唔會做埋聖劍同絕劍?

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 02:55 AM   #885
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
好慢

睇左3集
感覺監督唔知自己攪到成件事俗不可耐

之後幾集好似有勁STAFF畫分鏡
不過預算有限下都係唔好諗咁多
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 03:10 AM   #886
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha

俾左成集個女仔, 結果睇完又好似刻意講D 唔講D 其實將3集變2集都得啦

搵一集俾D二三四奶出下場晒下時間會唔會仲好D
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 01:23 PM   #887
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
我覺得把psv遊戲動畫化仲好睇

話說gaf有人白金到嗎?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 02:32 PM   #888
Leaf
我有錯嗎

註冊日期: Jun 2003
引用:
不會做埋絕症病人果篇?

引用:
劉表様はご自分を愛することにかけては最高の色情魔。この中原を遠く離れた土地からあのお方は戦という札をちらつかせるだけで乱世を動かす天下人の気に浸ってこられました。つまり劉表様は天下と性交せずともただ自慰にふけっているだけで恍惚を充分に味わえるお方。ですが袁と曹が天下を争っていた頃であればともかくこれより先は天下と交わろうとなさらないお方に乱世の生き場所はありません。

http://hksan.net/forum/index.php?showtopic=12437
麻雀って楽しいよね
Leaf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 02:43 PM   #889
ouki
戸松控

引用:
作者: 闇影風 查看文章
真係淨做GGO唔會做埋聖劍同絕劍?
引用:
作者: Leaf 查看文章
不會做埋絕症病人果篇?
講笑禁講姐.....絕劍講明係2期做....聖劍就冇講....但做就要改返動版ALO D故事問題
舊 07-21-14, 04:00 PM   #890
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
A1阿,死槍嘅身份你唔好再整得明顯D?我呢個未睇過小說嘅人都大約可以有8,9成把握估到係邊個.
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 04:37 PM   #891
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
A1阿,死槍嘅身份你唔好再整得明顯D?我呢個未睇過小說嘅人都大約可以有8,9成把握估到係邊個.
咁你估錯喇

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 04:47 PM   #892
ouki
戸松控

引用:
我予定你唔會中
舊 07-21-14, 07:22 PM   #893
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:

公平點
你講左估邊個先

怕你之後公布後又說一早估到

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 07:31 PM   #894
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
公式HPに第4話「GGO」の先行場面カットとあらすじをアップしました!いよいよキリ子登場!?ぜひご確認下さい!http://t.co/ii2bRBGH7f #sao_anime http://t.co/VV6Qbo2yCt

舊 07-21-14, 07:37 PM   #895
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
我都認為你會錯, 原因係, 未睇過小說係"絕對"估唔到的

而睇到第三集, 你就認為你估係"某某"的話, 唔係你的錯, 係A1功力差, 比咗個錯覺比你

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 07:54 PM   #896
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
我估係詩乃媽(來亂)
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 08:37 PM   #897
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: harakuma 查看文章
我都認為你會錯, 原因係, 未睇過小說係"絕對"估唔到的

而睇到第三集, 你就認為你估係"某某"的話, 唔係你的錯, 係A1功力差, 比咗個錯覺比你
劇透可能
OPENING已經講咗答案。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 08:42 PM   #898
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
劇透可能
OPENING已經講咗答案。
劇透maybe
無喎, 正話好用心睇咗一次, (平時都會跳過),

但無出現過喎, --->(真正的死槍), partime嗰個唔計的話

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 08:50 PM   #899
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: harakuma 查看文章
劇透maybe
無喎, 正話好用心睇咗一次, (平時都會跳過),

但無出現過喎, --->(真正的死槍), partime嗰個唔計的話
深層次劇透
「死槍」唔係一個人,而係3人為一組的殺人集團,其中兩個係SAO的紅色玩家的存活者,其中兩個(包括GGO的死槍用戶)為兩兄弟,事件之後被捕,另外一個着左草後就向桐人報仇,桐人因而「差D」變成植物人
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 08:57 PM   #900
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
我以為係個個朋友甲tim,

照大家話一定估唔中既口吻, 即係應該動畫都出左場啦
咁都唔係好多人可以估

btw
C奶個心之傷好流
你話射死左媽媽都話丫

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ソードアート・オンライン, 刀劍神域

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 劇場版「ペルソナ3」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 268 02-01-24 05:12 AM
[動畫] 川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」総合THREAD丨 二期確定?! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1008 01-14-24 06:11 PM
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 07:29 AM

手機版 | APP版