Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-28-06, 04:16 PM   #251
bluesman830
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2002
好~等張信用卡到手就出手 ~
bluesman830 目前離線  
舊 05-30-06, 10:18 AM   #252
kashikoi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
XBox Live Gamertagkashikoistrange

睇黎買 Samsung 念頭因為冇錢要打消 , 好吸引咁..
kashikoi 目前離線  
舊 05-30-06, 03:38 PM   #253
Kenji少
God of Gamer
暴走中

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKenji1445
Olevia既取向同samsung完全唔同耶~

samsung色彩鮮艷,細緻,對比度高~

olevia顏色踏實自然,不過唔夠sharp~同埋佢所謂既對比度只係dynamic對比~實際可能得800:1左右~
呢點要留意~不過價錢真係好抵

lcdtv.買bravia..v系列..

因為顏色同埋睇電視真係好正....
Kenji少 目前離線  
舊 05-30-06, 07:00 PM   #254
terry bogard
Game Master

註冊日期: Mar 2006
邊隻MON打機最好,我想買PHILIPS或SAMSUNG,唔知邊隻好D呢?
terry bogard 目前離線  
舊 06-03-06, 02:46 AM   #255
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
小弟將於下星期四買新電視,主要用作打機同睇碟,
唔知以下兩部之中邊部好D呢?

http://www.sharp.com.hk/webapp/eip/C...ctId=LC-32AX3H

http://www.toshiba.com.hk/tc/hksar/p...productId=2572

舊 06-03-06, 05:42 AM   #256
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 豪傑公子
小弟將於下星期四買新電視,主要用作打機同睇碟,
唔知以下兩部之中邊部好D呢?

http://www.sharp.com.hk/webapp/eip/C...ctId=LC-32AX3H

http://www.toshiba.com.hk/tc/hksar/p...productId=2572
聲寶喇!!唔洗選澤!!!!!!

舊 06-03-06, 11:50 AM   #257
freelight
Junior Member

岩岩發現 jvc 出左部新 32",32LT-Z32FX6 ,官方標價 $10,900,我諗街價唔使 1 皮

此篇文章於 06-04-06 10:43 AM 被 freelight 編輯。
freelight 目前離線  
舊 06-05-06, 12:51 AM   #258
Kenji少
暴走中

引用:
作者: A HoManTin Work
聲寶喇!!唔洗選澤!!!!!!

你都傻既~~

新果堆東芝畫面絕對唔會輸俾而家不思進取既sharp(指行版only)

當然....我家陣玩緊部bravia仲靚多少少
Kenji少 目前離線  
舊 06-05-06, 01:19 AM   #259
Kaga

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: Kenji少
唔見你寫 report o既?
s 定係 v 定係 x 系?
Kaga 目前離線  
舊 06-05-06, 03:13 AM   #260
Kenji少
暴走中

引用:
作者: Kaga
唔見你寫 report o既?
s 定係 v 定係 x 系?

v仔only...

原本諗住搵tlav訂部x...不過計落又要turner仲有火牛...同埋保養就死左條心....

一個字.....懶........

遲d啦.....應該會寫既...因為而家部野都跌左價....
Kenji少 目前離線  
舊 06-05-06, 03:20 AM   #261
Kaga

註冊日期: Nov 2002
引用:
v仔only...

原本諗住搵tlav訂部x...不過計落又要turner仲有火牛...同埋保養就死左條心....

一個字.....懶........

遲d啦.....應該會寫既...因為而家部野都跌左價....
唉.....希望行貨今年內有 x 系 la, 冇得玩有得睇下都好嘛
Kaga 目前離線  
舊 06-05-06, 03:25 AM   #262
Game Master

引用:
作者: Kaga
唉.....希望行貨今年內有 x 系 la, 冇得玩有得睇下都好嘛

大概年尾會有對應1080P的BRAVIA推出,再忍手三四個月到啦。
舊 06-05-06, 04:46 AM   #263
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
bravia 真係好正,不過個價就....真係一分錢一分貨,我覺得物有所值

toshiba 新個批 regza (有冇串錯?) 以呢個價來說真是一流,暫時目標之一
暫時目標係~有錢就 bravia 冇錢就 regza

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線  
舊 06-05-06, 06:22 AM   #264
Game Master

引用:
作者: 司狼神威
bravia 真係好正,不過個價就....真係一分錢一分貨,我覺得物有所值

toshiba 新個批 regza (有冇串錯?) 以呢個價來說真是一流,暫時目標之一
暫時目標係~有錢就 bravia 冇錢就 regza

有冇考慮過sharp aquos,價錢依家都ok。
舊 06-05-06, 03:47 PM   #265
inoran164
Game Master

註冊日期: Feb 2004
XBox Live Gamertaginoran168
我想問我部LCDTV買左2星期

但發覺睇電視間唔中有0的DELAY

係咪天線問題 ? 定部機....

舊 06-05-06, 04:10 PM   #266
Kenji少
暴走中

引用:
作者: inoran164
我想問我部LCDTV買左2星期

但發覺睇電視間唔中有0的DELAY

係咪天線問題 ? 定部機....

部機反應時間問題..
Kenji少 目前離線  
舊 06-05-06, 04:10 PM   #267
Kenji少
暴走中

引用:
作者: terry bogard
有冇考慮過sharp aquos,價錢依家都ok。

sharp而家37吋pal panel果d就真係好平...

=.=
Kenji少 目前離線  
舊 06-05-06, 04:50 PM   #268
inoran164
Game Master

引用:
部機反應時間問題..
有冇得救 ...? 定部野run耐左會好0的 ?

舊 06-05-06, 05:10 PM   #269
Kenji少
暴走中

引用:
有冇得救 ...? 定部野run耐左會好0的 ?

咩model?

實際問題都要睇下係咩機先~

如果係先天問題就冇得救~如果係天線問題就換條好少少既天線吧~
Kenji少 目前離線  
舊 06-05-06, 05:14 PM   #270
inoran164
Game Master

引用:
咩model?

實際問題都要睇下係咩機先~

如果係先天問題就冇得救~如果係天線問題就換條好少少既天線吧~
LC-32AX3H

sharp 0的機冇理由咁屎掛

舊 06-05-06, 11:50 PM   #271
Kenji少
暴走中

引用:
LC-32AX3H

sharp 0的機冇理由咁屎掛

呢部spec冇寫反應時間係幾多

不過sharp多數係12ms

你講既delay係睇電視同睇dvd都會?

同埋嚴唔嚴重?

因為lcd始終都會有少少delay~呢個好正常的~
Kenji少 目前離線  
舊 06-06-06, 12:19 AM   #272
豪傑公子

引用:
你都傻既~~

新果堆東芝畫面絕對唔會輸俾而家不思進取既sharp(指行版only)

咁KENJI兄你又點睇?我BUDGET約$15000度。

舊 06-06-06, 12:25 AM   #273
Kenji少
暴走中

引用:
咁KENJI兄你又點睇?我BUDGET約$15000度。

15000應該夠錢買部bravia 32吋
Kenji少 目前離線  
舊 06-06-06, 12:29 AM   #274
豪傑公子

引用:
15000應該夠錢買部bravia 32吋
咁你會推介我買邊個型號?(最好對應HDMI的)

舊 06-06-06, 12:43 AM   #275
Kenji少
暴走中

引用:
咁你會推介我買邊個型號?(最好對應HDMI的)

我個人用緊sony部v40~

有人話佢d色太味精(我自己都覺)
不過就可以用setting去將就返~
睇電視就真係好靚~~個tv turner今次sony叻返一次~~

如果budget許可既話~sony v32吧~~

Kenji少 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 09:39 AM

手機版 | APP版