Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23 63 113  ... 最後
電視遊戲討論版>Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0)
zeven7 01:53 PM 07-22-17
啱啱九灣PIAGO入到部比朋友
3180 NS ARMS 墨魚2
奇妙Go1 02:17 PM 07-22-17
而家小朋友真幸福,剛見三位家長帶同小朋友輪住購買splatoon2 bundle pack (香港返左好多貨)
另外, 幸好舖內最後一set三款sp2+fire emblem amiibo(共4xx, 其他舖要涯貴價)被我掃埋http://imgur.com/a/hokff
DMRevolution 02:41 PM 07-22-17
https://www.famitsu.com/news/201707/21138148.html

呃....
信長 02:56 PM 07-22-17
真係全年齡,都唔少女仔
八仙果 03:09 PM 07-22-17
真係估佢唔到,
以前 Wii 又係咁爆,
估唔到 Wii U 靜晒,
到個個以為無乜起色,到 Switch 又爆一次。

其實我個人覺得 Wii U 個名改得唔好,
因為我問過身邊的非機迷(打機年資較短),
佢哋都知 Wii,甚至有買來玩,
但佢哋唔知有部 Wii U,
以為係同一部機。
奇妙Go1 03:15 PM 07-22-17
作者: 信長:
真係全年齡,都唔少女仔
唔奇,mhx首發人龍已有不少婦女
日本見過老人玩nds,3ds, 見勁多係成班學童圍地坐玩3ds,年青情侶亦有唔少
DMRevolution 03:20 PM 07-22-17
作者: 奇妙Go1:
唔奇,mhx首發人龍已有不少婦女
日本見過老人玩nds,3ds, 見勁多係成班學童圍地坐玩3ds,年青情侶亦有唔少
係香港的大部分另一半覺得打機沒出息, 沒人肯一齊打
所以又係個句...風氣問題
sugoteam 05:27 PM 07-22-17
作者: 八仙果:
真係估佢唔到,

以為係同一部機。

幾同意,咁之後部新機叫 Nintendo Super Switch 唔知得唔得

Sent from my iPhone using Gaforum
tylau 05:42 PM 07-22-17
琴日piago $75隻splatoon amiibo
我一個人掃左十四隻俾朋友們 痴線

Sent from my iPhone using Gaforum
信長 05:48 PM 07-22-17
作者: tylau:

平過80 ..
GAME 場的價都過一百
tylau 06:01 PM 07-22-17
作者: 信長:
平過80 ..

GAME 場的價都過一百

而家夾埋食amiibo水 新出間間$130

IDGAF 06:03 PM 07-22-17

平咁多,我之前見GAME舖賣$99-12X都有。

咁隻Splatoon 2行版GAME、行貨粉+綠JOY-CON、行貨Splatoon 2 PRO掣,
佢果度賣幾錢?
信長 06:09 PM 07-22-17
有D 感動, S1 amiibo都可用
當佢良心DLC... FANS 又開心
其他GAME dlc 完以後都無回饋
奇妙Go1 06:17 PM 07-22-17
而家夾埋食amiibo水 新出間間$130

追post睇到第一批旺角賣2xx一隻 有人肯接炒價,其實都冇咩野

應該算係amiibo炒得最貴果個…
IDGAF 06:18 PM 07-22-17
真係估佢唔到,

以為係同一部機。
我覺得唔關個名事的,
係WiiU本身無乜個性同賣點吸引到非機迷注意同幫手share佢的資訊姐。

Wii玩體感操作爆紅,
之後XBOX 360又整舊KINECT玩另一種體感操作(跳舞、運動類GAME方面真係最掂~!)

到WiiU出果期,其實Wii同KINECT個體感熱潮都未退晒。

WiiU得個平板般的手掣,其實賣點唔名及3DS個裸眼3D囉,
無人講同提就已經失敗咗一大半啦。
(先唔講到最後玩家會唔會用3D功能打機同宜家2DS笑到最後…)

好彩佢堆GAME可以係NS呢部兩棲類主機上重生~!
enishi 06:32 PM 07-22-17
神谷
https://mobile.twitter.com/PG_kamiya...28155996528644
由手機版發出
leungky1 06:34 PM 07-22-17
幾間大公司都趁暑假連續幾日出大貨
S2個名應該打得更響

有無人睇到加入無耐嘅百XX點賣?
由手機版發出
jyeung1 08:05 AM 07-23-17
真係估佢唔到,

以為係同一部機。
Wii U 問題主要無咩野第3廠
始終你要玩雙mon 要另外設計

另外Wii U 設計,吾係甘大改變(除左機能)
無咩太大原因會即時買

Wii => 有體感(當年未為人知),真係新奇
NS => 家用手提兩用,可以出街雙打(新奇)

wiiu 始終要software配合, 而且又吾係甘大引誘!!

Wii 同 NS 成功都係人無佢有,
同無咩人會想過去做

remarks:
隻連機尿袋有無話幾時出???
MultiPASS 11:00 AM 07-23-17
日本開售第二個星期都有抽選,Switch加魷魚2真係太癲...

http://switchsoku.com/switch/8996
天野 11:12 AM 07-23-17
作者: leungky1:
3DS 輕便度,價錢同遊戲種類暫時都係最優勝
老任應該都知Switch 行街3小時唔夠同有啲重
要爭取啲時間研發部諗好將來方向
由手機版發出
遲D佢一定出部改進版
天野 11:14 AM 07-23-17

有冇B姐Amiibo?
tylau 11:17 AM 07-23-17
作者: 天野:
有冇B姐Amiibo?

果日唔見雲師弟同B姐

Akira 明 04:17 PM 07-23-17
有無人部SWITCH手提MODE時有走電問題?
我出門前叉足100%,POWER OFF帶出街
再開返機時已經得返60-50%
係死症定個別事件?

另手提MODE唔用DOCK直插火牛打會唔會傷機?
HON HON 07:18 PM 07-23-17
真係估佢唔到,

以為係同一部機。
作者: LEGOCAPTOR:
我覺得唔關個名事的,
係WiiU本身無乜個性同賣點吸引到非機迷注意同幫手share佢的資訊姐。

Wii玩體感操作爆紅,
之後XBOX 360又整舊KINECT玩另一種體感操作(跳舞、運動類GAME方面真係最掂~!)

到WiiU出果期,其實Wii同KINECT個體感熱潮都未退晒。

WiiU得個平板般的手掣,其實賣點唔名及3DS個裸眼3D囉,
無人講同提就已經失敗咗一大半啦。
(先唔講到最後玩家會唔會用3D功能打機同宜家2DS笑到最後…)

好彩佢堆GAME可以係NS呢部兩棲類主機上重生~!
作者: jyeung1:
Wii U 問題主要無咩野第3廠
始終你要玩雙mon 要另外設計

另外Wii U 設計,吾係甘大改變(除左機能)
無咩太大原因會即時買

Wii => 有體感(當年未為人知),真係新奇
NS => 家用手提兩用,可以出街雙打(新奇)

wiiu 始終要software配合, 而且又吾係甘大引誘!!

Wii 同 NS 成功都係人無佢有,
同無咩人會想過去做

remarks:
隻連機尿袋有無話幾時出???
WiiU出現係為出而出, 否則老任跟唔上另外兩間公司出既新機...

可惜既係當時手提電話同PAD打機實在太勁, WiiU出現只得一個感覺就係... 玩自己部pad都夠la.

老任其實不嬲都敢玩新鮮, 爭在要睇返市場當時既局勢搞成點, 就好似Wii一樣, 到今次NS, 但某程度上如果無WiiU帶起魷魚既成功, 雖然都一樣會爆, 但無依家爆得咁順, 不過亦未到Wii當年既情況.
WAL1 08:40 PM 07-23-17
作者: Akira 明:
有無人部SWITCH手提MODE時有走電問題?
我出門前叉足100%,POWER OFF帶出街
再開返機時已經得返60-50%
係死症定個別事件?

另手提MODE唔用DOCK直插火牛打會唔會傷機?

Power off成日出呢個bug..
盡量用sleep mode la
由手機版發出
標籤:Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23 63 113  ... 最後

返回主題版面