Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 22 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38  ... 最後
電視遊戲討論版>Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開
STRIFE 12:22 PM 12-11-17
個人覺得最大問題係畫面反而因為靚左,多左effect而太亂,以前4人近戰圍剿點亂我都一定睇到打緊怪既咩位置同知道自己企既位置,依家唔得,仲要冇左血既表現更加難定位
demo玩左幾十場都係覺得好亂,如果有出血表現我相信會有所改善

mh由射擴2開始就係射擊game(笑),而且有玩xx brave重弩一定知mhw既重弩機槍無論講爽快度同強度都係行埋一二邊啦
sgouki 12:25 PM 12-11-17
Frame rate 問題, 造吾到60fps就不如lock 死30fps算啦, 好似Horizon都係30fps但差吾多完全冇lag感, 覺得流暢度好過一般30fps act game, 浮動40-60真係吾用好過, 玩FFXV 果陣仲暈...........
STRIFE 12:33 PM 12-11-17
作者: 雷火武:
我覺得好多人淨係睇片都無玩過,就話除左畫面靚左無分別
其實個系統同以往有幾樣改左

1.弓手同劍士用同一套裝
2.可以邊食藥邊行,食藥時會有幾秒時間先回到滿,如果回復緊期間比怪攻擊都可以照碌,但就會中止左條回血bar.所以要安全回復哂都要搵個安全timing食最好
3.裝備唔再係傳統咁砌10點技能點出技,而係每件裝都有一個lv既技能,如果幾件裝都有同樣技能就疊加效果上去
4.今集無左狩獵Style,無左狩技
5.弩系武器可以邊行邊射「For 某些技能」
6.騎怪時可以移動騎乘位置。以最大個隻蠻䪽龍為例,可以一開始騎落條尾,轉爬到背上,再爬去頭頂,針對唔同部位作出攻擊,作對應部位破壞/針對弱點攻擊
7.擴散彈唔再係傳統直線射出,變左迫擊砲咁既拋物線射擊模式
8.攻擊睇到傷害值,呢個其實好重要,知攻擊有無效

諗到再補充
呢樣想佢改番,最唔鍾意呢種拋物線射擊
鈴蘭 12:47 PM 12-11-17
作者: Eking:
試下4重弩打悟空吧.....
我表示輕鬆
前提要4個人都真係識用重弩
有回距同識睇通2帶調合 唔難
鈴蘭 12:48 PM 12-11-17
作者: LR猫:
呢堆其實之前gagcom啲介紹都講過晒

beta test最感受到煩嘅係R分做R1同R2之後會禁錯
想擋時收咗武

之後就係操蟲又好似一定要L1瞄
無得以前咁直接向player前方直飛咁

但一啲好似銃槍咁,開槍中咗同唔中無乜特效中唔中都唔多知呢啲
有得睇傷害知唔知中會好啲
我已經轉番R2跑R1檔同L1瞄
今集Lance感覺上好有潛力 而家把Lance追人唔駛收槍真係爭好遠
Nick_hk 01:54 PM 12-11-17
請問用非pro PS4玩會明顯loss frame嗎
特別係4人online時
Eking 01:57 PM 12-11-17
作者: STRIFE:
呢樣想佢改番,最唔鍾意呢種拋物線射擊
但係擴散應該係咁射吧
ericwpk 02:09 PM 12-11-17
作者: 鈴蘭:
我已經轉番R2跑R1檔同L1瞄
今集Lance感覺上好有潛力 而家把Lance追人唔駛收槍真係爭好遠
可以 step 前完全唔同晒
DevilElvis 04:03 PM 12-11-17
作者: tallken:
其實有冇支持震動功能??
我記得有震

我從使用 Tapatalk 的 LG-K535 發送
赤兵尉SETH 04:42 PM 12-11-17
有無師兄撞到毒妖鳥?
聽講古代樹の森低機率亂入
charcsc2000 04:54 PM 12-11-17
作者: STRIFE:
個人覺得最大問題係畫面反而因為靚左,多左effect而太亂,以前4人近戰圍剿點亂我都一定睇到打緊怪既咩位置同知道自己企既位置,依家唔得,仲要冇左血既表現更加難定位
demo玩左幾十場都係覺得好亂,如果有出血表現我相信會有所改善

mh由射擴2開始就係射擊game(笑),而且有玩xx brave重弩一定知mhw既重弩機槍無論講爽快度同強度都係行埋一二邊啦
真係好亂...有時打緊怪我都唔知做緊乜....
隻怪如果走失左仲煩....
我覺得應該要比返個remark提示下...唔係好亂...
charcsc2000 04:56 PM 12-11-17
作者: sgouki:
Frame rate 問題, 造吾到60fps就不如lock 死30fps算啦, 好似Horizon都係30fps但差吾多完全冇lag感, 覺得流暢度好過一般30fps act game, 浮動40-60真係吾用好過, 玩FFXV 果陣仲暈...........
日系廠比時間佢啦....講技術應該係外國廠勁好多....仲要係capcom
Kain 05:09 PM 12-11-17
Beta係單機定可online?無續plus
大覺屋師真 05:10 PM 12-11-17
作者: charcsc2000:
真係好亂...有時打緊怪我都唔知做緊乜....
隻怪如果走失左仲煩....
我覺得應該要比返個remark提示下...唔係好亂...
開頭係有亂嘅
一來森林個場有D位又窄又暗又立體
沙模感覺好好多
二來界面同操控又有D重新適應位,開頭拿手唔成世正常

但打多十次八次其實習慣到

作者: ericwpk:
可以 step 前完全唔同晒
以前要專登望向後換方向, 再後step當前step用 依家機動力好左!
赤兵尉SETH 05:35 PM 12-11-17
善用lock on功能
打部位同走位都好方便

今集乘騎隊友幫手打都好似無問題, 唔駛食花生
ryuma2005 05:44 PM 12-11-17
係道具度有得裝麻飛票同毒上手,但係我唔識射佢,淨係又uneq反

請問太刀新招點打出來的?
大覺屋師真 05:48 PM 12-11-17
作者: 赤兵尉SETH:
善用lock on功能
打部位同走位都好方便

今集乘騎隊友幫手打都好似無問題, 唔駛食花生
仲未慣, 反而仲唔lock仲就手

睇落應該係, 但見好多人都係唔夠膽打
Nemesis09 05:48 PM 12-11-17
Lance取消踏前刺同埋第3hit可以接counter
黏怪更順手,唔駛就住就住咁插
雷火武 05:56 PM 12-11-17
太刀除左氣刃突刺仲有什麼新招?

鎚仔多左一系列連按O制派生都好大力不過最好怪down左先好出full set
Eking 06:06 PM 12-11-17
作者: Kain:
所有MODE都要ONLINE
赤兵尉SETH 08:13 PM 12-11-17
Gunlance支釘好浪漫
之前有段片見鎚有招飛鳥文化攻擊點出? a
鈴蘭 08:18 PM 12-11-17
作者: 赤兵尉SETH:
Gunlance支釘好浪漫
之前有段片見鎚有招飛鳥文化攻擊點出? a
係斜坡度儲力放手就會飛鳥文化攻擊
不過solo既時候出反而會令你打慢左 因為一出就會騎左上去
小昭Teddy 09:19 PM 12-11-17
作者: Kain:
冇plus可以download?
我以為係plus限定
shooter 09:51 PM 12-11-17
網上有片睇,有高手 一鋪打晒 雄火,Great Jagras, 蠻顎龍。
Kain 10:08 PM 12-11-17
作者: 小昭Teddy:
冇plus可以download?
我以為係plus限定
未所以無開機亦無DOWNLOAD
第一 ... 22 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38  ... 最後

返回主題版面