Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-11-16, 01:47 PM   #126
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
係AMAZON擴大黎做遮
又拉埋日本掂唔掂會唔會諗多左
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-16, 03:07 PM   #127
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
佢同puma攞左貨

你當佢間舖叫amazon就係
唔該大大同我想像差唔多就ok

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-16, 12:20 PM   #128
Kain

咩事,無聊入去望下
之前仲買到既GAME變左又唔送國外
個LIST得番D垃圾

此篇文章於 03-29-16 12:22 PM 被 Kain 編輯。
舊 03-29-16, 12:24 PM   #129
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
可能太多人賣又Cut返...
之前落左單應該無問題掛?...

舊 03-29-16, 01:08 PM   #130
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
唔係, 都買到, 係個list成日變
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-16, 01:37 PM   #131
Kain

引用:
作者: lodoss 查看文章
唔係, 都買到, 係個list成日變
咩事,無聊入去望下
個LIST得番D垃圾
舊 03-29-16, 01:48 PM   #132
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: Kain 查看文章
咩事,無聊入去望下
個LIST得番D垃圾
其實夾多幾隻game用轉運都差唔多, 可能重平
本身amazon.jp寄香港都要收1000yen
舊 03-29-16, 01:49 PM   #133
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
得番垃圾LIST唔係代表hit game賣晒咩?
咁賣晒就冇唔係正常咩?

quote番幾前版個留言先
引用:
作者: D.K. 查看文章
傻啦, 你睇番漫畫果邊, 好多限定版, amazon一早斷左, 淨低一堆中古炒價咋.
GAME 咪一樣係咁. 反正多左人搶, 本來買得到都變買唔到

認同多左個方法買野, 但唔見得好有著數囉

大જિંગ
大징

此篇文章於 03-29-16 01:52 PM 被 D.K. 編輯。
D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-16, 01:57 PM   #134
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
咁賣晒就冇唔係正常咩?

有貨但之前送而家唔送

舊 03-29-16, 02:12 PM   #135
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
有貨但之前送而家唔送
真係唔知點定, 我見過
同一隻game, 貨源同樣amazon.jp,
限定版送hk, 普通版唔送hk
舊 03-29-16, 02:21 PM   #136
Kain

引用:
咁賣晒就冇唔係正常咩?

唔係賣晒,係唔送國外
仲要原本送依加唔送

此篇文章於 03-29-16 02:24 PM 被 Kain 編輯。
舊 03-29-16, 02:47 PM   #137
Rance
The One
ガハハ

我之前買左SO5 AMAZON限定,而家重可以訂不過唔送海外

舊 03-29-16, 04:08 PM   #138
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
稍為再試一下,的確有d原來做海外發送嘅變左唔得
重點係發賣元都係Amazon自己

唔通各大小鋪頭出手投訴?

舊 03-29-16, 04:38 PM   #139
D.K.
Game Master
こなみきりえ

PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: Kain 查看文章
唔係賣晒,係唔送國外
仲要原本送依加唔送
呢句同你之前 post 比人嘅理解差好遠喎
有得賣但唔送海外,理由好多嘅。不過就算知道都係唔送…
所以似乎無憂購物都仲係要靠轉運

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-16, 07:14 PM   #140
tat0gd
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
jp amazon傳頌2可以送, 但3 preorder就唔得,
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-16, 03:13 PM   #141
SHCEHUK
Game Master

PSN  IDcshhenry
其實如果不是發售後才買GAME,只要發售前訂購,實際上不會食炒價,
那麽在AMAZON還是街舖買應該是沒有分別
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-16, 12:51 AM   #142
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
稍為再試一下,的確有d原來做海外發送嘅變左唔得
重點係發賣元都係Amazon自己

唔通各大小鋪頭出手投訴?
可能係各大代理商投訴?
可以自己訂水貨最大損失一定係代理

另外OGMD pre-order唔送海外
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-16, 09:09 AM   #143
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: HM 查看文章
可能係各大代理商投訴?
可以自己訂水貨最大損失一定係代理

另外OGMD pre-order唔送海外
係都唔奇

舊 03-31-16, 09:29 AM   #144
gingq7

其實用轉送有無方法扣稅?

我貪我用開轉送個倉可以免費儲貨半年(反正好多野買完都唔會開盒), 又可以收晒大部份唔寄海外既野,唔得果d係果個網站直情唔受海外信用卡(e.g. melonbooks) ,或直情block左海外ip (e.g. amp)
(其實呢2個問題有無得搞?)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-16, 09:35 AM   #145
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: gingq7 查看文章
其實用轉送有無方法扣稅?

我貪我用開轉送個倉可以免費儲貨半年(反正好多野買完都唔會開盒), 又可以收晒大部份唔寄海外既野,唔得果d係果個網站直情唔受海外信用卡(e.g. melonbooks) ,或直情block左海外ip (e.g. amp)
(其實呢2個問題有無得搞?)
無,乖乖交稅啦

(ot呢兩個問題...前者我用代購,後者先試自己轉ip甚至vpn,如果都係唔收海外卡就都係返去搵代購)

舊 03-31-16, 10:15 AM   #146
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
樂天 global 都可以買 game 喇,不過唔係所有舖都得,連 樂天 Book 都未開放
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-16, 03:50 PM   #147
Kain

無聊入去望下,突然又可以訂番
只集中留意2隻GAME
DQH2同機戰
之前以為版權問題抽起,尤其係機戰呢類(雖然係OG)
睇黎之後應該唔會再有問題

連IDOLMASTER都訂到
舊 05-25-16, 04:40 PM   #148
Rance
The One
ガハハ

重有persona 5

舊 05-26-16, 09:10 AM   #149
tat0gd
Insane Gamer

之前唔得, 依加又得返, 但都係一DD, 最好笑有D PS3 板得, PS4板就唔得
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-16, 09:35 AM   #150
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
機戰OGMD好似都仲係唔得?
amazon pre-order左隻限定版都係唔送海外

硬食個8%稅, 仲要比轉運費, 好貴呀

主題工具
顯示模式

論壇跳轉