Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-07-18, 10:23 PM   #3501
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
Xenogears正呀!可以爬山lu, 一定會抽!感情爆燈!
直情即刻想攞返隻ps one出嚟玩!呢隻係ps1其中一隻最正既rpg..
係咪會出返加強版係p4到呢?冇啦啦合作既

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-18, 10:28 PM   #3502
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
係囉正常無啦啦唔會合作架﹖應該係有D搞作﹖唔知想REMASTER定REMAKE﹖

應該會係月尾RAID,最近D合作好似都有保底STEP﹖仲要成個POOL得合作冇其他野,唔駛驚射咩,不過都要睇下勁唔勁先射 @@
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-18, 10:31 PM   #3503
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: GP03D 查看文章
Xenogears正呀!可以爬山lu, 一定會抽!感情爆燈!
直情即刻想攞返隻ps one出嚟玩!呢隻係ps1其中一隻最正既rpg..
係咪會出返加強版係p4到呢?冇啦啦合作既
http://www.4gamer.net/games/999/G999905/20180404005/

因為20週年有Concert 攪,所以會有合作唔奇
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-18, 10:32 PM   #3504
ShinDou

搞CONCERT都唔出GAME﹖SE而家咁鐘意炒冷飯都唔炒呢隻﹖呢隻當年同FF7 1樣咁神喎
舊 04-07-18, 10:41 PM   #3505
okabe

引用:
作者: ShinDou 查看文章
搞CONCERT都唔出GAME﹖SE而家咁鐘意炒冷飯都唔炒呢隻﹖呢隻當年同FF7 1樣咁神喎
唔出GAME唔出奇,之前SAGA都攪左唔少活動,後來過左好長時間先話出新作
不過SE加下既開發力一D都唔令人期待,你睇睇隻女神就同STAROCEAN就知
舊 04-07-18, 10:43 PM   #3506
ShinDou

STAR OCEAN呢D不嬲都唔會期望,得頭兩集我覺得OK XD

北歐女神係指遲D移植PSP版去APP版﹖XD

話時話隻FF7 REMAKE之前又話好快出到,而家都唔知等到幾時 @@
舊 04-07-18, 10:59 PM   #3507
okabe

引用:
STAR OCEAN呢D不嬲都唔會期望,得頭兩集我覺得OK XD

北歐女神係指遲D移植PSP版去APP版﹖XD

話時話隻FF7 REMAKE之前又話好快出到,而家都唔知等到幾時 @@
你無跟FF7 REMAKE 既料?
隻GAME要再召人手做過...
隨時尼隻FFBE手機GAME摺左都未出到
SE對DQ系列比較佛心,其他系列都亂咁來
舊 04-07-18, 11:07 PM   #3508
ShinDou

不過DQ我都冇打了 XD 淨係打到第9集
舊 04-08-18, 12:12 AM   #3509
GP03D

好似ff7/ff9係p4到出咁有3倍速已經好正,又唔洗好似係p1到咁load得咁慢已經收貨,remake反而唔睇好...

舊 04-09-18, 03:26 AM   #3510
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
12武具又出多隻......即係叫我又要砌隊黎硬打....

舊 04-09-18, 11:03 PM   #3511
ShinDou

應該之後12武具都會繼續出架啦﹖整個真12武具咪得 XD 或者12武具本身果D出多個改版送勁好多既野
舊 04-10-18, 01:07 AM   #3512
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
4月尾...

舊 04-10-18, 03:50 AM   #3513
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

預24號開始Xenogear合作啦

舊 04-10-18, 05:12 PM   #3514
ShinDou

7星水華冇特別,可以安心等xenogears先射

Select飛有冇得揀合作角?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 04-11-18, 05:27 AM   #3515
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
7星水華冇特別,可以安心等xenogears先射

Select飛有冇得揀合作角?

Selection只可以揀FF角

水華算係幫人完全防異常既MP回復角......

暫時mp值好高

舊 04-11-18, 07:04 AM   #3516
ShinDou

但防異常都係1個ribbon或者1兩個技位就防得晒,唔值得特登晒1個位出佢,奶唔係絢香,白lin就性蛋羅沙利亞啦

舊 04-11-18, 11:00 AM   #3517
Yukii
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
但防異常都係1個ribbon或者1兩個技位就防得晒,唔值得特登晒1個位出佢,奶唔係絢香,白lin就性蛋羅沙利亞啦

係唔勁架, 如果佢出左裝備/技能防stop同魅了既話
連ribbon唔防上面2點都唔知就出來話隻角唔勁
Yukii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 12:02 PM   #3518
ShinDou

我知唔防,但有幾多隻會屈你stop同未了?鬥雞又用唔著

絢香解到stop,上次隻7星王土幫全體擋又防未了,rinoa super trust好似都防,遲d實大把野防到

你覺得咁勁咪射囉,冇人阻你d超重課喎,真係靠你養住隻game我地先有得玩 XD

舊 04-11-18, 12:53 PM   #3519
Yukii
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
我知唔防,但有幾多隻會屈你stop同未了?鬥雞又用唔著

絢香解到stop,上次隻7星王土幫全體擋又防未了,rinoa super trust好似都防,遲d實大把野防到

你覺得咁勁咪射囉,冇人阻你d超重課喎,真係靠你養住隻game我地先有得玩 XD

駛鬼超重課, 射個STEP中到一隻換一隻就得
王土同水華我都無課, 唔好default咩都要重課先做到, 無課玩家

跟返你個強弱標準就連合作都唔好射啦 zzzzz
有邊隻合作用得到?
Yukii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 01:04 PM   #3520
ShinDou

咁唔係個個好似你咁大把飛話換就換架麻,上次你夠話ff15上屬果隻好神,而家好似都冇見過人用

合作係多數冇用,不過性劍2主角7星左好神喎,分分鍾好用過電光劍

其實唔關合唔合作事,d角咁出法,幾輪就打1次面,就算非合作都好多以前強角而家唔勁啦

Vp我本身都想射,但最後冇射到

舊 04-11-18, 04:07 PM   #3521
GP03D

大家討論下姐....大家討論下姐...

其實我抽唔抽主要係睇感情分先,跟住先到勁唔勁.
其實隻GAME D難關都冇時限,所以後便一定嬴到既,上左7星之後前面D降臨好似食草咁食....

XENO我就一定抽爆,因為好鍾意隻GAME....

呢隻GAME打臉速度真係唔算快了,起碼所有既7星都夠打哂event(降臨唔計)
我土槍仲KEEP住係主力...

舊 04-11-18, 04:14 PM   #3522
ShinDou

咁係因為唔勁果堆7星都仲用得麻,而家d勁野係set到你出齊勁buff debuff 盾 奶就得,火力唔夠最多打慢d,唔會打唔到既

土槍2刀頂盡咪2千攻左右,但兩手勁既用同級裝起碼去到2千5甚至以上,其實打出黎應該已經起碼爭成倍dam

舊 04-11-18, 06:50 PM   #3523
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

其實水華7星裝埋TM技已經係防全異常,魅了停止都可以用技頂5局...

唔使話用1個裝備裝緞帶/認識之力黎保障防全異常。

更何況4隻7星奶用法都唔同

舊 04-11-18, 06:56 PM   #3524
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: GP03D 查看文章
大家討論下姐....大家討論下姐...

其實我抽唔抽主要係睇感情分先,跟住先到勁唔勁.
其實隻GAME D難關都冇時限,所以後便一定嬴到既,上左7星之後前面D降臨好似食草咁食....

XENO我就一定抽爆,因為好鍾意隻GAME....

呢隻GAME打臉速度真係唔算快了,起碼所有既7星都夠打哂event(降臨唔計)
我土槍仲KEEP住係主力...
其實邊個做打手唔係太大問題,當然最好就有多個多屬既打手會比較好

始終有個打萬能既對其他降臨系會輕鬆好多

舊 04-11-18, 07:03 PM   #3525
ShinDou

其實防異常淨係隻盾已經夠,你有幾可打勁野唔會出盾擋﹖隻盾根本都擋晒全場,你加晒另外4隻冇乜意思,除非遲D佢會出隻野會全場STOP/未了但唔俾你擋啦,咁就有用,但我覺得唔會咁出,咁出即係叫你冇7星水華唔駛打姐

要隻盾防異常

RINOA SUPER TRUST1個都包左好多

ウィングハート 毒・暗闇・睡眠・沈黙・麻痺・混乱・病気・石化を無効+魅了耐性をアップ+火・氷・雷・風属性耐性を60%アップ

STOP有絢香解冇乜問題

反而你出左隻水華,唔用另外3隻7星奶,穩定性應該冇咁高,冇全體復活同DISPELLGA爭好遠

此篇文章於 04-11-18 07:07 PM 被 ShinDou 編輯。

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 10:03 AM

手機版 | APP版