Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-12-12, 07:49 PM   #1151
YALIU
God of Gamer
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: minekaoru 查看文章
係啦, 因為我果時仲未走有咩都可以返去換

所以請有此經驗既版友解答
咁最後你駛唔駛番多次去?
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-12, 08:59 PM   #1152
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
作者: shion_rei 查看文章
咁最後你駛唔駛番多次去?
touchwood 唔洗
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-12, 09:38 PM   #1153
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
原來用個$12相架用腳架唔錯,點都好過百5蚊個stand..........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-12, 11:52 PM   #1154
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
uncharted 1.02 更新

crushing 難度下降
黑市交換頻率增加
遊戲中也不會斷網

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-12, 12:38 AM   #1155
T9P2L
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2010
PSN  IDT9P2L
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
uncharted 1.02 更新

crushing 難度下降
黑市交換頻率增加
遊戲中也不會斷網
crushing本身都已經唔難, 只係chapter 11有d講運, 再降低同hard無太大分別

黑市交換頻率增加就真係益到想白金嘅玩家

我之前明明有成7,8個fd有玩, 但係道具search黎search去都係出自果兩, 三個fd
T9P2L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-12, 01:16 AM   #1156
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

會減5000円 ?

引用:
285 :名無しさん必死だな:2012/04/29(日) 05:46:50.99 ID:syhj9OHy0

全部妄想だけど、WiiUの情報があって3DSの情報が無い時点でどう見てもネタだな
一応Vitaは限定値下げパック商法で5,000円くらい下げるという噂があるけど、P4Gあわせの6月
新色は次の商談会で出るだろうけど3DS(6月下旬~)
○ー○○色が出る一方で○○○○○ー色減産
、公式サイトのデザインも一部変わるはず
いつの間に交換日記みたいな、ネット機能を使った新作アプリも配信予定
一部アプリのプリインストールが標準になるという噂もある(現在のところ特定の同梱パックのみプリインストール)

>>272
3G統一は無い。むしろ3G版がフェードアウト
非3G版はカラーバリエーションの噂もあるけど8月末~9月以降かも
全部妄想だけど
[已証實]
3DS(6月下旬~) ○ー○○色が出る一方で○○○○○ー色減産

3DS(6月下旬~)パープル色が出る一方でアクアブルー色減産

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-12, 03:49 PM   #1157
nds新手
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2006
hello~
假如我買左PSV
1/想DL呢隻game
http://www.jp.playstation.com/softwa...000000001.html
我應該點做?
2/PS3 玩唔玩到?thx
nds新手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-12, 04:00 PM   #1158
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: nds新手 查看文章
hello~
假如我買左PSV
1/想DL呢隻game
http://www.jp.playstation.com/softwa...000000001.html
我應該點做?
2/PS3 玩唔玩到?thx
1. 開日本PSN A/C,詳情請看P1的教學

2. 唔得

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-12, 07:41 PM   #1159
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
如果減價的話,我會好想爆sony,game都唔多隻,減到1k野都唔會打得過3ds啦.....
我部機已經封左幾個月塵,減減減,不用用d錢黎做game,比隻大作黎玩下啦....
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-12, 08:32 PM   #1160
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: RS 200 查看文章
我部機已經封左幾個月塵,減減減,不用用d錢黎做game,比隻大作黎玩下啦....
打toro啦.........
而家日日可以磨三四個鐘

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-14-12, 08:41 PM   #1161
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
引用:
作者: RS 200 查看文章
如果減價的話,我會好想爆sony,game都唔多隻,減到1k野都唔會打得過3ds啦.....
我覺得減黎都無謂, 盞自己利潤減少, 兒家psv最主要係未有game, 係都配合有大作先黎減啦

舊 05-15-12, 05:41 AM   #1162
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
其實要玩行game係唔係用返hk pan 好d??

舊 05-15-12, 10:24 AM   #1163
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: 怪人 查看文章
其實要玩行game係唔係用返hk pan 好d??
行game梗係hk sen 除非你放棄晒所有online pass/跟game dl code
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-12, 12:22 PM   #1164
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
琴日買左初音DIVA2 DL版入PSV,
我之前PSP時有玩開碟版有SAVE DATA,
咁PSP裡個SAVE DATA想轉去PSV到玩,
請問係咪一定要用PC(行緊Win7)先做到呢???PS3得唔得呢???

P.S.重有個SAVE DATA之前試過由1-->2-->EX咁續落去,咁我用個SAVE玩番2,對EX有冇影響呢???

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-12, 12:28 PM   #1165
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: mrk 查看文章
琴日買左初音DIVA2 DL版入PSV,
我之前PSP時有玩開碟版有SAVE DATA,
咁PSP裡個SAVE DATA想轉去PSV到玩,
請問係咪一定要用PC(行緊Win7)先做到呢???PS3得唔得呢???

P.S.重有個SAVE DATA之前試過由1-->2-->EX咁續落去,咁我用個SAVE玩番2,對EX有冇影響呢???
mac os ,ps3 ,win7 , 都可以把psp save 傳入去

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-12, 12:35 PM   #1166
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
PSV一出就買左到依家,
一直未貼Mon貼,(初出時貴啦!!!+店員忙唔貼緊)
黎緊開始多左好多款mon貼+價錢回落+店員行貼埋,
如果我想前後面都貼埋,
咁Q1.請問各位人兄「極上貼」有冇出過後面呢???
Q2.如果冇出過,有咩其他(淨後面)牌子選擇呢???
Q3.依家有冇其他(指前面)牌子好過「極上貼」呢???
Q4.「極上貼」前面最平買緊幾多呢???(包貼)

P.S.:勞煩各位幫下手啦!!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 05-15-12, 12:37 PM   #1167
mrk

引用:
作者: pet3 查看文章
mac os ,ps3 ,win7 , 都可以把psp save 傳入去
唔該,原來PS3過到SAVE DATA o架!!!

舊 05-15-12, 01:14 PM   #1168
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
如果我想前後面都貼埋,

hori好似冇出背貼
極上psv用的現在只要130左右 正貨有燙金
單張背貼Gametech有出
香港d shop正面貼好像大多數都入hori 唔多清楚有冇比極上好的
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-12, 01:56 PM   #1169
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
如果我想前後面都貼埋,

Q1. 冇
Q3. 要睇返你有乜要求,要防反光的話極上係現時最好選擇,不過相對地佢防油能力低,d指紋好起眼
Q4. 之前(都兩三個月前…)見荃灣賣$165,近期的話信和$180~198
雖然都包埋貼,但多數冇咁好心機貼靚位,而且因為冇邊對位,好易貼斜左,不過貼過一次就知點執返
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-12, 09:56 PM   #1170
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:

Q1. 無
Q2. 有一隻無 licensed
Q3. 求其一隻俾 Smart phone 用嘅
Q4. 點解要諗死呢隻貼
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-12, 10:08 PM   #1171
TCS_disable
我有車車~

係我未俾 PSV 完全同化之前, 踩下部機先

因為要放多d野係 I/O 度, 犧牲晒 Hand Grip, 要求用家要吊著手揸機... 手繩變得過份重要... (我最唔想做嘅都做左...就係買 Grip Attechment)

Wifi 機搵唔到 Wifi, 如果無係 Setting 熄 Wifi / 飛機Mode , 居然夠膽死係你打緊機果時, Hold 你d掣問你「用咩 AP 」

無 Short Cut 去搞 Wifi, Blue Booth, 光暗...

PSV 去 PS Store DL 係有得自動排隊安排, 但佢行 PS Store 依舊遺傳左 DL 手續繁複(Licensing) 嘅問題

PSV 唔可以直接用 PSP 堆 pbp 檔同 rif. 我明嘅... 你要防老翻嘛, 但基於上一點我就想打人

用過 Andriod, 就會覺得 Sony 唔識整 MTP

太多野更本唔使 Touch 就用到, 就偏偏就要 Touch

此篇文章於 05-15-12 10:14 PM 被 TCS_disable 編輯。
舊 05-15-12, 10:44 PM   #1172
teealpha

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
Q1. 無
Q2. 有一隻無 licensed
Q3. 求其一隻俾 Smart phone 用嘅
Q4. 點解要諗死呢隻貼
容許我問你一句: 你真的有用過張極上嗎?唔係玩人地部機果張,係自己部機度用
舊 05-15-12, 10:45 PM   #1173
teealpha

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
係我未俾 PSV 完全同化之前, 踩下部機先

因為要放多d野係 I/O 度, 犧牲晒 Hand Grip, 要求用家要吊著手揸機... 手繩變得過份重要... (我最唔想做嘅都做左...就係買 Grip Attechment)

Wifi 機搵唔到 Wifi, 如果無係 Setting 熄 Wifi / 飛機Mode , 居然夠膽死係你打緊機果時, Hold 你d掣問你「用咩 AP 」

無 Short Cut 去搞 Wifi, Blue Booth, 光暗...

PSV 去 PS Store DL 係有得自動排隊安排, 但佢行 PS Store 依舊遺傳左 DL 手續繁複(Licensing) 嘅問題

PSV 唔可以直接用 PSP 堆 pbp 檔同 rif. 我明嘅... 你要防老翻嘛, 但基於上一點我就想打人

用過 Andriod, 就會覺得 Sony 唔識整 MTP

太多野更本唔使 Touch 就用到, 就偏偏就要 Touch
一句講晒: S廠寫個OS太垃圾
舊 05-15-12, 10:47 PM   #1174
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

>>無 Short Cut 去搞 Wifi, Blue Booth, 光暗...
長按PS制可教光暗.......

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-15-12, 10:49 PM   #1175
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
>>無 Short Cut 去搞 Wifi, Blue Booth, 光暗...
長按PS制可教光暗.......
長按已經唔啱要求啦

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 08:23 PM

手機版 | APP版