Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 05-19-06, 12:59 AM   #251
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
想知...在太陽國買藥杯好不好..
價錢會相宜多少..../\

有沒有人留意到這裏有版友去了看醫生~
我很期望他快快自首~醫生與我~~\

舊 05-19-06, 01:20 AM   #252
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: KTN
邊個!
(二手入的都可以列入醫生與我 ?)

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 01:26 AM   #253
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
引用:
想知...在太陽國買藥杯好不好..
價錢會相宜多少..../\

印象中太陽國賣藥杯不比香港平,反而各相機的週邊配件就款式多又比香港平。
KTN兄
你指又係K字頭想買二手位版友?

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 01:37 AM   #254
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
睇了一次機, 仲考慮中.......好似2K買舊機唔係幾好~
毒友
夢遊都比你班友嘈醒~~~!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 08:12 AM   #255
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: z_plus
印象中太陽國賣藥杯不比香港平,反而各相機的週邊配件就款式多又比香港平。
杯價就一支支, 好似支135/2太陽國比香港平上1000大元, 但一般Zoom杯反而較貴...

Rice

舊 05-19-06, 10:33 AM   #256
KTN
~♡

z_plus兄
不不~是指你樓上的那位大大

當然不太好~有新為何不買新~
你K幾兩三K BIO都捨得/\
2K實在太刻薄自己同金仔

引用:
作者: KIM
睇了一次機, 仲考慮中.......好似2K買舊機唔係幾好~
riceking
若然那些定量大劑量的藥杯又a

舊 05-19-06, 02:01 PM   #257
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
睇黎KIM兄都係咁大

舊 05-19-06, 11:42 PM   #258
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 真 三一萬能俠
邊個!
(二手入的都可以列入醫生與我 ?)
原來是你?!

當然可以~~ 去書局買卷膠紙都可以出醫生 post, 只要可以跟吸「毒」拉上關係就可以...
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 11:53 PM   #259
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
尋日去了城門水塘~
今日去了南生圍~
記得之前有板友去南生圍被老點兜了個大圈~
今日咱們同一命運.........

ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-06, 12:00 AM   #260
萬能俠
Crazy Gamer

引用:
作者: 奸詐餅
尋日去了城門水塘~
今日去了南生圍~
記得之前有板友去南生圍被老點兜了個大圈~
今日咱們同一命運.........
兩個都係好地方!!

南生圍真係....!
當你發現到那條不需半小時便可以到達目的地的路時, 條氣會更加唔順!

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
舊 05-20-06, 12:10 AM   #261
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
南生圍真係....!
當你發現到那條不需半小時便可以到達目的地的路時, 條氣會更加唔順!
願聞其詳

Rice

舊 05-20-06, 12:17 AM   #262
KIM
GAF足球隊金虎拾號

明天wet land公園開幕~你地去麼?

遲d又同金仔去埋先~~~
等佢去鋸魚噩魚先~~~

舊 05-20-06, 02:45 AM   #263
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
作者: riceking
願聞其詳

Rice
事情大概就是這樣......

圖片修正~

此篇文章於 05-20-06 02:48 AM 被 ビスケット 編輯。
舊 05-20-06, 02:54 AM   #264
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
兩個都係好地方!!

南生圍真係....!
其實除了#3附近的地方外還有沒有其他好地方的嗎?
今日去到只在#3附近混了一下~
另外有一處的樹被燒過了~

此篇文章於 05-20-06 03:16 AM 被 ビスケット 編輯。
舊 05-20-06, 03:36 AM   #265
萬能俠
Crazy Gamer

引用:
作者: riceking
願聞其詳

Rice
小餅的紅色路線圖就是我當日所走的一樣....
浪費了時間 + 腳骨力!
(其實是臨行前沒有搜集資料, 再加上街坊誤導所致....)

引用:
作者: 奸詐餅
另外有一處的樹被燒過了~
冇記錯前兩三個月南生圍曾有火警 (應該唔止一次)

舊 05-20-06, 01:22 PM   #266
KTN
~♡

個人造公園~
K大和大家有沒有興趣搞版聚入去
見K/k又想去,不如 XDDD

舊 05-20-06, 02:18 PM   #267
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

還是詳細講講這個傳說中的南生圍吧~

扭計要去南生圍的友人在網上找過資料後說......
南生圍有兩個入口~
一個是經橫水渡入去,另一個"X號幹線附近"
一般來說都是在"X號幹線附近"開始行的~
西鐵站坐巴士去到"X號幹線附近"下車~
因為網站沒有講明那個車站下車~
所以最初想定在X號幹線附近的博愛醫院下車的....
後來巴士叔叔說: 南生圍?紅毛橋落啦~
紅毛橋即博愛醫院的下一個站~
而坐巴士的一段路即上圖中紅色路線最初的一小段~

如圖所示....圓圈部份內全是"郊外地方"~
圓圈部份的外圍大多被鐵絲網圍住或無路可進~
下車後就圍著這個圓圈行~
期間會有一些入口~
有些入口會寫明是農場或釣魚場,有些卻什麼都沒寫~
當咱們每次見到什麼都沒寫的入口時歡天喜地以為到了目的地......
但其實這些入口的盡頭只是一些民居和破屋......
路上都是垃圾,車軩,裝滿死水而且發臭的水桶,還有屎(汗)......
而且那裡的居民和狗都很凶~
人家在老遠處就聽到惡犬們吠個不停~
到了民居旁邊是還聽到一個歐巴說: 哎呀!!呢行唔到入去o架!!搞到D狗響度吠!!走啦!!

就是這樣圍著這個圓圈走加上多次進進出出......
兩個多鐘頭後當大家心裡只想早點回家之際終於到了目的地啦!!
也就是#3附近一帶~
不過時間已經是五點幾了~
混了一陣子就繼續前進~
不用5分鐘就到了傳說中的橫水渡~
所謂的橫水渡其實是一條小村~
裡面的狗狗見人不但不吠還會讓路的耶~
村中間有條小河,要坐艇仔過的(每位$5),艇仔在水上搖下搖下確是幾過癮的說~
再行5分鐘就回到市區,在市區再行10分鐘左右就看到咱們的起點-西鐵站......OTL

其實也不可以說人家老點......
可能整個圓圈的範圍都叫"南生圍"~
但攝魂友們的目的地卻在橫水渡那邊~
所以各位板友要去的話建議還是在橫水渡那邊進發吧~
舊 05-20-06, 02:19 PM   #268
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
個人造公園~
見K/k又想去,不如 XDDD
有時間的話會參與~
舊 05-20-06, 02:43 PM   #269
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
個人造公園~
見KTN/KKH又想去,不如 XDDD
就順下你意~31/05都算好日子~~~

舊 05-20-06, 04:38 PM   #270
KTN
~♡

順我意無用~我只不過提意下 我只不過是一個小小的會員XDD
話事個個係KK大~
不要胡亂歪曲字意,K=KIM/k=金仔 \~o~/

引用:
作者: KIM
就順下你意~31/05都算好日子~~~

舊 05-20-06, 04:55 PM   #271
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
/\

遲D 想買支鏡 REPLACE 支KIT FOR去旅行

好似之前都有討論關於 17-40 & 17-85
EF 17-40 L
紅圈 個RANGE細D

EF-S 17-85 有IS
個RANGE好似幾好用, 比17-40 平約$1000
不過EF-S, 萬一換FF機 就用唔到 (可能係十年後的事 )

很難的兩難題 / \

舊 05-20-06, 06:45 PM   #272
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
順我意無用~我只不過提意下 我只不過是一個小小的會員XDD
話事個個係KK大~
不要胡亂歪曲字意,K=KIM/k=金仔 \~o~/
剛剛睇tvb news.......今日多人到......暈!!!
有d似剛開幕的 敵士皮 當日一樣...........可能都係遲d少d人去先~~~

舊 05-20-06, 06:56 PM   #273
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: StOnE
/\

遲D 想買支鏡 REPLACE 支KIT FOR去旅行

好似之前都有討論關於 17-40 & 17-85
EF 17-40 L
紅圈 個RANGE細D

EF-S 17-85 有IS
個RANGE好似幾好用, 比17-40 平約$1000
不過EF-S, 萬一換FF機 就用唔到 (可能係十年後的事 )

很難的兩難題 / \
有無睇我篇醫生與我?
我諗左幾個月終於買左17-85.
用落都唔錯~

舊 05-20-06, 07:09 PM   #274
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: AshleyYan
有無睇我篇醫生與我?
我諗左幾個月終於買左17-85.
用落都唔錯~
有睇過
我仲見到好多人都好似我你同咁 唔知邊隻好
不過我睇過 有D 測試, 17-85 近邊位鬆鬆地 (不過唔可以同L )
同埋FF 用唔到XD (不過第時可以換MOUNT, 少少黑角)

我覺得17-85 真係幾抵玩
4千幾 有第三代 IS, 仲有 USM, RANGE 好似幾好用

其實USM 都 有D 快D , 有D 慢 D
17-85 對焦速度OK 唔OK ?

舊 05-20-06, 07:15 PM   #275
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: StOnE
有睇過
我仲見到好多人都好似我你同咁 唔知邊隻好
不過我睇過 有D 測試, 17-85 近邊位鬆鬆地 (不過唔可以同L )
同埋FF 用唔到XD (不過第時可以換MOUNT, 少少黑角)

我覺得17-85 真係幾抵玩
4千幾 有第三代 IS, 仲有 USM, RANGE 好似幾好用

其實USM 都 有D 快D , 有D 慢 D
17-85 對焦速度OK 唔OK ?
OK喎~好快~
IS真的好有用~
不過邊位鬆少少同CA勁少少咁lor
但17-40個range真係麻麻,我見人影結婚都用晒17-85,好少用17-40......

仲有,香港arm arm返左17-55 IS USM 2.8光圈,應該唔錯~
可惜EF-S+近萬港元.....

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[GEAR] LEE DSLR Screen Shade KKH 照相館 0 02-09-06 10:28 PM
[NEWS] Nikon Aims for 40% of the DSLR Market, Sony Aims for 25% KKH 照相館 0 02-03-06 09:40 PM
直接玩DSLR機定買部Canon Power Shot Pro1玩? majicman 照相館 21 03-18-04 05:54 PM
KONICA MINOLTA DSLR Dynax 7D cancerman 照相館 9 02-13-04 06:03 PM

現在的時間是 07:39 PM

手機版 | APP版