Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-13-17, 01:37 PM   #1101
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
所以PSP版有MISSION MODE追加...
PS2版只係"完全移植"街機版而已....
ps2個seed只係街機移植, 但ps2個seed d 係齊料, 有個好長篇幅的mission mode.

舊 07-13-17, 01:45 PM   #1102
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
隻game 攪到好似 psv 隻force咁... , 都唔知仲出唔出機好
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 02:06 PM   #1103
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
隻game 攪到好似 psv 隻force咁... , 都唔知仲出唔出機好
呢隻同force係完全相反既方向

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 02:34 PM   #1104
Famitsubasa
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
PSN  IDDr_Yuni
引用:
作者: Nemesis09 查看文章
尼個我覺得唔係咩問題
Fb個ranking同player match都係要齊4個先開波,一樣有人玩
入房嘅話就可以打住等,不過d人一心想玩2on2嘅話未夠人嗰陣都係放低個掣就算,打住等意義唔係咁大,又唔係街機

隻game我覺得有幾個問題:
場地光暗度,好似z個場傑普斯2,d光柱真係睇多陣都眼痛

障礙物,爛嗰下唔消失,又大舊,但係爛緊冧緊嗰陣又冇判定擋唔到鎗
雖然唔係咩大問題,但久唔久比佢fake1下真係幾煩躁

機體質感,有時搭個暗少少嘅場,一遠少少其實睇唔到對面做緊乜

單機mode,樓上有師兄講就唔再多講啦

Step dive/移動技dive太惡,本身普通dive冇咩大問題,同mbon自由落體感覺差唔多,但mbon通常都有彈藥限制或者要叉a先可以有自由落體,dive就有boost就得,使用嘅密度高好多,都算
Step dive/移動技dive居然可以快速落地而唔係普通自由落體速度?係咪錯錯地,甩誘導快速落地回boost無限回數使用+越多boost落地可以越快郁得番,真係唔怪得d人個個都起飛半秒開冇硬直射擊武器然後step dive x N

200機,攻擊武器性能好高,偏偏cost極少,mbon都將1000機升做1500,唔駛打咁多部,做乜而家又番轉頭,200機有得dive架唔該,想打死人?
DIVE果段完全同意 直頭講晒自己想講既問題

舊 07-13-17, 02:40 PM   #1105
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實聽落同玩落
問題全部都係出係個系統平衡上面
其他果D咩CPU、對打問題根本唔係問題黎...sosad
我諗係因為根本我無當過呢隻係單機game

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 04:43 PM   #1106
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: Nemesis09 查看文章
尼個我覺得唔係咩問題
Fb個ranking同player match都係要齊4個先開波,一樣有人玩
入房嘅話就可以打住等,不過d人一心想玩2on2嘅話未夠人嗰陣都係放低個掣就算,打住等意義唔係咁大,又唔係街機

隻game我覺得有幾個問題:
場地光暗度,好似z個場傑普斯2,d光柱真係睇多陣都眼痛

障礙物,爛嗰下唔消失,又大舊,但係爛緊冧緊嗰陣又冇判定擋唔到鎗
雖然唔係咩大問題,但久唔久比佢fake1下真係幾煩躁

機體質感,有時搭個暗少少嘅場,一遠少少其實睇唔到對面做緊乜

單機mode,樓上有師兄講就唔再多講啦

Step dive/移動技dive太惡,本身普通dive冇咩大問題,同mbon自由落體感覺差唔多,但mbon通常都有彈藥限制或者要叉a先可以有自由落體,dive就有boost就得,使用嘅密度高好多,都算
Step dive/移動技dive居然可以快速落地而唔係普通自由落體速度?係咪錯錯地,甩誘導快速落地回boost無限回數使用+越多boost落地可以越快郁得番,真係唔怪得d人個個都起飛半秒開冇硬直射擊武器然後step dive x N

200機,攻擊武器性能好高,偏偏cost極少,mbon都將1000機升做1500,唔駛打咁多部,做乜而家又番轉頭,200機有得dive架唔該,想打死人?
Step dive/移動技dive<---其實明顯係廠家想搵ps4做試水溫...試得好肯定會係街機度改...
不過如果街機改到咁...隨時真人vs都似....
而加打一場係好累....隻手指想休息都唔得....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 04:45 PM   #1107
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: wing 查看文章
ps2個seed只係街機移植, 但ps2個seed d 係齊料, 有個好長篇幅的mission mode.
係呀....但seed個故事係正過seed d好多嘛....所以psp加左mission mode都大把人買...
基拉成魔之路...玩親都好感動~
舊 07-13-17, 04:46 PM   #1108
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實聽落同玩落
應該話,全部都係問題
對戰GAME (HARD CORE)黎講, 平衡同操作性係歷代最差
GUNDAM FANS黎講, 一堆本來代代都有既系列機收起做DLC非常趕客
單機GAME黎講, 完全無單機模式可言
聯誼GAME (LIGHT PLAYER對戰) 黎講, 無1V1/分割畫面圍威喂同樂又係唔掂
EXVS FANS黎講, 堆舊模機CUT完招加既唔係三連槍,高出力槍就係掟回力標,隻隻都係,新機得堆卒機

總結, 隻GAME太無方向同誠意,無一部份係達至理想
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 04:48 PM   #1109
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
其實聽落同玩落
吓.....但它要超速寛頻先可對戰,如我用8m的,
咁本不能對戰,最慘連一對一也不行,

此篇文章於 07-13-17 04:50 PM 被 紫紅豆 編輯。
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 04:49 PM   #1110
charcsc2000
J神哥

引用:
其實聽落同玩落
如果廠家係重視度game, 自然會有修正patch....
舊 07-13-17, 04:49 PM   #1111
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 紫紅豆 查看文章
吓.....但它要超速寛頻先可對戰,如我用8m的,
咁本不能對戰
咁又唔好話超速...講真8mb都不足以行remote play...
舊 07-13-17, 04:53 PM   #1112
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我幾鐘意今集多UC雜魚機
下下都鋼彈臉好悶
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 04:53 PM   #1113
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: HakiK 查看文章
應該話,全部都係問題
對戰GAME (HARD CORE)黎講, 平衡同操作性係歷代最差
GUNDAM FANS黎講, 一堆本來代代都有既系列機收起做DLC非常趕客
單機GAME黎講, 完全無單機模式可言
聯誼GAME (LIGHT PLAYER對戰) 黎講, 無1V1/分割畫面圍威喂同樂又係唔掂
EXVS FANS黎講, 堆舊模機CUT完招加既唔係三連槍,高出力槍就係掟回力標,隻隻都係,新機得堆卒機

總結, 隻GAME太無方向同誠意,無一部份係達至理想
平衡點可能歷代最差
有無印GVG包底

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
舊 07-13-17, 04:53 PM   #1114
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
但香港還有很多地方只有8mb

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 07-13-17, 04:56 PM   #1115
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
我反而想知8MB打街霸/鐵拳有冇事

我剩係知睇youtube 720p都要bufferfing

舊 07-13-17, 04:58 PM   #1116
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 空調 查看文章
但香港還有很多地方只有8mb

Sent from my iPhone using Gaforum
其實最大問題係佢沒整好單人mode比上唔到網既人玩...
又唔講明要幾多網速先玩到~
舊 07-13-17, 05:00 PM   #1117
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
如果廠家係重視度game, 自然會有修正patch....
咁聽聞官方的確做緊既

舊 07-13-17, 05:01 PM   #1118
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Sar8 查看文章
我反而想知8MB打街霸/鐵拳有冇事

我剩係知睇youtube 720p都要bufferfing
一定會lag....而且玩得沒咁順暢囉...
呢下足以你死亡...
舊 07-13-17, 05:02 PM   #1119
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁聽聞官方的確做緊既
咁睇下佢點改....我自己覺得個dive應該要有使用次數....
好似彈藥咁..要時間回氣...
唔係全場係咁dive...玩一場已經累到嘔...
舊 07-13-17, 05:03 PM   #1120
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
其實最大問題係佢沒整好單人mode比上唔到網既人玩...
又唔講明要幾多網速先玩到~
就算佢講左,你覺得條數係唔係準先
網路有咁多野可以限制到速度,比著我都唔敢寫
一般都只係會寫具備網路環境,而且你係同對方連線,有更多因素有影響

此篇文章於 07-13-17 05:06 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 05:19 PM   #1121
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

引用:
咁睇下佢點改....我自己覺得個dive應該要有使用次數....
好似彈藥咁..要時間回氣...
唔係全場係咁dive...玩一場已經累到嘔...
其實唔使呢D
只要step後唔可以用既話使用率馬上少8成

C85 count
舊 07-13-17, 05:21 PM   #1122
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
但只得這game不能對戰,其它也沒問題,
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 05:57 PM   #1123
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Sar8 查看文章
就算佢講左,你覺得條數係唔係準先
網路有咁多野可以限制到速度,比著我都唔敢寫
一般都只係會寫具備網路環境,而且你係同對方連線,有更多因素有影響
因為呢D野真係冇得寫的.

舊 07-13-17, 06:11 PM   #1124
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
其實最大問題係個假藍線
8MB/WIFI如果事前見到黃/橙/紅回, 有心理準備揀打定唔打咪大家好做
問題係次次入到場見住藍回,結果開打先有DELAY
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 11:30 PM   #1125
leo1988
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
引用:
Step dive/移動技dive<---其實明顯係廠家想搵ps4做試水溫...試得好肯定會係街機度改...
不過如果街機改到咁...隨時真人vs都似....
而加打一場係好累....隻手指想休息都唔得....
以前seed d 年代,大家都插step cancel似跳舞

但到左宜家個step dive,大家覺得係咪過份好多呀,又屈又假,以前seed d既step cancel宜家睇落其實都幾正常呀

想問一下,呢集主力br既平均機係咪好弱勢?因為加埋dive系統,本來難打中人既br就更加難打中了
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放全新行普版閃乱カグラ ESTIVAL VERSUS -少女達の選択-』 bryanlakers 買賣專區 0 03-27-15 09:23 AM
Final Fantasy Versus XIII丨具体的な解禁日も決まっておりまして、今はそこに向けて着々と準備をしております。 神祕人1號 電視遊戲討論版 1033 06-07-13 07:52 AM
[ETC]SD Gundam 新作年末發售預定 (冇圖冇詳情) neo2046 手提遊戲機討論版 0 08-01-05 05:49 PM
Capcom新作Gundam SEED(仮)予定2005年春推出 神祕人1號 街機遊戲討論版 80 11-23-04 02:47 PM
新作--Strike Gundam+我的小小收藏2+1 Asurada 收藏品討論版 16 11-26-03 10:42 AM

現在的時間是 03:01 PM

手機版 | APP版