Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-03-05, 11:48 PM   #176
斯羅
God of Gamer
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
我都以為只可以拿藍狗
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-05, 11:52 PM   #177
zero006
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live Gamertagzero1198
引用:
作者: 神風@AMD
我係証人2 v
我36 24

不過...zz件甲點都拎到??

45話[忍寄終焉]結束後、、、、、擊墜數之和超過150就可得到

or

44話後選擇其他3條路V,在53話[出航!銀河毆入艦隊!]開始後F制得到

不過我揀 宇宙對戰

過左45都唔夠數(我部部都係拎既前一話先開始準備 )

但係我53都拎到....
卡碧尼勁唔勁? 浮游炮扣幾多同幾遠
拎左京密殺想知下部卡碧尼~~
zero006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 12:04 AM   #178
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: zero006
卡碧尼勁唔勁? 浮游炮扣幾多同幾遠
拎左京密殺想知下部卡碧尼~~
白卡好好用~~
我比寶兒用,
唔改白卡,
放在敵陣中不停反擊,
打d 有 3 隻既部隊,可以每隻扣到4~5000,

只係用10en,

佢取代左布拉度個位了
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 12:11 AM   #179
NTBOY
Game Master
神貓特攻隊

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: msz006
白卡好好用~~
我比寶兒用,
唔改白卡,
放在敵陣中不停反擊,

只係用10en,

佢取代左布拉度個位了
我轉左首伊迪安BGM比佢
超襯的說

舊 09-04-05, 01:02 AM   #180
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: msz006
白卡好好用~~
我比寶兒用,
唔改白卡,
放在敵陣中不停反擊,

只係用10en,

佢取代左布拉度個位了
如果唔改...想取代布拉度?還早了100年 (謎)

布拉度後期可以用番核彈...勁左好多(布拉度果然係軍人...最後手段都係核彈)

舊 09-04-05, 01:03 AM   #181
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
咦,可以轉bgm XD?

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 03:02 AM   #182
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 修羅Lemon
你唔計反擊turn?
你反擊TURN點用加速搭救?
唔玩反擊?
你玩EX-HARD靠反擊可以慳番你唔少TURN同熱血丫~ >

ALL(P)射程唔係短,就食EN,或者要>110氣力~
再唔係就彈唔多~
再唔係攻過唔到5500~

囉真GETTER為例~
真GETTER SHIN有8400 ALL(P)1~3~好高攻~
但玩成隻GAME到底要殺乜卒要用到超過6600攻既ALL?
何況你要用到1招成80EN去清卒?
點解我唔留EN用STONER SUNSHINE?
打BOSS可以配援攻,又可以做援攻~
我最多味比你玩EX-HARD冇得改武器間唔中放黎爆卒~

正如如果你玩覺醒點解我唔用吉姆王MAP要用ALL?
我靠吉姆王MAP既話ALL又何用?
又味個人戰法問題~ >

除非SP mode啦~
咁ALL(P)>ALL~ >
我自己trun已經殺晒,反咩?你六七個有ALL(P)衝到上前,除左錢之外會有剩既?
我一開波加速已經殺對方一小隊,你普通all自trun衝前用槍射人咩?俾你用hi-nu好勒,自trun衝前你有咩做?開槍扣人hp,先至搵人祝福、應援?
我ALL(P)幸+運+熱衝前殺一隊,再搵人祝+應,敵trun有得反就殺多隊,無就自trun熱再衝前
每版3-5trun過版,依咩炮?我隻依迪安一週目出到全方向導彈已好好,唔係劇情根本無去過依劍
補給有精神,en會唔夠的麼?80en?我加個e save 就64,1trun用到幾次呢?又或者敵trun仲有幾多俾我殺呢?留en好定自己trun熱血、幸運、努力一次殺晒移動力範圍內敵人好呢?
敵trun我可以唔殺就唔殺,留黎自己trun幸運加錢好過啦

一開波真getter、帝皇、死神、超獸、始源ggg、zz、macross合攻、v型、金剛、eva2<<有邊個唔勁、唔夠彈用?
熱血、加速、覺醒上前,有敵人剩咩?仲要全部可以幸運殺晒
1週目用真男,都要加多一次覺醒先追得到all(p)大軍,唔係的話,根本無機會出all

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 09-04-05 03:47 AM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 09:51 AM   #183
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
ジェネシックハロ

効果:
移動力+5、最大HP+2000、最大EN+2000
装甲+300、運動性+50、命中率+50、クリティカル率+50、射程+3
移動タイプ「空」、ターン初めにHP回復99%、ターン初めにEN回復99%、
グラビティ・テリトリー、分身、出撃時気力+70、適応地形ALLS、
編成コスト-5、P系特殊効果無効

有件咁既強化Parts 架 ?
nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 09:58 AM   #184
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
引用:
作者: nakakula
ジェネシックハロ

効果:
装甲+300、運動性+50、命中率+50、クリティカル率+50、射程+3
移動タイプ「空」、ターン初めにHP回復99%、ターン初めにEN回復99%、
グラビティ・テリトリー、分身、出撃時気力+70、適応地形ALLS、

神parts ?
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 10:11 AM   #185
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: nakakula
ジェネシックハロ

効果:

當然......無啦

舊 09-04-05, 10:38 AM   #186
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: Gundam MK-2
當然......無啦
好彩我post 上黎問左先者 , 唔係就爭d奶野 ~

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 11:44 AM   #187
h.c.
Crazy Gamer
GF尋找中

註冊日期: Oct 2002
咁神既Parts都知道唔修改唔可能有啦

舊 09-04-05, 01:01 PM   #188
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
我想問鐵球老爹隻bgm....

出左碟未架? 又係邊個唱 orz?

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 01:25 PM   #189
FREDDY@o@

PSN  IDfreddy_lam
想比較下d機....
獵狼<-->京麥古
白卡<-->京麥剎
邊隻好用~??

舊 09-04-05, 02:15 PM   #190
修羅Lemon
Game Master
解毒不能 喪屍咬人

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: T.K.
我自己trun已經殺晒,反咩?你六七個有ALL(P)衝到上前,除左錢之外會有剩既?
熱血、加速、覺醒上前,有敵人剩咩?仲要全部可以幸運殺晒
一開波真getter、帝皇、死神、超獸、始源ggg、zz、macross合攻、v型、金剛、eva2<<射程全部<=5
1週目用真男,都要加多一次覺醒先追得到all(p)大軍,唔係的話,根本無機會出all
有8400攻既ALL打卒係浪費~
ALL唔可以配援攻同小隊攻~
打BOSS就冇咁快~
成隻GAME殺卒有6600已經夠啦~
除佐打M7果兩件阿公阿婆根本冇必要用到>6600既ALL~

我囉54版講丫~
敵人就分兩邊~
你要衝到紅藍戰艦起碼2TURN~
之後隆盛救番阿彩又要走番去右畫面~
但你堅持唔係反擊TURN還拖~
咁又味要用多1TURN~
本身要堅持隻隻用幸運KO已經唔係慳TURN數既行為~
你玩EX-HARD靠反擊可以慳番你唔少TURN同熱血丫~ >

狂用精神?
我用吉姆王+覺醒就可以3 TURN KO 54版~
又或者用ASアレグリアス(龍虎王都得)+ZZ+SRX+WGZ,只係4部機就可以抵得過你堆陣容ALL(P)~
你唔用你問題~ >

咁到時我可唔以話ALL(P)<地圖砲?
又或者我呢堆陣容>你既ALL(P)陣容~?

自己TURN可以攻擊對象點都有限,但係反擊TURN可以攻擊對象可以無限大~
你玩41,53,59前半~
堅持留手等幸運會殺得多D丫,定係死用反擊殺得多D?

只囉自己既專長去比人地既短處你梗贏架~
但唔公平丫嘛~ >
ALL普遍有高射程,低消費多彈,低氣力要求既優點(反應彈例外)~
你完全無視?
我味話你唔識用囉~ >

此篇文章於 09-04-05 02:19 PM 被 修羅Lemon 編輯。
修羅Lemon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 02:18 PM   #191
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
不如又揀番關黎比賽啦

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 02:21 PM   #192
修羅Lemon
Game Master
解毒不能 喪屍咬人

我冇攝錄機渦~

舊 09-04-05, 02:23 PM   #193
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
自備save去佢舖比賽

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 02:33 PM   #194
修羅Lemon
Game Master
解毒不能 喪屍咬人

人地唔使做生意咩~ a
叫佢試下我果批機味知囉~

舊 09-04-05, 02:47 PM   #195
xima
Game Master
待機男

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDxi-ma
新手一問
剛剛開始玩緊超女
玩完10關
想問下楠葉應該加什麼能力好
今集無得加sp回復唔知加什麼好
xima 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 03:30 PM   #196
神風@AMD
Action!

Nintendo Switch ID2776-5245-9304
引用:
作者: xima
新手一問
剛剛開始玩緊超女
玩完10關
想問下楠葉應該加什麼能力好
今集無得加sp回復唔知加什麼好
我又講多次~呃多個post 先

我就集束攻擊.氣力突破,氣力+(擊破)...

舊 09-04-05, 03:37 PM   #197
xima
Game Master
待機男

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDxi-ma
引用:
作者: 神風@AMD
-SKIP-
謝謝
還有想問問170氣力和150氣力分別大不大?
xima 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 03:45 PM   #198
神風@AMD
Action!

引用:
作者: xima
謝謝
還有想問問170氣力和150氣力分別大不大?
[個人感覺]gunbuster 同 帝皇果d機出大絕,150同170可以相差幾千[/個人感覺]

舊 09-04-05, 04:38 PM   #199
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 修羅Lemon
有8400攻既ALL打卒係浪費~
ALL唔可以配援攻同小隊攻~
打BOSS就冇咁快~
成隻GAME殺卒有6600已經夠啦~
除佐打M7果兩件阿公阿婆根本冇必要用到>6600既ALL~

我囉54版講丫~
敵人就分兩邊~
你要衝到紅藍戰艦起碼2TURN~
之後隆盛救番阿彩又要走番去右畫面~
但你堅持唔係反擊TURN還拖~
咁又味要用多1TURN~
本身要堅持隻隻用幸運KO已經唔係慳TURN數既行為~

狂用精神?
我用吉姆王+覺醒就可以3 TURN KO 54版~
又或者用ASアレグリアス(龍虎王都得)+ZZ+SRX+WGZ,只係4部機就可以抵得過你堆陣容ALL(P)~
你唔用你問題~ >

咁到時我可唔以話ALL(P)<地圖砲?
又或者我呢堆陣容>你既ALL(P)陣容~?

自己TURN可以攻擊對象點都有限,但係反擊TURN可以攻擊對象可以無限大~
你玩41,53,59前半~
堅持留手等幸運會殺得多D丫,定係死用反擊殺得多D?

只囉自己既專長去比人地既短處你梗贏架~
但唔公平丫嘛~ >
ALL普遍有高射程,低消費多彈,低氣力要求既優點(反應彈例外)~
你完全無視?
我味話你唔識用囉~ >
map炮勁過all[p]當然架啦,all[p]>all就唔可以map>>all[p]!? 我有講過all[p]勁過mapa
你講果堆同all唔弱過all[p]有咩關系? rz
all唔可以配援攻同小隊攻,同本比較又有咩關系 a

我反擊還拖,唔打死佢,等自trun再用all打死唔得?你all又有多少攻擊力?

你話低氣力可用,有咩招低氣力又勁,兼打得死3隻1隊既敵方?打唔死遠攻有咩意思?z既all都要氣力、無幾多過氣力低過110既all而又攻擊力高既
你話要一騎當千,咁出吉姆王,之後其他人企係後面都可以啦

你又唔講用咩all會打得快過all[p]
又無視移動後距離拉近,射程縮小既事實,又唔理自trun已經殺晒,敵trun無得反既理由
只係拎獨立小數版黎證明自己對,咁有咩好講?咁講all>>map都得添,我吉艦敵trun反99飛殺99隊,你依炮都殺唔到呀 \

有幾多all可以氣力110以下狀態,唔用熱力、射/格唔過300,而又可以殺普遍hp高於9000的敵方3人小隊呢?請提點,敵方裝甲當1200好勒

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 09-04-05 04:55 PM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-05, 04:43 PM   #200
貪食蛇
Game Master

想問龍虎王係繼承轟龍定雷虎?
貪食蛇 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:03 AM

手機版 | APP版