Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-17-15, 10:27 PM   #26
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
入左手機界遊戲廠又邊間撈得掂?

fantasy俊仔 目前離線  
舊 03-17-15, 10:30 PM   #27
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
即係全新平台,咩都重新由零開始!

PS:講明唔會將主機堆GAME移過去,係好事呢!
PS2:加上新年的傳聞,今年E3應該推薄版WiiU啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線  
舊 03-17-15, 11:15 PM   #28
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
3DS 佢都夠薑出加強版,而且有專屬遊戲
如果wii u 肯出,我又夠膽買
都唔知係wiiu OS 寫得唔好,還是部機弱
Load OS 本身嘅apps 都好慢
Terry仔 目前離線  
舊 03-17-15, 11:24 PM   #29
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
記得以前外國網站話任記眼白白睇住個手提市場被手機市場霸左。
我估呢下都係想拉番手遊d客去自己陣營。

舊 03-18-15, 12:39 AM   #30
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
我估兩個可能.

1. NX 有單一account 機能有能力玩晒過去任記games - cross play.
2. NX 係新手提, 可能玩晒手機games.

DeNA 應該幫任記攪好account system.
咁睇好明顯當年信唔過Google, 到今日決定同日廠合作!
Navism 目前離線  
舊 03-18-15, 12:55 AM   #31
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

雖然明年才會有進一步資料。

但個人估計,
任天堂應該會留一線,
像當年說 NDS 不是 GameBoy 的後繼機,
是各走各路。

現在 3DS、NX 就像當年的 NDS、GB,
如果 NX 被市場接受,3DS 就可以慢慢退下火線。

若未能達到他們的目標,new 3DS (LL) 的戰線就要再諗諗計。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 03-18-15, 01:15 AM   #32
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
唉,我正想買wii u,而家買唔買好?

舊 03-18-15, 08:33 AM   #33
沈賦權
Junior Member
Lazy Gamer

註冊日期: Jan 2015
Wii U IDshumfukuen
PSN  IDshumfukuen
唔到你唔面對現實,唯有寄望NX將會係一部有任天堂特色的Smart Device。
沈賦權 目前離線  
舊 03-18-15, 10:18 AM   #34
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
未出機的,最好過埋6月E3先再出機啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線  
舊 03-18-15, 10:21 AM   #35
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: wsx360 查看文章
唔係WiiU, 3DS既後繼機
即係好似NDS咁
係都幾恐怖,部NEW 3DS出咗幾耐…
佢當D手提機係WINNING ELEVEN定三國無雙

舊 03-18-15, 10:26 AM   #36
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實NDS時GBASP都唔係好耐
GB micro更加唔好提

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線  
舊 03-18-15, 10:40 AM   #37
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
唔會移植舊game, 即係一定有好多課金野
eg. 比多幾廿蚊開個toadette/nabbit比你用, 用NX新機開手機game app unlock多幾百粒金幣..
甚至...無晒金幣就要等1粒鐘先玩得,一係課金一係invite friend
DreamyLuigi 目前離線  
舊 03-18-15, 10:40 AM   #38
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
依家d手機已經係三國無雙啦
噹噹dondon 目前離線  
舊 03-18-15, 12:34 PM   #39
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
由gba開始已經係1-2年就出部

GBA - 01年3月21日
GBA SP - 03年2月14日
NDS - 04年12月2日
GBM - 05年9月13日
NDSL - 06年3月2日
NDSi - 08年11月1日
NDSi LL - 09年11月21日
3DS - 11年2月26日
3DS LL - 12年7月28日
2DS - 13年10月12日
NEW 3DS - 14年10月11日
wsx360 目前離線  
舊 03-18-15, 12:42 PM   #40
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
講開,依家邊到可以平平地買部2手GBM 玩下
Terry仔 目前離線  
舊 03-18-15, 12:50 PM   #41
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
入左手機界遊戲廠又邊間撈得掂?
真心,正方廠算係咁

sugihara 目前離線  
舊 03-18-15, 12:59 PM   #42
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
Sega, Bandai 都好好賺呀

舊 03-18-15, 02:42 PM   #43
okabe

註冊日期: Aug 2002
Sega, Bandai算係攪得唔錯
SE就只係一般係就係出好多GAME真係賺得多既無幾多隻
CAPCOM同K廠就更加唔駛講,完全唔掂
加下手機市場唔係好似當初求其出D GAME就呃到錢
唔投放資源好難有成績
okabe 目前離線  
舊 03-18-15, 03:50 PM   #44
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
我覺得手機果部份我係絕對唔會俾錢,
因為內容唔可能完全同自家手機同家用機比,
同埋如果手機出嘅遊戲同自家手機同家用機一樣,咁部主機仲有咩價值?

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 03-18-15, 04:08 PM   #45
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
都唔係架,睇下pad,cc都可以逆移植佢手提機
玩法方面其實唔差得遠,而家game廠開始識用個mon,只係要補完下故事mode之類,充實內容就得

引用:
作者: okabe 查看文章
唔投放資源好難有成績

笨大係賣角色
sega算係隻game有料例如cc,但產量唔多
正方就玩大包圍,好多垃圾但間中有隻勁野
c記k記以為掉自己d title落去就得,梗係死...

sugihara 目前離線  
舊 03-18-15, 05:07 PM   #46
siuj
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code0361 6087 4807
引用:
作者: wsx360 查看文章
唔係WiiU, 3DS既後繼機
即係好似NDS咁
語言術來姐

而家 Gameboy 走左去邊

舊 03-18-15, 05:10 PM   #47
siuj

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code0361 6087 4807
引用:
作者: okabe 查看文章
唔投放資源好難有成績
SE 移植作多, 大多數都係背住 FF 呢個招牌出 game
唔似 SEGA 亂開炮, 邊隻受歡迎就繼續出更新

舊 03-18-15, 05:23 PM   #48
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: siuj 查看文章
SE 移植作多, 大多數都係背住 FF 呢個招牌出 game
唔似 SEGA 亂開炮, 邊隻受歡迎就繼續出更新

SEGA 亂開炮?
如果計數量點都唔夠SE出既量多
邊隻受歡迎就繼續出更新都好正常,
手機GAME既壽命好短,短時間谷唔起唔會哂時間再做落去
SEGA其實係手機GAME算做多好多野
okabe 目前離線  
舊 03-18-15, 08:58 PM   #49
張飛後代
V-MAX

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
而家新機日新月異,趁早買啦!

舊 03-18-15, 09:03 PM   #50
nameH

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
手機game壽命唔係短嘛....谷得起既,起碼兩三年

傳統game你幾大賣都好,一年內都過氣啦

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch 香港, NS, 任天堂, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
[討論] 你覺得 Nintendo Switch 喺家庭機版定手提機版開 “ TAG ” 好 ? neo2046 電視遊戲討論版 106 01-11-17 04:43 PM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[任天堂] [E3] 6月11日零時至12日 [極秘的樹屋博覽會] : "Let's Play 任天堂 -『Nintendo@E3』" Netnet 電視遊戲討論版 190 06-12-14 04:07 PM

現在的時間是 05:31 PM

手機版 | APP版