Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-27-12, 09:47 PM   #101
kennethyu
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: ahleung 查看文章
引用我呢個post, 跟番我咁寫就得

[img]image URL[/img]

反而我唔明第3題條問題. 睇唔明個grammar 結構.......
問題係問條河係邊個省(state)流動

答案係 liquid state (流體, 水的狀態)

Basic Chemistry - solid liquid 同gas state
kennethyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 11:25 PM   #102
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: kennethyu 查看文章
問題係問條河係邊個省(state)流動

答案係 liquid state (流體, 水的狀態)

Basic Chemistry - solid liquid 同gas state
我知。我指grammar,點解要逗號,咩叫 flow IS which state.......
由手機版發出
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 11:30 PM   #103
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
話說我一開始已經腦補左做"in"
唔睇你地講都發現唔倒問題

<--以前proof reading成日睇唔出有錯

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-12, 03:54 AM   #104
卡樂 B 薯仔
Crazy Gamer
隱性情色恐怖份子

註冊日期: Feb 2002
copy from fb...

Not all the things visible are real...

任何事都為別人 自己擺在最後面 來一次遠走高飛 再猶豫就別後悔
擇期不如就今天 bye bye blue Monday 肩上一把破吉他 流浪到天邊
卡樂 B 薯仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-12, 08:34 AM   #105
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-12, 10:05 AM   #106
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: mikemike 查看文章
xd
我要做Model

引用:
作者: 卡樂 B 薯仔 查看文章
copy from fb...

請加分XDXD

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-12, 10:30 AM   #107
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
東西文化差異
人地交叉完有個創意分...
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-12, 12:38 PM   #108
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
BL
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-12, 12:43 PM   #109
6eo
美波様!

引用:
作者: B|WINS 查看文章
個夾非常鬆(冇力)的說

回鍋圖黎
不過再睇都幾好笑
引用:
作者: J+1 查看文章
d 爪有力先算
由手機版發出
咪係
軟奶奶公仔都夾唔郁啦
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
呢一隻好逍遙wo....
雖然夾佢個動機好衰..
+1 入得就出得啦佢, 貪入面暖者
舊 11-29-12, 12:10 AM   #110
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007

睇黎樓市真係好癲
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 12:36 AM   #111
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
台幣渦

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 12:51 AM   #112
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: anyone 查看文章
台幣渦
宜加係香港,就算係凶宅,HK$7500都可能租唔到。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 04:14 AM   #113
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: mikemike 查看文章
設計對白:靚女,受唔受溝呀?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 12:56 PM   #114
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: 真十人€ 查看文章
宜加係香港,就算係凶宅,HK$7500都可能租唔到。
依家買兇宅最多平幾萬...
係講緊幾百萬樓....

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 02:51 PM   #115
6eo
美波様!

排雲掌?
舊 11-29-12, 02:55 PM   #116
kevinltb
Ultimate Gamer
巨蟹宫守護者?!

註冊日期: Dec 2006
XBox Live GamertagKevinLTB HK
引用:
作者: iamleoluk 查看文章

排雲掌?
d 戲 (氣) 好屎

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED - 2009-08-27 達成
AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II - 2010-12-15 達成
kevinltb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 03:04 PM   #117
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
麻煩對住坐山打

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 04:07 PM   #118
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 04:17 PM   #119
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: ヨコ男 查看文章
劉生.. 應該貼紅紙啦
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 06:26 PM   #120
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
作者: kevinltb 查看文章
d 戲 (氣) 好屎
應肚即飛
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-12, 12:28 AM   #121
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
繼上次「我好快樂,我好難過」小巴事件後.又一力作~

來源: 網絡瘋傳中

如miss了上次的「我好快樂,我好難過」小巴事件,
在此重溫: http://goo.gl/HnBb9

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-12, 12:32 AM   #122
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
這個無咁好笑,反而上次我好快樂我好難過真係好笑
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-12, 03:55 PM   #123
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
這個無咁好笑,反而上次我好快樂我好難過真係好笑
上次好笑D,今次哩個擺明係低能,肯定即炒。

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-12, 04:23 PM   #124
6eo
美波様!

呢個好耐之前已經有
舊 12-01-12, 09:55 AM   #125
persona_milk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDpersona_milk
persona_milk 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.15] Iro ~清談館~ 1019 08-20-12 04:51 PM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.14] flmthy ~清談館~ 1007 06-27-12 12:22 AM
Game vol.17 (完) 魚伕 體育版 25 11-02-04 05:46 PM
估波遊戲VOL.17 龍寶寶 體育版 22 11-04-03 05:00 PM

現在的時間是 04:04 AM

手機版 | APP版