Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-07-16, 10:51 AM   #326
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Chitose1987 查看文章
無解釋過

只能理解為職階卡同普通英靈系統唔同

又或者雷錘同鐵手套係高級複製品 ...雖然高到連神性都複製到 (限定展開會中天之鎖
由手機版發出
時臣係美索不達米亞執到金閃閃塊爛蛇皮
伊莉亞阿爺執到史實亞瑟王個套套都仲算合理

但個雷鎚係點執/搵返黎複製,變型俠醫都拎唔起喎(誤

我賭依個世界觀堆英靈根本唔需要媒界去召喚,同隻地雷手遊一樣靠課金抽蛋就抽得出英靈

咁岩雷鎚蘿首抽就中UR

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-07-16 10:56 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-16, 10:55 AM   #327
Chitose1987
God of Gamer
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
呢套野入面職階卡暫時都仲係解析不能既道具

只係知由非常高級別既魔法制程製造出黎

所以唔可以用本篇既英靈系統去理解
由手機版發出
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-16, 12:49 PM   #328
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 細路翔 查看文章
時臣係美索不達米亞執到金閃閃塊爛蛇皮
伊莉亞阿爺執到史實亞瑟王個套套都仲算合理

但個雷鎚係點執/搵返黎複製,變型俠醫都拎唔起喎(誤

我賭依個世界觀堆英靈根本唔需要媒界去召喚,同隻地雷手遊一樣靠課金抽蛋就抽得出英靈

咁岩雷鎚蘿首抽就中UR
其實當你知道對家有一堆連幼閃都唔知來歷嘅寶具時,你就明白魔伊夢幻招喚同正统嘅英靈系統係兩件事

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-16, 07:01 PM   #329
鐵之侍

作畫的確接近到原作了

完創部份也能好好接到漫畫原作的部份

卡卡的藍寶石也配到松來那份感覺出來

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-16, 07:53 PM   #330
gingq7

註冊日期: May 2008
下集咁快被捉? 士郎咁快有對白?
好似改快左好多? 定係我記錯?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-16, 09:39 PM   #331
casio

引用:
作者: gingq7 查看文章
下集咁快被捉? 士郎咁快有對白?
好似改快左好多? 定係我記錯?
妹控的確好快有對白,去到平行世界GET心靈創傷之後幻閃就帶隊去交遊

舊 07-08-16, 12:00 AM   #332
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
明明一早決定第三部動畫化
都唔知點解動畫第二部要改ending
跟原作好似美劇完一季時咁留個尾下季講唔好咩
而家改到好冇危機感
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-16, 01:20 AM   #333
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 真!DC 查看文章
明明一早決定第三部動畫化
都唔知點解動畫第二部要改ending
跟原作好似美劇完一季時咁留個尾下季講唔好咩
而家改到好冇危機感
由手機版發出
身為動畫黨,我唔係好知你嘈乜。

上季完結時啱啱打完黑化版金閃閃後,伊莉雅第日去咗美遊度做暑期功課,今季一開始咪緊接嗰度做完功課出嚟,然後就係遠坂同露維亞即刻過嚟通知事態唔妥囉。

太習慣松來配藍寶石,かかずゆみ把聲需要時間適應。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-16, 07:14 AM   #334
gingq7

註冊日期: May 2008
漫畫原本係第2季最後打金閃果下突然一齊被吸走完場, 震撼力係高過動畫好多

不過我估動畫組果時應該未confirm倒有無得開第4季, 而家咁改都ok既

此篇文章於 07-08-16 07:18 AM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-16, 08:15 AM   #335
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
上一季最後一集完之後有預告新一季動畫
不過可能真係製作緊上一季時未決定都唔頂
原本係打完金閃(?)後兩個新角色即刻出場
剛打完大boss力盡理所當然唔夠打睇住美遊被帶走
而家萬存狀態下阻止唔倒美遊被帶走感覺有點欠說服力
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-16, 11:29 AM   #336
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-16, 12:56 PM   #337
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
麻婆豆腐!
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-16, 09:11 AM   #338
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
總覺得這不是熟悉的藍寶石...

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-16, 09:14 AM   #339
細路翔
The One

用兩姊妹配返兩姊妹仲想點

英國說大家抱團死
舊 07-10-16, 10:05 AM   #340
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
哩季緊係睇帥到爆士郎啦
由手機版發出
其實呢套野係為左幫FBI整個名單出黎
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-16, 04:21 PM   #341
Game Master

麻婆豆腐拉麵佬

呢個世界嘅麻婆都算幸福,可以靠喺廢墟開拉麵店嚟盡情享受愉悅嘅樂趣。

伊莉雅被正太金閃閃叫「姐姐」後即刻變正太控。

正太金閃閃居然會主動救伊莉雅嗰下都幾諷刺吓。

釘宮係咪慣咗配銀魂太耐,啲反應台詞好有神樂嘅影子。XD

舊 07-15-16, 01:18 AM   #342
casio

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
麻婆豆腐拉麵佬

呢個世界嘅麻婆都算幸福,可以靠喺廢墟開拉麵店嚟盡情享受愉悅嘅樂趣。

伊莉雅被正太金閃閃叫「姐姐」後即刻變正太控。

正太金閃閃居然會主動救伊莉雅嗰下都幾諷刺吓。

釘宮係咪慣咗配銀魂太耐,啲反應台詞好有神樂嘅影子。XD
其實呢過世界線嘅幼閃已經唔係最和善,磨菇筆下個幼閃係有禮貌到令人疑惑到底發生過乜事令佢大過變成咁

舊 07-15-16, 08:49 PM   #343
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
連龍珠都係金閃閃既寶具
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-16, 06:54 PM   #344
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
TVアニメ『Fate/kaleid liner プリズマ☆イリヤ ドライ!!』ED主題歌
引用:
「WHIMSICAL WAYWARD WISH」
TECHNOBOYS PULCRAFT GREEN-FUND feat. 幸田夢波

LACM-14519/¥1,200 (税抜価格)+税/Lantis
2016年08月10日

Index
1.WHIMSICAL WAYWARD WISH
2.What’s Wonderful World?
3.WHIMSICAL WAYWARD WISH (off vocal)
4.What’s Wonderful World?(off vocal)

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-16, 06:38 PM   #345
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
ChouCho / Asterism - Music Clip Short Ver.
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 04:25 PM   #346
Game Master

兩隻蘿莉嘅補充魔力口吻 - 沒有最淫蕩,只有更淫蕩

今集殺必死順便服侍埋對蘿莉冇興趣嘅巨乳控:田中內衣姿態亦非常可口

伊莉雅今集係咁cosplay英靈

不過點解同一隻卡,同一個英靈,美遊裝嗰個Saber係元祖藍色版,但伊莉雅裝嘅會係Lily純白色版?

PS麻婆拉麵佬又周圍坤人買超貴拉麵。既然收得咁X貴,佢點解唔名正言順行高檔食肆路線?定係一定要逼窮人比錢先夠愉悅?

舊 07-28-16, 09:07 PM   #347
細路翔
The One

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章

不過點解同一隻卡,同一個英靈,美遊裝嗰個Saber係元祖藍色版,但伊莉雅裝嘅會係Lily純白色版?
因為漫畫作者係究極伊莉亞廚已經足夠解釋一切

自己同自己法式濕吻果段比平時作畫好5倍是什麼巫術

英國說大家抱團死
舊 07-29-16, 02:28 AM   #348
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
今集真係冇得頂

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-16, 12:13 PM   #349
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 04:08 AM   #350
Game Master

伊莉雅,你都有今日啦。

唔知咁樣算唔算風水輪流轉呢?喺Fate某BAD END度,伊莉雅將士朗嘅靈魂塞入公仔入面。但而家就輪到伊莉雅被人將個靈魂塞入公仔度。

不過好在伊莉雅本身就係個小聖杯願望發動機,佢只要許願就可以令公仔身體移動起嚟。

艾莉嘉明顯就係影射FSN嘅伊莉雅。

PS釘宮M女屬性

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] Fate/stay night[Realta Nua] 11月29日発売予定丨アニメ制作:ufotable money 手提遊戲機討論版 18 01-30-24 10:11 PM
[3DS] Fate/kaleid liner プリズマ☆イリヤ l 7月31日發售 neo2046 手提遊戲機討論版 2 03-17-14 10:04 PM
放二手漫畫:Fate/kaleid liner 魔法少女☆伊莉雅 eva01-test-type 買賣專區 0 01-21-14 05:01 PM
(10月~12月、4月~6月)「Fate/Zero」第六話「謀略の夜」丨音楽:梶浦由記 ufotable制作 money 日本動漫畫討論版 1004 11-08-11 05:38 PM
唔知LINK唔LINK到........(唔識LINK NEWSGP),關於WIRELESS 雪舟等楊 手機資訊/電腦軟硬討論 1 01-12-03 04:06 PM

現在的時間是 11:20 PM

手機版 | APP版