Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-19-17, 02:24 PM   #51
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
而家Lakers表示不會放棄年輕球員去換PG13
不過老實講,真係唔好咁老定
球員想法會變,今日PG13話下季去Lakers
但PG如果去到Boston呢D 好環境, 到時簽長約
Lakers 真係喊都無謂

所以我諗Lakers最後都係要落水...
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 04:09 PM   #52
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: Penny仔 查看文章
而家Lakers表示不會放棄年輕球員去換PG13
不過老實講,真係唔好咁老定
球員想法會變,今日PG13話下季去Lakers
但PG如果去到Boston呢D 好環境, 到時簽長約
Lakers 真係喊都無謂

所以我諗Lakers最後都係要落水...
但我諗 lakers 驚好似 howard 單野咁
唔敢再賴野 ... 另外好似 cavs 斟緊得 1 年照 trade PG ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 04:57 PM   #53
Penny仔

引用:
作者: Shadow 神 查看文章
但我諗 lakers 驚好似 howard 單野咁
唔敢再賴野 ... 另外好似 cavs 斟緊得 1 年照 trade PG ...
Lakers 的確驚再奶野
不過我覺得而家Lakers 吸引力已經唔大, 講到出口話肯去Lakers 球員已經唔多(唔計粒ball)
如果唔再盡早mark實的話....

Cavs要換PG13其實冇乜籌碼, 最大既籌碼就係K Love
但Love呢種球員屬於星級副手格, 你唔會用佢做重心組隊...但love講緊20M一年
同埋換完PG13返黎,即係搵吾皇打small ball 4號
而且仲要解決球權問題

同埋表面上cavs敗因係mark唔住KD,
但我覺得佢輸波原因係transition defense 差到離晒譜
幾乎每一次勇士快速推進, 騎士都會走漏人
舊 06-19-17, 06:35 PM   #54
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實pacers應該最想同boston傾....

舊 06-20-17, 08:26 AM   #55
Sar8
The One

PG:你最多得到我個身,但得唔到我心,邊個交易我都只會幫你一季

舊 06-20-17, 08:30 AM   #56
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
應該都係得賽隊滿足到溜馬想要既野又蝕得起

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 06-20-17, 10:34 AM   #57
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
PG 講到就算今年去第2隊出年都1定唔續而鐵心去湖人。。
PACERS 無曬叫價能力,淚目~

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-17, 10:50 AM   #58
Sar8
The One

咁騎士可以搏一年既....

但我唔知騎士你搵咩換囉...
pacers最worse都係PG走自己乜都冇
換KL又好,換TT+JR又好....
全部都唔係重建核心之餘仲要卡salary....諗唔到pacers會換

不過boston好似下定決心打雙塔...
pacers應該冇乜望

舊 06-20-17, 01:00 PM   #59
Shadow 神
混沌與光明的創造者

一陣換左去騎士,下年 lbj 拉埋 pg 一齊去 lakers 就好笑

即管睇下 pacers 可唔可以 trade 到幾個 pick 返黎,好過乜都無啦 ...

wii friend code: 3580 5742 2557 1699
舊 06-20-17, 04:21 PM   #60
Penny仔

雖然之前傳言AI肯減薪留隊
不過由於佢而家行情去到20M一年(傳聞), 令到續約有變數
舊 06-20-17, 05:56 PM   #61
Sar8
The One

真係場內搞你唔店就拆散你地

舊 06-20-17, 06:40 PM   #62
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
Lakers 的確驚再奶野
不過我覺得而家Lakers 吸引力已經唔大, 講到出口話肯去Lakers 球員已經唔多(唔計粒ball)
如果唔再盡早mark實的話....

Cavs要換PG13其實冇乜籌碼, 最大既籌碼就係K Love
但Love呢種球員屬於星級副手格, 你唔會用佢做重心組隊...但love講緊20M一年
同埋換完PG13返黎,即係搵吾皇打small ball 4號
而且仲要解決球權問題

同埋表面上cavs敗因係mark唔住KD,
但我覺得佢輸波原因係transition defense 差到離晒譜
幾乎每一次勇士快速推進, 騎士都會走漏人
https://www.youtube.com/watch?v=32zgkcybr-A

d transition defense差到一個點
成日俾人2打2,3打2快攻輕鬆兩分

打到咁都係長期keep住廿分差之內
其實騎O既攻力真係已經夠晒
俾埋PG你都冇用,打兩粒波咩
同埋騎D攻勢下下粒波都要過一過LBJ...你估宜家打2k my career咩....

舊 06-20-17, 08:04 PM   #63
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: ayato 查看文章
PG 講到就算今年去第2隊出年都1定唔續而鐵心去湖人。。
PACERS 無曬叫價能力,淚目~
除左錢我睇唔到LAL有乜咁吸引佢去
定還是大家都知呢幾年除左去GSW/LBJ team都無冠爭,索性搵錢算?

舊 06-20-17, 09:42 PM   #64
Penny仔

引用:
作者: POISON 查看文章
除左錢我睇唔到LAL有乜咁吸引佢去
定還是大家都知呢幾年除左去GSW/LBJ team都無冠爭,索性搵錢算?
我覺得佢係有野心自己帶隊既
但呢幾年Pacers 都唔上唔落, 加上pg13又暗示過有隊友爭勝心唔夠
我覺得佢有d洩氣,唯有換環境
如果搵錢的話, 其實留隊仲好
舊 06-20-17, 10:23 PM   #65
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
我覺得佢係有野心自己帶隊既
但呢幾年Pacers 都唔上唔落, 加上pg13又暗示過有隊友爭勝心唔夠
我覺得佢有d洩氣,唯有換環境
如果搵錢的話, 其實留隊仲好
LAL場外吸金力點都高d既
問題係東岸都打唔掂,西岸更加難打

舊 06-20-17, 11:58 PM   #66
Shadow 神
混沌與光明的創造者

依兩日 rumor 滿天飛 ...
開頭話 wade prefer 留隊,之後又傳如果 butler 走 wade 都想走
跟住再傳出黎已經變成 butler push 隊波 trade 佢去 cavs

睇黎 cavs 要換陣容無難度,但換完之後有無用就另一回事 ...

而另一邊廂廢 knicks 連 porzingis 都可能 trade ... 我真係唔知佢圍住乜黎重建 ...
Melo? Rose? hahahah ....

舊 06-21-17, 12:23 AM   #67
Sar8
The One

porzingis都反P.jackson,踢佢走都預左

舊 06-21-17, 07:01 AM   #68
搖搖
永遠的毛毛王子↓

圍住三角戰術

舊 06-21-17, 08:32 AM   #69
Sar8
The One

居然連jimmy bulter都賣:0)

好似湖人同藍網交易左?

舊 06-21-17, 09:13 AM   #70
Penny仔

Dlo+Mozgov 換B Lopez+27pick
甩到爛合約就係好交易囉....雖然我愛羅,但冇計

引用:
Adrian Wojnarowski reports the Hawks will receive Miles Plumlee, Marco Belinelli and the 41st overall pick for Howard and the 31st pick.
呢單勁爆喎.....
舊 06-21-17, 09:55 AM   #71
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
呢單勁爆喎.....
.....猴活已經得番呢個價值

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-17, 10:12 AM   #72
Penny仔

引用:
作者: Sar8 查看文章
porzingis都反P.jackson,踢佢走都預左
廢老禪師
連自己在位唯一功績都想換走
舊 06-21-17, 11:10 AM   #73
Sar8
The One

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
.....猴活已經得番呢個價值
剩得體能波,咁又老又傷係咁上下

舊 06-21-17, 11:17 AM   #74
Sar8
The One

引用:
廢老禪師
連自己在位唯一功績都想換走
rumor太陽問價,nyk話要booker+4號簽

rumor大飛想放d.jordan,咁cp3差唔多確定唔留

舊 06-21-17, 12:10 PM   #75
搖搖
永遠的毛毛王子↓

dh單野.......佢比人trade之前仲同球迷吹緊水

湖人放左dlo仲想放埋個no.2 pick...傻的嗎

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 04:41 AM

手機版 | APP版