Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-08-11, 05:59 PM   #476
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
詳細d講,因為中二哥飲恨自拍係插瓜助手之後既事

未插瓜助手既中二哥知道依件事可能會令到因果出現矛盾,但d-mail經官方親口講過係超越因果既存在

所以最後封野係第一集就比世界修正成"成功傳到但睇唔到"既結果

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-11, 06:01 PM   #477
細路翔
The One

引用:
作者: Funny 查看文章
但其實一開始(第一集果陣)助手被殺時, 乜都唔知既中二哥都有聽到"自己"果吓叫聲架
咁唔係只係loop 多一次咩???
第一集慘叫果個中二哥應該係拍片果個黎...掛

玩完成年幾我都唔多記得

英國說大家抱團死
舊 09-08-11, 07:44 PM   #478
tat0gd
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 細路翔 查看文章
第一集慘叫果個中二哥應該係拍片果個黎...掛

玩完成年幾我都唔多記得
應該係第一次失敗時的慘叫
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-11, 10:03 PM   #479
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
這幾年來睇動畫睇得最振奮同激動既, 應該係 SG 這第 23 話..
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-11, 11:14 PM   #480
Led Mirage
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
好趕好趕好趕好趕
氣紛冇左大半

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-11, 01:11 PM   #481
細路翔
The One

引用:
作者: Led Mirage 查看文章
好趕好趕好趕好趕
氣紛冇左大半
24分鐘擺三個鐘

你仲想點

英國說大家抱團死
舊 09-10-11, 01:55 AM   #482
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 尼路 查看文章
突然在想,其實會不會無論做乜未來個結果都係一樣,因為好像無論是哪一條時間線未來也是會發明時光機……還是動畫cut左無講到定遲d先講……
我覺得 打工戰士一定要回到過去係定數
有比世界線收束更強的力量所束縛
不過 後面仲有S;G 完左之後 仲有R;N 希望會略為補完下啦

(你咪話我睇死 臨尾9成9仲有一隻異能人主角眾大戰300人委員會)
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-11, 02:15 AM   #483
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
委員會條線... 睇怕仲要出多2, 3隻GAME先有機會完

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-11, 05:23 PM   #484
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
我唔明點解佢睇完片之後,好似恢復體力咁。
要等下集先會明嗎?

舊 09-13-11, 04:03 PM   #485
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
我睇完成集都唔明
點解打工戰士唔自己去改變歷史?
點解段片咁勁,佢睇完會改變咁多?

舊 09-13-11, 08:19 PM   #486
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
我唔明點解佢睇完片之後,好似恢復體力咁。
要等下集先會明嗎?
引用:
作者: jaycom 查看文章
我睇完成集都唔明
點解打工戰士唔自己去改變歷史?
點解段片咁勁,佢睇完會改變咁多?
因為係未來2025岡部已經死左
而實際由2036返去過去既鈴羽應該唔會知當時岡部既研究結果(即點樣救助手)
所以要令佢失敗一次,令係未來既佢有想去救助手既執念,
跟著15年埋首研究點救佢,咁條片因為因果律就會生效
咁樣先會知道救助手個方法

而至於條片點解睇左會有返希望
我只可以講請留心睇多次個段片

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo

此篇文章於 09-13-11 08:40 PM 被 ycyleo 編輯。
ycyleo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 01:27 AM   #487
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
志倉千代丸 :『劇場版シュタインズ・ゲート』制作決定!!秋葉原の時間は止まらないヽ(*゚д゚)ノ カイバー

此篇文章於 09-14-11 01:39 AM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 01:34 AM   #488
money
◆.西野司命.◆

舊 09-14-11, 01:34 AM   #489
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
money大好快手!

睇到呢幾個字出嚟成班睇實況ge都噴...

舊 09-14-11, 01:39 AM   #490
ycyleo
Game Master

後續故事?
定係24集濃縮合體版?
不過睇社長句野就應該係後續

係後續故事的話睇黎係補完正傳到後日談空左既一段時間=]

舊 09-14-11, 01:43 AM   #491
雪代緣
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDyukishi
劇場版...最有可能係c79外傳小說的故事?
最有電影味的一段

如真係做TE的後傳
最多只可以係歡樂小品
仲有連接埋robotic;notes...
雪代緣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 01:47 AM   #492
money
◆.西野司命.◆

huke:シュタゲ最終回見た人用記念絵 

舊 09-14-11, 02:57 AM   #493
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
用手果下
一定好q痛

同埋加佐再留低果段唔錯

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86

此篇文章於 09-14-11 03:32 AM 被 廢人 編輯。
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 05:07 AM   #494
Funny
超平和バスターズ

註冊日期: Dec 2002
俾一插一刀加自己插一野都唔死得......
Funny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 11:25 AM   #495
細路翔
The One

引用:
作者: Funny 查看文章
俾一插一刀加自己插一野都唔死得......
未到2025佢爆頭都唔會死架啦

加左打工戰士ver2自白果段,睇得出製作組對佢好有愛(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 09-14-11 11:46 AM 被 細路翔 編輯。
舊 09-14-11, 12:03 PM   #496
Funny
超平和バスターズ

註冊日期: Dec 2002
佢兩個返去時, 打工戰士ver.2.0係點樣突然消失既呢?
又係果D 唔會特別交代, 總之中二哥一醒就喺醫院???
同埋既然救得番助手, 未來改變咗, 咁中二哥番到去時已經唔同咗啦, 至起碼因為助手無死到所以無佢死咗既報導啦!咁花澤同daru 仲會唔會有中二哥回到過去既記憶???
如果無咗, 咁唔會好奇點解中二哥無啦啦會俾人插咗一刀架咩???
Funny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 09:09 PM   #497
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
打工戰士本來應該係7年後先出世
之前因為第三次大戰因為世界被某機構管洽而用時光機返黎
而時光機都冇出現所以佢冇用時光機返黎
花澤有既記憶係第二個世界線流過黎
而中二哥既傷係因為比人插左刀返到黎現在
當然個傷一定係到
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 12:19 AM   #498
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: ycyleo 查看文章
有果巴就已等於drama beta既野已發生
只係差有冇描繪出黎

鈴羽如果真係無消失,唔通.....
我覺得鈴羽回到過去係有比世界線收束更強大的力量所影響
所以乜野世界線都會見到佢
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-11, 01:34 AM   #499
ycyleo
Game Master

引用:
作者: izumo 查看文章
我覺得鈴羽回到過去係有比世界線收束更強大的力量所影響
所以乜野世界線都會見到佢
唔知你係咪引用錯
實際上而家已經唔緊要
只係比個預告厄左,實際上都係會消失(因為game佢無返過lab)

舊 09-15-11, 02:25 AM   #500
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
千代丸劇場版シュタゲについてツイキャスまとめ

・総集編はない
・エンドレスサイクリングはない
・だーりんのような路線にはしたくないできれば真面目で
・シュタゲを知ってる人が楽しめるものじゃないと成功しないのではないか
・全く知らない人に映画を入り口に興味をもってもらいたいけど、そこを入り口にするとダメだと思う
・一見さんお断りはビジネスとしては間違ったやり方だと思うけど、ゲームやアニメを入り口にした人をターゲットにしたい
・ターゲットを絞って、全国ロードショーは難しいかもしれない
・映画のチケット5000円くらいにすればいいか(笑)

以上資料唔知真定假
照講就話movie 係新內容

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[徵求] Steins Gate Double Pack frankylui 買賣專區 0 12-02-13 10:34 AM
[Sell]PS3 命運石之門 Steins;Gate 中文版 march0728 買賣專區 0 08-18-13 09:39 PM
[PSV] 『シュタインズ・ゲート』&『比翼恋理のだーりん』2013年3月14日発売予定 money 手提遊戲機討論版 2 10-30-12 07:02 AM
[宣傳] CWTHK2新品-Steins;Gate襟章 / 貼圖 。檸。 Cosplay同人MIX討論區 0 09-30-11 09:00 PM
[PSP] 5pb.「STEINS;GATE」[已售] 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 22 07-20-11 04:37 PM

現在的時間是 07:01 PM

手機版 | APP版