Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-21-18, 04:59 PM   #2551
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
唔止 炎妃弩可以射埋睡眠先係重點

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-18, 08:36 PM   #2552
爽神
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
問題街場好多時唔係合作
野團就一定㗎啦,但問題係而家個solo mode搞到你想同班識嘅fd玩都冇乜意義

舊 07-21-18, 09:07 PM   #2553
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
呢集d彈好奇怪,明明個部位話彈係弱點,但係通常,貫通射落去都係白字
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-18, 10:49 PM   #2554
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 爽神 查看文章
野團就一定㗎啦,但問題係而家個solo mode搞到你想同班識嘅fd玩都冇乜意義
如果班fd個個都熟手又配到裝都可以快過solo mode
但現實多數有幾個只係間中玩下做唔到d咩
正如絢輝到依家都仲有人唔搬炮彈同拎錯武器

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 07-21-18 10:54 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-18, 02:26 AM   #2555
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
del...

舊 07-22-18, 08:42 AM   #2556
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:

打機同現實,始終有分隔。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 07-22-18, 10:48 AM   #2557
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
我已經頂佢地唔順 自己囉把輕弩出黎增加成功率算
有時真係會想問 佢地究竟知唔知自己把武器打唔到頭

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-22-18, 01:00 PM   #2558
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我已經頂佢地唔順 自己囉把輕弩出黎增加成功率算
有時真係會想問 佢地究竟知唔知自己把武器打唔到頭
不如問下佢地知唔知自己做緊乜

舊 07-22-18, 10:56 PM   #2559
爽神

引用:
問題係好難湊齊4個都識打,由其當班高手都可以solo mode屈死隻怪嘅時候,都偏向唔組團打

舊 07-23-18, 02:11 AM   #2560
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 爽神 查看文章
問題係好難湊齊4個都識打,由其當班高手都可以solo mode屈死隻怪嘅時候,都偏向唔組團打
一個人打歷戰滅盡 3-5分鐘 (輕鬆不會死,尤其不能死任)
兩個人打 6-10分鐘
三至四人( 正常實力 )打5-10分鐘

如果要刷野就好自然一個人去打。。。(另外也是個人修練的一種)
(有3個以上我都會選合作打,因為合作係另一種玩法,如果團友係打TEAMWORK的話)

所以我始終覺得集會所係應該要有集會所級的實力(過去一直都是),咁先會引人組團打。
好似爛輝咁 。。一出場就爆房。
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-18, 11:20 AM   #2561
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

今集d道具同skill太屈, 只要配到裝就算唔駛高手都好易3-5分solo屈死隻怪
我自己都solo快過團戰, 不過都鐘意玩救援多

真係要試身手應該係玩鬥技大會

此篇文章於 07-23-18 11:43 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 07-23-18, 03:54 PM   #2562
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
絢輝近身的話咩武器好?

舊 07-23-18, 05:58 PM   #2563
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

我就唔建議帶炎妃輕弩以外既武器
點都一定要近就鋼翼大劍, 2,4區騎怪, 幫手劈尾劈頭
其他武器火力唔夠 隻野爆甲又要換屬性比較煩

舊 07-23-18, 07:58 PM   #2564
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

專業D既長槍我可以容忍
但唔該囉把似樣d既 炎妃槍完全唔接受

此篇文章於 07-23-18 11:10 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 07-24-18, 12:10 AM   #2565
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
我就唔建議帶炎妃輕弩以外既武器
點都一定要近就鋼翼大劍, 2,4區騎怪, 幫手劈尾劈頭
其他武器火力唔夠 隻野爆甲又要換屬性比較煩
炎妃蟲棍只打頭得唔得
試過盾斧, 唔係太lock到頭
蟲棍最少騎一次和按三角打頭

新手遠程有咩好推介?

舊 07-24-18, 06:59 AM   #2566
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: Tdot 查看文章
炎妃蟲棍只打頭得唔得

新手遠程有咩好推介?
其他武器唔係唔得, 睇你想唔想快好多打完
同埋蟲棍最大力係紅精狀態地上派生◯

我自己好少玩遠, 但今集最易又最勁應該係弓吧
炎妃輕弩又係超萬能

此篇文章於 07-24-18 07:03 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 07-24-18, 11:59 AM   #2567
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: Tdot 查看文章
炎妃蟲棍只打頭得唔得

新手遠程有咩好推介?
盾斧超解要搏血玩預判
要知道佢出完邊D招後個頭會喺邊個位然後計好timing解落去
都可以超型一過嚟解窒佢嘅

但儲氣階段就難lock頭要浪費時間打身/尾去儲,然後解唔中又loop過

剛剛有炎妃輕弩果排爛輝好多人用
依家又少番,尋晚試過三太刀一輕弩

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-18, 03:45 PM   #2568
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

新開隻男角超強運, 絢輝好快打晒d鑑定神兵

打200場調查已經有匠, 心眼, 強壁, 散彈, 強弓, 3粒茸好同攻擊珠
我隻女角打左過千場先有

舊 07-24-18, 05:09 PM   #2569
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
龍騎跳躍動作係免費,打完任務就有

舊 07-24-18, 06:46 PM   #2570
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

弓個問題係要轉武器 你解放完佢之後要返去轉水弓
輕弩就唔駛搞咁多 一解放就請佢食斬擊彈

重點係 今集把弓唔係遠戰武器

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-24-18, 07:29 PM   #2571
鬼塚英吉
Senior Gamer
湘南暴走族

註冊日期: Feb 2003
打到頭嘅近戰=笛

要快要無腦就炎妃冥燈輕弩啦...
解放後眠爆2穫補多幾飛斬裂就收工喇

舊 07-24-18, 07:54 PM   #2572
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

其實黃金同本體都食水屬,水屬弓由頭打到尾冇問題
本體係弱冰
基本上LV1用雷打到解放就已經收工,等其他隊出黎LV6用水打到尾冇問題喎
LV6水屬打金打本體都好快爆,唔洗換弓去打,冰屬打得痛既只係胸口,其他位同水屬弓分別不大

當然你要同無視肉質比又另一回事

此篇文章於 07-24-18 08:23 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-18, 07:59 PM   #2573
鬼塚英吉
Senior Gamer
湘南暴走族

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
其實黃金同本體都食水屬,水屬弓由頭打到尾冇問題
本體係弱冰
基本上LV1用雷打到解放就已經收工,等其他隊出黎LV6用水打到尾冇問題喎
LV6水屬打金打本體都好快爆,換弓去打係多餘,冰屬打得痛既只係胸口,其他位同水屬弓分別不大

當然你要同無視肉質比又另一回事
http://kuroyonhon.com/mhw/monster/56.php

龍都得

舊 07-24-18, 08:10 PM   #2574
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: 鬼塚英吉 查看文章
打到頭嘅近戰=笛

要快要無腦就炎妃冥燈輕弩啦...
解放後眠爆2穫補多幾飛斬裂就收工喇
野隻用腦位得1區搬炮彈部份
所以自己搬炮彈時見到其他人響度洗車真係好無奈

舊 07-24-18, 08:22 PM   #2575
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 鬼塚英吉 查看文章
習慣用水, 而且爛輝把水弓攻擊力都算OK

標籤
Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[賣] Monster Hunter 4G 爽神 買賣專區 1 01-10-16 01:25 AM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 11:26 PM

手機版 | APP版