Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-26-15, 05:37 PM   #1676
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 魚伕 查看文章
索柏懸賞金係漲價1倍....
哦Sorry!記錯左!(估唔到係OnePiece世界中同香港一樣,醫生多到都唔值錢,或者班政府記者廢到唔知佢係醫生啩)

PS:樓上比人提一提,先發覺,山治新個張其實都係唔正常的,話唔定係OnePiece世界中真係又有另一條友生得同個幅相一模一樣既友仔呢!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 09-26-15 05:50 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-15, 03:18 PM   #1677
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
繼HXH 會長死後.... 出現自稱會長的兒子後.....
OP又出現了新兒子.....

另...

GOD 之名.....太型了.....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-15, 03:42 PM   #1678
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
我好難相信 呢隻咁既肥野係 白胡子 個仔

個阿婆一定係扮哂野
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-15, 04:23 PM   #1679
clie

註冊日期: Dec 2001
我已經唔記得,山治佢地要去呢個島??
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-15, 08:35 PM   #1680
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: clie 查看文章
我已經唔記得,山治佢地要去呢個島??
係,羅0既同伴都好似係0個個島
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-15, 08:42 PM   #1681
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
我好難相信 呢隻咁既肥野係 白胡子 個仔

個阿婆一定係扮哂野
最雜魚樣七武海

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-15, 08:58 PM   #1682
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
成個低能仔咁款,叫人點相信你係白胡子個仔丫

個阿媽仲要咁極品, 白胡仔死左都俾佢嚇返生啦, 老屈佢食過咁o既女人真係一世污名黎

舊 10-02-15, 04:23 PM   #1683
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
正常咁諗,我估白痴仔係假....
應該再出多個真白胡之子

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-15, 05:11 PM   #1684
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
雖然唔想白胡子形象破壞
但會唔會後生時成日飲酒出事
始終老爹係日飲夜飲
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-15, 05:40 PM   #1685
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: qwe 查看文章
雖然唔想白胡子形象破壞
但會唔會後生時成日飲酒出事
始終老爹係日飲夜飲
老爹船上求其執件豹紋護士都好過佢十萬8千里啦

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-15, 07:41 PM   #1686
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
老爹船上求其執件豹紋護士都好過佢十萬8千里啦
尾田畫親d阿婆唔係後生時都係索女咩

舊 10-03-15, 02:09 PM   #1687
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
個SIZE....物理上點諗都入唔落....點生
但佢好似識卡普,應該來頭唔細

舊 10-03-15, 02:17 PM   #1688
Eking

註冊日期: Feb 2006
卡普咁出名,正常都識.....

舊 10-03-15, 03:20 PM   #1689
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Eking 查看文章
卡普咁出名,正常都識.....
相識同識既分別。指佢個叫法冇加稱號同姓氏,比人既感覺似舊相識。
雖然OP世界觀唔係日本, 但日本人作家係呢D方面比較有講究,
例如一般人叫路飛做草帽, 熟果班先會叫路飛一樣
如果係單方面識應該會叫鐵拳卡普, 或者叫姓或者全名。

此篇文章於 10-03-15 03:34 PM 被 比卡SP 編輯。
比卡SP 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-15, 08:57 PM   #1690
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
男人飲醉左 船上又無乜燈...
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-15, 10:31 PM   #1691
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
尾田似舖排四皇編...

現在餘下七武海~鷹眼,暴君,蛇姬和小丑都是幫草帽,
白鬍子二世憎恨黑鬍子,間接也是幫草帽.

四皇的紅髮一定幫草帽,
BIG MOM因人魚島甜食追捕草帽,但黑腳應該可以解決這問題,也可能變自己人 XDD.

黑鬍子本身與草帽敵對,
百獸是多佛朗明哥最大買家,草帽破壞其好事當然變敵人,
剛巧又下跌落"基德,霍金斯"的海賊團的據點,而"基德,霍金斯"又正是打紅髮主意.

a

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-15, 12:15 AM   #1692
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 比卡SP 查看文章
相識同識既分別。指佢個叫法冇加稱號同姓氏,比人既感覺似舊相識。
雖然OP世界觀唔係日本, 但日本人作家係呢D方面比較有講究,
例如一般人叫路飛做草帽, 熟果班先會叫路飛一樣
如果係單方面識應該會叫鐵拳卡普, 或者叫姓或者全名。
睇佢同個仔都知死充, 正常都扮熟吧

舊 10-08-15, 11:16 AM   #1693
問天小肥
Crazy Gamer
~(‵▽′)ψ

註冊日期: May 2004
下話休....

今話...魯賓係咁話隻龍可愛(心入面)....
AND...果然近得路飛佢多關係....羅都開始被同化......一聽到忍者一齊反應....

我が前に立ち塞がりし すべての愚かなるものに
我と汝が力もて 等しく滅びを寫えんことを
問天小肥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-15, 02:13 PM   #1694
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-15, 06:12 PM   #1695
supermanlady
The One
あかん

「ゾウ編」、「和の国編」は確定として
さらに「ホールケーキアイランド編」、「革命軍編」も追加された模様

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-15, 02:24 PM   #1696
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
今話訊息量大
邊個係jack?
山治睇嚟又搞左啲大獲野...

舊 10-29-15, 05:44 PM   #1697
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
我只覺得屍體一定是指布魯克
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-15, 02:52 PM   #1698
拓飛
Game Master

路飛無開見聞色......
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-15, 02:41 PM   #1699
問天小肥
Crazy Gamer
~(‵▽′)ψ

註冊日期: May 2004
喔....! 下話休刊...
AND 山治出左事...? 比人捉左 ?

PS 第一頁既細路都好令人在意...

我が前に立ち塞がりし すべての愚かなるものに
我と汝が力もて 等しく滅びを寫えんことを

此篇文章於 11-05-15 02:43 PM 被 問天小肥 編輯。
問天小肥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-15, 03:34 PM   #1700
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
今次玩認真?
山治...尾田有幾憎佢呢究竟

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 尾田栄一郎「ONE PIECE 最後の海 新世界編」開幕 Vol.14 money 日本動漫畫討論版 1000 11-24-11 04:01 PM
[漫畫] 尾田栄一郎「ONE PIECE 最後の海 新世界編」開幕 Vol.13 money 日本動漫畫討論版 999 02-24-11 11:50 PM
車路士球迷會Vol.14 ﹝~ 請各位繼續到Vol.15討論~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1002 02-08-09 02:36 PM
NBA 討論區 VOL. 14 - 請移玉步到 VOL. 15 繼續討論 阿聰 體育版 1000 07-21-06 01:16 PM
Game vol.15 (完) 魚伕 體育版 19 10-26-04 07:07 PM

現在的時間是 06:44 PM

手機版 | APP版