Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-04-19, 07:23 PM   #2526
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: wing 查看文章
至少有2個人提出左司法覆核.

如果可以用法律ko佢, 判佢違反基本法, 係最理想.
手足你好似未搞清楚

香港既法律系統本身係殖民地高壓統治用,裡面既好多好多漏洞,全部都係對政府有利。

呢個系統同可任意解釋既基本法(基本法原文亦係抄中國憲法)結合,你係點都打唔贏。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-19, 07:27 PM   #2527
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
前有被自殺,後有被蒙面?
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-19, 07:49 PM   #2528
捲毛老爺
God of Gamer

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
屈人戴mask係好易既~,買定一箱,拉左之後幫佢戴上去。
入罪
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-19, 07:53 PM   #2529
安安

註冊日期: Jan 2002
笑甚麼 你都係伊拉克....

引用:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...9-20191003.htm
伊拉克警方實彈鎮壓示威者最少九死

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99...AE%B5%E7%A6%81
伊拉克連日爆發反政府示威 至少19死 巴格達實施宵禁

https://www.ctwant.com/article/9472
不顧美國反對!伊拉克遮蔽臉書及推特 全國上網量剩不到30%
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-19, 09:59 PM   #2530
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
九龍塘 真!火車

元朗首發鶳咬popo

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-19, 10:22 PM   #2531
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
https://twitter.com/joshuawongcf/sta...26333856169984
今次反而藍線封最少

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-19, 10:25 PM   #2532
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
如無意外下個星期就宵禁架啦,根本今晚係想做呢個局出黎先00:00生效

舊 10-04-19, 10:38 PM   #2533
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
黨鐵全封了
包括LRT、輕巴全停

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-19, 10:57 PM   #2534
Ishimura
Game Master
兼職提督業

住將軍澳要返九龍灣夜工
交通網癱瘓有夠絕望
由手機版發出
Ishimura 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-19, 11:12 PM   #2535
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

內戰啦, 仲諗返工 ?
舊 10-04-19, 11:12 PM   #2536
Tano
嫑憅

太古阿寶用電話開住網絡版V作戰計畫書
成功起動架挖泥車落西灣河

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 10-04-19, 11:17 PM   #2537
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

今晚19才子都豁出去a

引用:
作者: Ishimura 查看文章
住將軍澳要返九龍灣夜工
交通網癱瘓有夠絕望
由手機版發出
你老闆唔係今晚仲叫你番工吧

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-19, 11:21 PM   #2538
Rv250

註冊日期: Aug 2002
19近排有收唔到掣情況, 上次好似講叫雞(?) 廣告之後要補飛
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-19, 11:46 PM   #2539
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

唔好幻想呢個法律系統可以幫到我地幾多。

只係以前英國人唔用盡,一直又無乜大改動。

一轉左手去中國人度就係呢廿二年咁樣樣。

要幾時開庭,派俾邊個官審,審完既結果,我地係點都唔會贏。

引用:
作者: wing 查看文章
至少有2個人提出左司法覆核.

如果可以用法律ko佢, 判佢違反基本法, 係最理想.
高院決定拒絕就禁蒙面法批出臨時禁制令
2019-10-04 HKT 23:43

學聯前副袐書長岑敖暉及社民連梁國雄申請緊急臨時禁制令,要求禁止政府引用《緊急條例》訂立的《禁止蒙面規例》在午夜後生效,高等法院晚上開庭處理,決定拒絕批出臨時禁制令。
由手機版發出
舊 10-04-19, 11:49 PM   #2540
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

黃大仙又開大水計

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-19, 12:48 AM   #2541
Tano
嫑憅

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
黃大仙又開大水計
今晚冇得放紙船

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 10-05-19, 01:07 AM   #2542
Ishimura
Game Master
兼職提督業

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
內戰啦, 仲諗返工 ?
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
你老闆唔係今晚仲叫你番工吧
返到就返,鬼叫自己無錢

但結果都係請假,行左四個黨鐡都無半架交通工具出區真係翻條毛
Ishimura 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-19, 01:24 AM   #2543
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
而家開香城online個MAP同打仗有咩分別

舊 10-05-19, 02:24 AM   #2544
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: Sar8 查看文章
而家開香城online個MAP同打仗有咩分別
有,互殺先算得係打仗,真係開火而家只係被單方面屠殺

舊 10-05-19, 09:07 AM   #2545
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Rance 查看文章
有,互殺先算得係打仗,真係開火而家只係被單方面屠殺
三個月前仲唱緊 K
你要求係咪高左 d ?
由手機版發出
舊 10-05-19, 09:40 AM   #2546
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
合法集會下,結果我戴口罩以防流感,戴太陽眼鏡保護眼睛
雖然警察係有權拉和告我,但我睇唔到用以上理由向法官解釋後會被入罪
freemanl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-19, 09:51 AM   #2547
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
黨鐵終於第二日都開唔倒
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-19, 09:57 AM   #2548
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: freemanl 查看文章
合法集會下,結果我戴口罩以防流感,戴太陽眼鏡保護眼睛
雖然警察係有權拉和告我,但我睇唔到用以上理由向法官解釋後會被入罪
拘捕你後,假設唔帶你去新屋嶺,48小時可以任砌任打,點寫你份口供都得,控罪任改,迫到你簽。

上到庭,個官不論藍黃,見你認罪,都會信警員口供,你就要搵證據證明返自己清白。

起香港你好難好難反制返佢,打得甩,佢無任何損失,你自己就一身蟻。

唔好再自欺欺人,話乜野香港其實有良好法治,只係中國人整衰晒。

事實係,香港既法律系統本身已經錯漏百出,英國人唔玩到盡,唔代表無問題。

所以先會有不被捕既口號。
由手機版發出
舊 10-05-19, 10:27 AM   #2549
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
黨鐵終於第二日都開唔倒
由手機版發出
唔係好事啦,如果你都覺因爲破壞得太勁開唔到,咁大部分人都會入晒示威者數
問心係唔係個個站都有破壞,問心要執番幾個大站俾人用唔得?
真係驚再受破壞,咁佢可以一世唔洗開

所以我結論一係運恐怖分子,一係裝cctv,同抹黑示威者

舊 10-05-19, 10:31 AM   #2550
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
冇咩抹唔抹黑
一早已經冇中間派分晒邊
信者恆信
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章