Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 109 159 199 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 219 259 309  ... 最後
街機心得交流討論區>三國志大戰討論區 Vol.LIX <<我們回來了>>
kuraki1028 11:44 AM 04-30-19
可否請教下アル@大戦勢點解要狂放春華個技都唔放郭淮果技?

https://www.youtube.com/watch?v=GRO7SI3WIWw
6eo 01:51 PM 04-30-19
執左副弓連環郭奕, 打呂布真係幾好, 郭准都有得打下, 但對番D其他deck就唔識打
已經拎夠bonus, 之後應該會打少d, 今個ver太痴線

BTW尋日打左陣望附近D機, 8部入面可能有11-12隻呂布/郭准

作者: b_boy:
我用180緣x4, 換咗魏王, 真桃, 郭淮, 機略
得後面2張打到下機, but 機略好難用
7粒唔加自己, 我覺得幾難用

作者: MR.CD-ROM:
https://www.youtube.com/watch?v=E-AuWHykFDM

太過份
弓國志大戰
走射戰法可唔可以都咁玩?
話明煌弓嘛
唔係點會話香香都係S級

不過呢下11士氣COMBO黎既

作者: kuraki1028:
可否請教下アル@大戦勢點解要狂放春華個技都唔放郭淮果技?

https://www.youtube.com/watch?v=GRO7SI3WIWw
AAAA心 走位好靚, 郭准無咩機會有好位開計
同埋個幾下可以夾硬拎下征
GUSTAV 02:25 PM 04-30-19
作者: iamleoluk:
執左副弓連環郭奕, 打呂布真係幾好, 郭准都有得打下, 但對番D其他deck就唔識打
已經拎夠bonus, 之後應該會打少d, 今個ver太痴線

BTW尋日打左陣望附近D機, 8部入面可能有11-12隻呂布/郭准

7粒唔加自己, 我覺得幾難用

話明煌弓嘛
唔係點會話香香都係S級

不過呢下11士氣COMBO黎既

AAAA心 走位好靚, 郭准無咩機會有好位開計
同埋個幾下可以夾硬拎下征
我打對萬人楊艷同奉先多

郭淮反而唔多對到
6eo 03:19 PM 04-30-19
作者: GUSTAV:
我打對萬人楊艷同奉先多

郭淮反而唔多對到
可能多萬人, 郭准對萬人唔多好打
GUSTAV 03:34 PM 04-30-19
我都覺得萬人好難打 個計長到HI SOSAD
鳳熾魂 11:43 PM 04-30-19
用券洗兩藍無要結果黃金劍
GUSTAV 11:55 PM 04-30-19
黃金劍天下無敵有什麼不滿嗎
鳳熾魂 12:14 AM 05-01-19
黃金劍天下無敵有什麼不滿嗎
咁黃金劍好過紅綠燈
6eo 10:43 AM 05-01-19
我都覺得萬人好難打 個計長到HI SOSAD
小夫場頂上
darkvolver 11:16 AM 05-01-19
今日會洗征壓董白....用來夾董卓不錯
kuraki1028 11:29 AM 05-01-19
430頂上觀看人次差一倍,哈哈~
不過青井唔係開場伏到呂布,應該會輸?
GUSTAV 02:50 PM 05-01-19
小夫場頂上
睇左幾日敬D片

依家最多一定係萬人 呂布+郭=萬人既感覺
kuraki1028 03:50 PM 05-01-19
睇左幾日敬D片

依家最多一定係萬人 呂布+郭=萬人既感覺
不過唔知係佢技術唔夠好定點
見佢用萬人都唔算真係屈呢種感覺

佢用飛天時明顯見到佢控兵好似有點差
1) 城底控兵不行,照食突擊
2) 比較多情況無辜輸征壓,同其他高手寧願死一隻等復活都唔輸城唔同
3) 顏良拉突時間差感覺與高手有差別
4) 顏良食迎擊,雖然情有可原,但一馬控唔掂好難打

不過都見佢之後改o左少少打法用弓兵走o黎走去減少輸征
但開始都明白點解之前頂上佢都係輸多贏少...甚至係極少...
GUSTAV 04:13 PM 05-01-19
敬冇用萬人架WOW
D萬人最強初心者用之嘛
飛天城底好難控架.....
成副野得1隻有征你仲想點

頂上佢輸多點睇都係針對佢啦:0)
人手一定唔揀佢 淨係機揀個D先會中 飛天多數贏好多 個D機揀一定揀唔中
kuraki1028 04:26 PM 05-01-19
敬冇用萬人架WOW
D萬人最強初心者用之嘛
飛天城底好難控架.....
成副野得1隻有征你仲想點

頂上佢輸多點睇都係針對佢啦:0)
人手一定唔揀佢 淨係機揀個D先會中 飛天多數贏好多 個D機揀一定揀唔中
最強初心唔係佢o黎架?
如果唔係,咁我攪錯,明明click敬去o左初心以為係佢小號~

征果度係飛天前佢好想即刻跳寧願輸征
但佢又好似無乜把斧追得返~

BTW,令和第一天頂上好正
先有復仇成功(不過最後真係守唔住?)
再有呂布大戰小虎
darkvolver 05:04 PM 05-01-19
今日洗董白失敗...但中了清河公主....賈叔可以休息下.....

鮮血の鎧甲見人被人屈泊車死左.......隻野可以去到30攻....

另外,獅子猿畫呂布真係冇失手.....
kuraki1028 10:02 AM 05-02-19
https://www.youtube.com/watch?v=sePiH4E342Y

第三場,有無人好似我咁白痴以為遠弓+弓擊個圈會大D或者可以射遠D...
6eo 09:56 AM 05-03-19
岩岩先留意到新群周倉個SPEC...
4武活勇仲要有活戰器

係咪想迫死程神同迷當
GUSTAV 09:57 AM 05-03-19
以後要叫佢倉神了
darkvolver 01:19 PM 05-03-19
岩岩先留意到新群周倉個SPEC...
4武活勇仲要有活戰器

係咪想迫死程神同迷當
以後要叫佢倉神了
睇畫風第幾代出現過?

周倉好明顯係向董卓致敬...\ 不死軍團...
b_boy 01:10 AM 05-05-19
對到全一仲要係針DECK, 完敗
6eo 01:14 AM 05-05-19
呢個超絕糞VER究竟幾時轉
鳳熾魂 02:57 AM 05-05-19
一齊加入味唔糞
GUSTAV 05:07 AM 05-05-19
下個version 就義兄弟我屍架啦 應該好唔到去邊
darkvolver 06:52 AM 05-05-19
下個version 就義兄弟我屍架啦 應該好唔到去邊
姜維應該會升番上去.......継往開来加太小

另外,發現梁興一爆已經加4攻,可以玩到30c...又幾不錯。
第一 ... 109 159 199 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 219 259 309  ... 最後

返回主題版面