Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 08-31-11, 08:47 PM   #976
URA
God of Gamer
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
引用:
作者: ch1o3 查看文章
姐係其實優先其實同公開買飛係差不多?
你所指既差唔多係邊方面?
優先既好處就係比多小小手續費就可能有個好d既位同埋唔洗通宵排隊
不過壞處係最後兩個禮拜先知坐邊

舊 08-31-11, 09:28 PM   #977
URA
盡皆過火 盡是癲狂

AEG張優先訂飛poster見街了~

舊 08-31-11, 09:31 PM   #978
爽神

註冊日期: Jun 2002
[轉載]

ver.1:
Block a all 1680
Block b start is standing site
Block 1~4, 16-13 $ 1480
block 5 and 12, middle side is 880

ver.2:

-
block a唔係standing?
唔係真係俾我之前幾頁咁講中左呀嘛....好怪雞喎

btw, 上面張poster 880都冇企位,同hotline個答覆有出入喎...

ps. 第1個版本係轉載自三姑,佢話可能佢記錯,叫睇下面果個版本

此篇文章於 08-31-11 09:48 PM 被 爽神 編輯。
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-11, 10:04 PM   #979
ch1o3
Senior Gamer
XXX

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: URA 查看文章
你所指既差唔多係邊方面?
優先既好處就係比多小小手續費就可能有個好d既位同埋唔洗通宵排隊
不過壞處係最後兩個禮拜先知坐邊
我指係買到ge位喇..
因為其實我係擔心佢優先會係拎左最差d飛出黎賣先

引用:
作者: 爽神 查看文章
[轉載]

ver.1:
Block b start is standing site
block 5 and 12, middle side is 880

ver.2:

-

btw, 上面張poster 880都冇企位,同hotline個答覆有出入喎...

ps. 第1個版本係轉載自三姑,佢話可能佢記錯,叫睇下面果個版本
如果係咁ge話1480 standing好似唔多吸引....
ch1o3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-11, 10:20 PM   #980
URA
盡皆過火 盡是癲狂

引用:
我指係買到ge位喇..
因為其實我係擔心佢優先會係拎左最差d飛出黎賣先
依樣你應該係到公開發售時擔心先岩...畢竟優先訂飛就係羅主辦商hold起果d位黎賣

舊 08-31-11, 10:33 PM   #981
ch1o3
XXX

引用:
依樣你應該係到公開發售時擔心先岩...畢竟優先訂飛就係羅主辦商hold起果d位黎賣
咁姐係聽日要訂luu
舊 08-31-11, 10:43 PM   #982
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
[轉載]

ver.1:

ver.2:

-

真係咁既floor plan既話真係罷睇囉.
1680已經內部賣晒, 我地冇買內部飛既睇乜Q???痴Q線, 上次我去Tomlee買都有BLOCK B啦.

此篇文章於 08-31-11 10:52 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-11, 10:51 PM   #983
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
D同C係企位?!比我都唔要,太危險LA....驚比人踩死

其實得一場好似太少....不過又唔想好似上次整2場搞到要派飛同冇晒FEEL....
零式 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-11, 10:58 PM   #984

Game Master
なんですて

註冊日期: Nov 2002
引用:
AEG張優先訂飛poster見街了~

混漲,竟然當hide冇到
1480企下算數,不過四粒鐘都幾金下

マリオカートWii フレンドコード:はるか / 5327-1033-9997
大乱闘スマッシュブラザーズX フレンドコード:はるか /3222-5697-6518
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-11, 11:01 PM   #985
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者:  查看文章
仲要早到如果唔係企到好後

企唔緊要, 企咁後既話就真係

舊 08-31-11, 11:36 PM   #986
ch1o3
XXX

唔好意思..想問個問題...
其實上網訂係12am開始定9am
我見有人同我講話係12am
我有frd訂gem都係12點...但佢張poster都係寫9點?

終於爭扎左好耐訂定唔訂,坐定企..
我岩岩...成功訂左1480坐位喇
至於坐邊個block就聽天尤命啦

此篇文章於 09-01-11 12:07 AM 被 ch1o3 編輯。
舊 09-01-11, 12:12 AM   #987
Hide2001

註冊日期: May 2006
個FD唔肯比$1480 /_\
岩岩訂左2張$880
Hide2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-11, 12:14 AM   #988
ch1o3
XXX

引用:
作者: Hide2001 查看文章
個FD唔肯比$1480 /_\
岩岩訂左2張$880
其實有份入去睇已經好好架喇
大家到時一齊enjoy啦
舊 09-01-11, 12:21 AM   #989
a012429
Junior Member

註冊日期: Sep 2009
引用:
我有frd訂gem都係12點...但佢張poster都係寫9點?

我都訂左了~ 驚佢d低能劃位... 買左880坐3張
好期待~哈哈
a012429 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-11, 01:04 AM   #990
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
買得比想像中順利,係咪冇乜人知12點開始可以上網買........
坐位$880 x2
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-11, 02:46 AM   #991
爽神

X JAPAN 2011 World Tour Live in Hong Kong
優先訂購日期 由 2011年9月1日 至 9月5日
數量有限,售完即止!

演出名稱 : X JAPAN 2011 World Tour Live in Hong Kong

演出日期 : 2011年11月4日

演出地點 : 亞洲國際博覽館 Asia World-Arena

演出時間 : 晚上8時正

票價 : $1,480 (企位) / $1,480 (坐位) / $880 (坐位) / $480 (坐位)
(HK$1,480企位: 年齡只限12歲或以上人士購買)

Hotline : 2854 1362
* 海外歌迷會羣組購票享有寄存門票服務 *

如欲查詢有關已訂購的門票資料:
請登入網頁 http://www.aegticketing.com/XJapan2011/tc/checking.asp
或電郵至 info@aegticketing.com 或致電 (852) 2854 1362
(辦公時間:星期一至五上午10時至下午1時,下午2時至晚上6時)

請注意:

* 訂購 HK$1,480 企位門票 : 年齡只限 12 歲或以上人士購買及必須攜帶身份證,必須會場交收 ,每封收取 HK$24 寄存門票服務費用,如遺失企位門票,主辦機構不會再補發門票,敬請注意。
* 每人只限購20張門票
* 網上訂購服務手續費 (HK$1,480手續費每張$40, $880及$480手續費每張$30)
* 訂購4張至16張之門票必須用本地郵政速遞寄送,每次需加HK$24; 17張至20張之門票每次需加HK$48
* 所有已訂購或發出的門票均不可取消、退還或更換
* 所有網上成功訂購將於約10個工作天內接獲電話確認,客戶也可自行登入 http://www.aegticketing.com/XJapan2011/tc/checking.asp 或電郵至 info@aegticketing.com 查詢

https://www.aegpromotion.com/XJapan2011/tc/index.asp

此篇文章於 09-01-11 07:31 PM 被 爽神 編輯。
舊 09-01-11, 02:49 AM   #992
爽神

引用:
作者:  查看文章
唔係d咩新聞啦呱....
呢張poster由上年na tour已經開始用...
用唔用hide就干涉到好多問題既,有追開既應該都知...
加上繼唔繼續帶住hide走呢個亦係另一個問題,都有討論過...
結論咁樣其實係好正常+合理

不過我一直都覺得呢張圖既選圖麻麻地
又唔清,就算raw size都睇到佢張野起哂渣咁...
都用左成年好心換下佢

邊會有4粒鐘....
hk 2days果兩場都係一場2個半鐘一場3粒鐘咁上下乍
4粒鐘真係大想頭,都仲未計佢而家既setlist短過以前....

引用:

網上0:00
電話9:00

舊 09-01-11, 03:32 AM   #993
爽神

已經返左去LA
a-nation整親膝頭,今日睇醫生....

Yoshiki (YoshikiOfficial) on Twitter

I'm in LA! もうLAについたよ~!
15 hours ago via web

I'm ok but I'll see a doctor tomorrow... I hurt my right knee at a-nation. 少しだけa-nationで右膝けがしちゃたみたい(笑)! たぶん大丈夫だよ!

嬉しい!!RT@mohyo2@YoshikiOfficial 嬉しぃね!RT @ayu_19980408 息するのを忘れそうになるくらい完全棒立ちで魂ステージに吸い込まれてました。圧倒的。すごすぎて上手い表現が未だ見つかりませんが、自分の出番がXさんの次だったので相当パワー頂きま

Haha that sounds good!! RT@Caro_Franz @YoshikiOfficial Can I be your nurse? (: I'll make you feel better!!! With love ♥

見せて!!(笑)RT@jadex324 @YoshikiOfficial 嬉しいね!! Xファンじゃない人達からも 感動と興奮の声で TLが埋めつくされてたよ よっちゃんに見せたかったなー!

Really!?! RT@hidenoheya @YoshikiOfficial You will have a lot of nurses, Yoshiki <3

嬉しいね!! 他のアーティストもよかったよ~!! RT@xxKengoxxBLOOD @YoshikiOfficial a-nationでは、他のアーティスト目当てで来てたけど、Xを見てXのファンになったって人が結構いますね!また新しいファンを獲得しちゃいしたぬ!!嬉しいです!!

ありがとう!! RT@Larme_yoshiki @YoshikiOfficial サマソニのだけどここのブログに、ファンじゃない方の賞賛tweetまとめてありますよぉ♥  bit.ly/nmnVCy

That's it? kidding!! RT@LadySlime @YoshikiOfficial if you come to brazil i will have 873468463875 womens to take care of you , givi

愛知万博いらいですね!a-nationおつかれさまでした!!RT@ayu_19980408そりゃ~歴史が違いすぎますもの。ビックリしすぎて偏頭痛してきました。RT @RED_69: ははは!@YoshikiOfficialさんがリツイすると、@ayu_19980408さんでも驚く
14 hours ago via web

I AM!! RT@sasayip06 @YoshikiOfficial OMG even I cant wait to see how Brazil will treat XJapan there!! U must be so excited!! Get well soon!!
14 hours ago via web

Good morning!!
1 hour ago via web

あ、ごめん(笑)!@dai_at_jp @YoshikiOfficial すいません、日本はド真夜中ですw

Buenos dias!!!!!

こちらこそ!! @ayu_19980408 RT ありがとうございます!お疲れ様でした‼また、お会い出来る日が来る事を楽しみにしております\(//∇//)\RT @YoshikiOfficial: 愛知万博いらいですね!a-nationおつかれさまでした!!RT@ayu_1998

ん? RT @JadeJade666 @YoshikiOfficial 私達に来る)あなたも)ドラムとPATAなしダーク軍ロシアのファンはあなたに悪いことを教えることができます XD MUA HA HA

http://bit.ly/em1pHb  I'm recording Yoshiki Radio Today!! 今からラジオの収録にいくよ~!!

Yes, then after doctor I'll go to dinner with Nurses... kidding! RT @NuiPannamon @YoshikiOfficial When you will see doctor ??? After recor

http://twitter.com/#!/YoshikiOfficial

----------------------------------------------------------------------------------------

韓国ファン、X JAPANの来韓公演に「初の出会いに期待」メッセージ
http://contents.innolife.net/news/li...4&ai_id=137172

-
韓國的fans組織"weekend"(1994年成立)在渋谷109的電光掲示板廣播「2011年10月28日,期待著首次的相遇」的message
呢篇野話2010 tokyo dome....睇到我一舊舊,應該係2009年5月喎....

BTW, 有d舊tv個角落頭有"weekend"既logo
應該就係呢個unofficial fc放出黎既片

此篇文章於 09-01-11 03:35 AM 被 爽神 編輯。
舊 09-01-11, 08:47 AM   #994
ch1o3
XXX

引用:
作者: 我係我 查看文章
買得比想像中順利,係咪冇乜人知12點開始可以上網買........
坐位$880 x2
我都覺得係無咩人買呢..
reflash左幾下就攪掂左
買完之後出番去再入都勁暢順...
舊 09-01-11, 09:48 AM   #995
Tadzio
Junior Member

註冊日期: May 2009
引用:
作者: 我係我 查看文章
坐位$880 x2

我係第一個唔知零晨開始賣, 都無寫!!??又無人講!!!
今朝晨早返公司準備,重諗緊訂唔訂,電話定上網,價錢etc etc
搭正九點打去,打咗十分鐘都唔通,
即轉呔上網, 點知唔洗三分鐘攪掂,
初時以為會好麻煩, 因為有啲網上用信用咭要驗證好多野,
點知易過乜, 訂咗$1480坐位,
都係怕企位會踩死人, 又要早排長隊, 要去買goods嘛到時,
不過太易都驚驚哋網上安全問題, 不過都唔驚得咁多啦! 為咗佢哋嘛 !!!
優先訂票應該係比公開賣嘅好啲呱? 唔係佢就死!!!
依家終於買完鬆口氣, 都希望佢哋開多場, 不過都係算把啦,
唔想Yoshiki 咁辛苦, 更加唔想好似上次加場嘅事重演, 好矛盾!

anyway, wish all of us enjoy the show and X Japan good show !!!
see you all there !!!
wish you all come and share our feelings and views more often here !!!

PS: A BIG THANK YOU TO爽神 FOR BUILDING THIS WARN PLACE FOR ALL FREAKS OF X JAPAN HERE !!!
Tadzio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-11, 10:01 AM   #996
ch1o3
XXX

引用:
作者: Tadzio 查看文章
今朝晨早返公司準備,重諗緊訂唔訂,電話定上網,價錢etc etc
都係怕企位會踩死人, 又要早排長隊, 要去買goods嘛到時,
不過太易都驚驚哋網上安全問題, 不過都唔驚得咁多啦! 為咗佢哋嘛 !!!
唔想Yoshiki 咁辛苦, 更加唔想好似上次加場嘅事重演, 好矛盾!

anyway, wish all of us enjoy the show and X Japan good show !!!
wish you all come and share our feelings and views more often here !!!

PS: A BIG THANK YOU TO爽神 FOR BUILDING THIS WARN PLACE FOR ALL FREAKS OF X JAPAN HERE !!!
我都係好彩琴晚有個frd 11點幾o係我fb同我講係12點開始我先知咋
如果唔係我都會呆到今日先訂
希望琴晚咁快訂到d位又會好dd啦...
不過就算坐到母雷公咁遠我諗我都會好滿足

真心超期待1104...
勁想依家已經係11月1號...
舊 09-01-11, 10:17 AM   #997
爽神

引用:
作者: Tadzio 查看文章

今次賣飛消息太混亂
暫時又只係得cnlive mail公布消息
仲要好多人都係靠轉載得知
我諗唔太多人知道已經開始預售&唔放心咁買

You're welcome
大家多多討論吧
唔一定我貼野既,有咩消息都幫手貼吧

此篇文章於 09-01-11 10:23 AM 被 爽神 編輯。
舊 09-01-11, 11:59 AM   #998
ch1o3
XXX

引用:
今次賣飛消息太混亂
暫時又只係得cnlive mail公布消息
仲要好多人都係靠轉載得知
我諗唔太多人知道已經開始預售&唔放心咁買

You're welcome
大家多多討論吧
唔一定我貼野既,有咩消息都幫手貼吧
其實點解今次好似無咩廣告咁GE
我記得上次出街D電視都有播..
報紙又有全頁
定係因為今次得1場諗住一定爆所以佢連廣告都慳番?
舊 09-01-11, 12:42 PM   #999
爽神

引用:
其實點解今次好似無咩廣告咁GE
我記得上次出街D電視都有播..
報紙又有全頁
定係因為今次得1場諗住一定爆所以佢連廣告都慳番?
7號正式賣飛
我諗呢排會有喇

舊 09-01-11, 07:48 PM   #1000

Game Master
なんですて

註冊日期: Nov 2002
唉,買左幾張比佢食成舊水,有D唔抵

今朝9點打去,打左5分鐘先打得通,但冇人聽
結果打左半粒鐘先至有人聽仲要計錯數真係咁都得
明明1480X2+480X1+抽水,可以計到25xx

此篇文章於 09-01-11 07:52 PM 被  編輯。
 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「福山芳樹香港演唱會2015~Rock4ever~」2015年3月8日開催決定! money 日本動漫畫討論版 257 03-12-15 09:57 PM
***濱崎步專區*** (vol.2) ~Asia Tour 2008~ 即將發售 darkvolver Neo Music UNIVERSE 1002 04-13-09 02:37 PM
[演唱會] [4 Oct] The Tour of MISIA Discotheque Asia 2008 - HONG KONG 完滿結束 shingo512 Neo Music UNIVERSE 32 11-04-08 12:14 AM
KOTOKO ASIA TOUR 2007 IN TAIWAN 強化人間ですの~★ 日本動漫畫討論版 26 07-01-07 11:29 PM
Robin Gibb 再來!! Magnetic Tour 2006 Asia t-cup Neo Music UNIVERSE 2 10-25-06 01:10 PM

現在的時間是 05:32 AM

手機版 | APP版