Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-28-23, 02:17 PM   #1
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
[港劇]《和解在後》| 趙善恆、蘇雅琳、梁祖堯、谷德昭、岑珈其、袁綺雯、李敏、何洛瑤、柯煒林、袁富華領銜主演

https://viu.tv/encore/beyond-the-common-ground

https://zh.wikipedia.org/zh-hant/%E5...9C%A8%E5%BE%8C

《和解在後:預約面談》幕後大揭秘!《和解在後》花絮全紀錄! 恆仔暴走助攻!Ivy So初次拍劇大爆笑料!
https://youtu.be/vHbxMnsKQS0

舊 03-28-23, 02:30 PM   #2
IDGAF
The One

EP1 Hidden Agenda

見有Ivy SoSica參演就睇咗,
估唔到Ivy So一出道拍劇就做女主角,
第一集內容都幾搞笑,但化解雙方分歧的方式好似簡單同可預計咗,
希望之後會有多d驚喜啦~!

舊 03-28-23, 03:41 PM   #3
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
輕輕鬆鬆,幾好睇。
估唔到有尹光。

舊 03-28-23, 09:59 PM   #4
IDGAF
The One

此篇文章於 03-29-23 11:17 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-23, 10:34 PM   #5
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
講到“個妹妹唔係人”笑左……
紅燒鮑魚即場任驗……

引用:
作者: IDGAF 查看文章
EP2 乜一開始就咁癲,
居然有Alice出浴畫面

我客人個妹妹燒傷咗 你當係鮑魚啦

beautiful 西

X你個街
臨完再黎多次……
個結尾……

劇入面個疑似don’t將…係咪設定成專做攪屎棍……

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 03-28-23 10:38 PM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-23, 09:48 AM   #6
wing
格鬥低手

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
紅燒鮑魚即場任驗……

臨完再黎多次……
個結尾……

比想像中好睇。
都幾肯定恒仔以前係做大狀。

舊 03-29-23, 09:29 PM   #7
IDGAF
The One

引用:
作者: wing 查看文章
輕輕鬆鬆,幾好睇。
估唔到有尹光。
點解ViuTV可以搵到尹光呢位香港本土文化代表者客串拍劇~!
真係好驚喜~!!!

; width:calc(100% - 2p;">

舊 03-29-23, 09:32 PM   #8
IDGAF
The One

引用:
紅燒鮑魚即場任驗……

臨完再黎多次……
個結尾……

引用:
比想像中好睇。
睇之前完全無諗過喜劇元素咁重,
以為係幫人解開心結果類"社工劇"。

講起"東張"以前搭MTR偶遇過林泳淘,
當時諗住人哋藝人放咗工都係普通人無要求合照之類,
可能因為咁到轉線轉第二架車佢都繼續企係我身邊
揸住同一支扶手繼續搭車,
當時個心yeah咗~!
(好彩無露出宅男一面咋~!!!被當電車痴漢就弊傢伙 )

此篇文章於 03-29-23 10:36 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 03-29-23, 09:52 PM   #9
wing
格鬥低手

引用:
睇之前完全無諗過喜劇元素咁重,
以為係幫人解開心結果類"社工劇"。
有內涵有笑料,又有囡囡,好睇

舊 03-29-23, 10:31 PM   #10
IDGAF
The One

引用:
有內涵有笑料,又有囡囡,好睇
EP3 真係好多囡~!!!
Ivy So + Santis +鄧月平,再加多過趙頌茹

《和解在後》視覺系福利!《上古神之怒》彩蛋重溫! 狂LOOP系列!亞蘇哈森林之奇幻重遇!
https://youtu.be/a0OlcNXWgK4

此篇文章於 03-29-23 11:16 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 03-30-23, 04:28 PM   #11
wing
格鬥低手

#3個劇情好老土,不過B記兩個囡囡都養眼,同埋幾件甲都整得好靚。

舊 03-30-23, 07:15 PM   #12
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
比想像中好睇。
假髮都掟埋出黎啦......

引用:

EP3 真係好多囡~!!!
Ivy So + Santis +鄧月平,再加多過趙頌茹

有d真係好耐冇見......

引用:
#3個劇情好老土,不過B記兩個囡囡都養眼,同埋幾件甲都整得好靚。
打左咁多年機...睇到呢個題目其實都有D心up......

件甲...第一眼見到直覺上就諗"係咪又搵Sica監修"......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 03-30-23, 08:49 PM   #13
wing
格鬥低手

引用:

打左咁多年機...睇到呢個題目其實都有D心up......

件甲...第一眼見到直覺上就諗"係咪又搵Sica監修"......
其實真係兩難,做單機成本高,如果想賺錢一定係要吸課金,推PVP就成本效益最高。
免費單機比到一個好的story mode體驗,然後加PVP,真係唯一選擇。唯一可以調節就係零課究竟有冇得用勤力補救,不過劇中幾次對話都提到唔課就冇得打,要重課玩家carry,咁就唔係太好。

舊 03-30-23, 10:33 PM   #14
IDGAF
The One

引用:

嘩然睇得好仔細喎,抹枱果幕。

舊 03-30-23, 10:38 PM   #15
IDGAF
The One

EP4
堆樓盤名住部跟演員名去改

call咗總台三個倥架電單車犯法,
B,分手呀~!

跑步最緊要係咩?

Call Call Call Call Call Core…
Hold your breath

"鬼王"首本名曲一J再J

封辭職信,淨係睇到「真係好多L謝公司」

此篇文章於 03-30-23 10:45 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 03-30-23, 11:36 PM   #16
IDGAF
The One

舊 03-31-23, 10:09 AM   #17
wing
格鬥低手

今集都玩得好顛.............圍爐果度咪好自然囉,最尾無端端又玩追賊,真係睇到好老尷,我情願佢去各大跑步谷起倫爺底然後join埋一齊跑。

Ivy做喜劇真係好得。完全唔似第一次。

第5集開始入主線了。

此篇文章於 04-01-23 09:01 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-23, 09:38 PM   #18
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

正經左兩集今晚又黎大癲……

死神Lv.3能力覺醒
舊 04-05-23, 08:37 PM   #19
wing
格鬥低手

引用:
正經左兩集今晚又黎大癲……
其實幾感人。難得冇黑化周果個毒男角色。

此篇文章於 04-06-23 07:46 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-23, 06:49 PM   #20
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

其實想講癲位係交友app同收嗲啦岑珈其......

講番尋晚...
又黎一秒拳王亂入......
又係Liza姐咁橋...係咪有d野想表達......

越睇越覺得阿祖先係Last Boss......

死神Lv.3能力覺醒
舊 04-06-23, 07:47 PM   #21
wing
格鬥低手

引用:
又係Liza姐咁橋...係咪有d野想表達......
表達咩? 點解用個 "又" 字?

舊 04-06-23, 09:09 PM   #22
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
表達咩? 點解用個 "又" 字?
冇乜...本童子多心啫......
畫面上見到就係一姐aka八婆...個腦入面就硬係覺得講緊另一個......
同一秒拳王果段無關......

死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 04-06-23 09:12 PM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
舊 04-14-23, 11:09 PM   #23
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

完......

Last Boss原來既唔係老豆又唔係腦細...而係CCTVB(誤)......

[魯生]冇野0既...你係咁黑我呢邊0既人...我咪即管黑番你D節目lor(大誤)......

今時今日估唔到連車公廟都要去ViuTV落廣告(超大誤)......

死神Lv.3能力覺醒
舊 04-15-23, 01:00 PM   #24
wing
格鬥低手

引用:
完......

Last Boss原來既唔係老豆又唔係腦細...而係CCTVB(誤)......

[魯生]冇野0既...你係咁黑我呢邊0既人...我咪即管黑番你D節目lor(大誤)......

今時今日估唔到連車公廟都要去ViuTV落廣告(超大誤)......
我覺得個尾收得幾好。
唔會太過打飛機,但又唔太sad。

舊 04-16-23, 12:00 AM   #25
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
完......

唔認為last boss係東張,反而連登仔才是
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:23 AM

手機版 | APP版