Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-04-13, 12:18 PM   #1
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
韓國綜藝節目~劉在石大勢~

有冇人有睇韓國綜藝節目 ?

小的一直有追開 running man / 無限 / 我結

近年連好多唔多人睇talk show 都會睇, 好似黃金漁場radio , go show, happy together

一直有看的小漫原是以snsd為主, 後期加入好多韓國綜藝節目
http://sites.google.com/site/vul3a04snsd/home

另一個韓國綜藝節目website, 以kpop歌手為主~
http://kpopmiu.blogspot.hk/

金柄萬的叢林法則S3 馬來西亞婆羅洲篇 Ep01

此篇文章於 08-11-14 02:13 PM 被 Eking 編輯。
Eking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-13, 12:36 PM   #2
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
這裡應該比較少人睇, 可能D韓劇嚇怕左唔少人

<睇緊RM/無挑/兩天一夜

其實RM 和無挑好岩好多人睇, 特別係"無挑"已經超越左一般綜藝
而RUNNING MAN宜家係大陸和東南亞的大勢節目

話說J2播緊RM, 配音真的非常難頂, 主要係冇左原裝配樂

P.S 香港係冇可能出到劉在石/姜虎東呢類國民MC

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-13, 12:50 PM   #3
Eking

在石同虎東呢d eq咁高人, 香港本身就難搵~

舊 01-04-13, 12:53 PM   #4
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
RUNNING MAN...偶覺得巧無聊...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-13, 12:55 PM   #5
Eking

韓國game節目除左game本身, 重有人物綜藝關係, 睇多幾集你就想追落去~ XD

舊 01-04-13, 12:59 PM   #6
jason_kasim
我愛港女

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
RUNNING MAN...偶覺得巧無聊...
某D集數係有D無聊
不過OVERALL黎講係幾好睇
起碼我真係睇得笑得幾開心

舊 01-04-13, 01:07 PM   #7
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
喺香港你都可以當曾志偉係相等韓國o野劉在石/姜虎東o既

我意思係本土綜藝節目代表人物

舊 01-04-13, 01:50 PM   #8
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
running man 一定要由第1集睇起...會先明當中關係...
其實無左宋鐘基我覺得仲好...佢唔似做綜藝節目既人...
光洙一定係.....
佢同石鎮呢掛真係好正....
我反而唔太like無限.....
可能成班大男人.....

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-13, 02:08 PM   #9
jason_kasim
我愛港女

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
running man 一定要由第1集睇起...會先明當中關係...
其實無左宋鐘基我覺得仲好...佢唔似做綜藝節目既人...
光洙一定係.....
佢同石鎮呢掛真係好正....
我反而唔太like無限.....
可能成班大男人.....
宋鐘基個定位太差
不過佢宜家係韓國又係大勢
"無挑"要睇N集先有味道出黎
之後發覺呢班麻甩佬真係好正和好搞笑, 建議搵佢地D追擊戰集數睇(拿着錢跑吧, 龜兔之傳等等)
完全係修羅難度的RM
同埋"無挑"的金PD真係好堅

舊 01-04-13, 03:03 PM   #10
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
無限同rm都有睇~
但系無限唔系集集有(而家系咪仲有做?)
rm成日請到大明星上去玩~香港邊有可能咁....
池石鎮有d似老黎

此篇文章於 01-04-13 03:25 PM 被 DC 97 編輯。
DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-13, 03:16 PM   #11
jason_kasim
我愛港女

引用:
作者: DC 97 查看文章
無限同rm都有睇~
但系無限唔系集集有(而家系咪仲有做?)
rm成日請到大明星上去玩~香港邊有可能咁....
無挑一路都有做
係上年因為MBC罷工停左成半年,到年中先做番
Rm初初收視慘淡,只係請到d idol黎玩
係個節目係海外紅左之後個個明星都爭住上節目宣傳

舊 01-04-13, 03:39 PM   #12
yeah yeah

引用:
作者: jason_kasim 查看文章
無挑一路都有做
係上年因為MBC罷工停左成半年,到年中先做番
Rm初初收視慘淡,只係請到d idol黎玩
係個節目係海外紅左之後個個明星都爭住上節目宣傳
其實我反而唔想搵d星上去...
想佢地7個自己玩返.......
一有星上去,下下會好似做比佢咁..

NTR.......
舊 01-04-13, 03:41 PM   #13
yeah yeah

引用:
宋鐘基個定位太差
不過佢宜家係韓國又係大勢
"無挑"要睇N集先有味道出黎
之後發覺呢班麻甩佬真係好正和好搞笑, 建議搵佢地D追擊戰集數睇(拿着錢跑吧, 龜兔之傳等等)
完全係修羅難度的RM
同埋"無挑"的金PD真係好堅
宋鐘基係韓國好紅.....
成日都用佢黎話光洙.....
而家先睇返光洙以前d相..好大隻

NTR.......
舊 01-04-13, 03:43 PM   #14
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
宋鐘基 =能力者?
我睇果個版本譯做宋鐘國

舊 01-04-13, 03:49 PM   #15
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
引用:
宋鐘基 =能力者?
我睇果個版本譯做宋鐘國
能力者係金鐘國

舊 01-04-13, 03:55 PM   #16
jason_kasim
我愛港女

引用:
宋鐘基 =能力者?
我睇果個版本譯做宋鐘國
引用:
宋鐘基係韓國好紅.....
成日都用佢黎話光洙.....
而家先睇返光洙以前d相..好大隻
佢地黎香港時
見過長頸鹿真人係超高大靚仔

金鐘國淚目

舊 01-04-13, 03:55 PM   #17
DC 97
The One

PSN  IDDC97
引用:
作者: 不是藍星人 查看文章
能力者係金鐘國
攪錯晒
我都系佢地黎左hk先開始睇

舊 01-04-13, 04:10 PM   #18
Eking

由頭開始睇啦, 會見到好多kpop 女團上去, 上得最多係 kara 同 snsd

舊 01-04-13, 06:12 PM   #19
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
之前一向都唔喜歡韓國野
但因為泫雅,間接地去睇左青春不敗...都幾好睇
(同時開始留意下其他idol )

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-13, 06:56 PM   #20
jason_kasim
我愛港女

引用:
其實我反而唔想搵d星上去...
想佢地7個自己玩返.......
一有星上去,下下會好似做比佢咁..
有d擺明係廢,但係又太大粒,上到黎唔做俾佢都唔得
真係睇到人都
不過今集激到崔智友噴火
笑到想死
咁多破綻佢都睇唔出,但又唔似係劇本
可能佢真係玩得太投入,完全唔發覺成班人係玩緊佢

舊 01-04-13, 08:01 PM   #21
DC 97
The One

PSN  IDDC97
大家系咪D/L黎睇?

舊 01-04-13, 08:17 PM   #22
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
引用:
大家系咪D/L黎睇?
我都想問邊度有青春不敗2 打包

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-13, 08:21 PM   #23
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
無挑第一次接觸係j2,第一睇係人力車果集(節約能源),已經好多年,好鍾意班大叔
rm係第3集開始睇,即係博物館果集,之後開始睇番第1,2同開始追,之後轉左模式做戶外開始就悶,中段有差唔多9個月至一年真係勁無聊,集集都只係用30分鐘skip住黎睇,近呢幾個月就好番少少

舊 01-04-13, 08:27 PM   #24
jason_kasim
我愛港女

引用:
大家系咪D/L黎睇?
引用:
作者: FOKKIT 查看文章
我都想問邊度有青春不敗2 打包
呢度好似唔post得link

dailymotion呢類疑似youtube應該有片
rm 就用“奔跑吧 孩子們“搵

此篇文章於 01-04-13 08:40 PM 被 jason_kasim 編輯。
舊 01-04-13, 11:13 PM   #25
yeah yeah

引用:
有d擺明係廢,但係又太大粒,上到黎唔做俾佢都唔得
真係睇到人都
不過今集激到崔智友噴火
笑到想死
咁多破綻佢都睇唔出,但又唔似係劇本
可能佢真係玩得太投入,完全唔發覺成班人係玩緊佢
今集最後崔智友好似堅有D嬲...
仲有上集雪地到..一開始打個到係有D火...定搞下笑ONLY?....
不過最型一定係gary個集....
成班人以為玩佢....點知gary一早知佢地知...

NTR.......

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:05 PM

手機版 | APP版