Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-08-13, 01:20 AM   #801
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 09-08-13, 03:07 AM   #802
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
之前睇漫畫亂到嘔唔知佢畫咩, 原來兵長只係屈親隻腳, 點解漫畫搞到佢要退場咁款?

製作組好唔鍾意ペトラ , 死左都仲要整多佢一鑊

下集咁快又黎女巨人

此篇文章於 09-08-13 03:14 AM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線  
舊 09-08-13, 03:16 AM   #803
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
團長唔係真係死呀
小嘉 目前離線  
舊 09-08-13, 07:24 AM   #804
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
今集之後應該冇人再問Levi同三笠邊個強了吧
人類最強之名不是蓋的

舊 09-08-13, 08:17 AM   #805
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
死了還要鞭屍

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上  
舊 09-08-13, 09:27 AM   #806
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
亂舞之太刀(兵長.VER)
野良猫 目前離線  
舊 09-08-13, 11:08 AM   #807
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
終於知道兵長傷左乜漫畫真係以為佢斷左腳...
前半好屈, 但後半好SAD
qwe 目前離線  
舊 09-08-13, 11:26 AM   #808
nameH

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
漫畫係完全睇唔出兵長係拗柴

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線  
舊 09-08-13, 11:29 AM   #809
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

其實拗柴對兵長有影響咩?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上  
舊 09-08-13, 12:16 PM   #810
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
兵長唔好有事呀

話時話呢2集睇左幾次,我都估到女巨人係邊個了....做D咁兇殘既事真係好想隊冧佢

此篇文章於 09-08-13 12:19 PM 被 零式 編輯。
零式 目前離線  
舊 09-08-13, 12:17 PM   #811
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
ペトラ

舊 09-08-13, 12:20 PM   #812
nameH

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
你係問緊拗柴對一個人類有咩影響嗎?

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線  
舊 09-08-13, 12:25 PM   #813
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: 零式 查看文章
兵長唔好有事呀

話時話呢2集睇左幾次,我都估到女巨人係邊個了....做D咁兇殘既事真係好想隊冧佢
無話兇唔兇殘,戰鬥就是這樣

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線  
舊 09-08-13, 12:41 PM   #814
SiEG~~
Game Master
秋月控....

註冊日期: Aug 2003
都未睇。…一陣要番去睇下鞭屍先

舊 09-08-13, 12:45 PM   #815
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: nameH 查看文章
你係問緊拗柴對一個人類有咩影響嗎?
即是唔可以對兵長用人的角度看???

之後佢行路都好似冇事一樣

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上  
舊 09-08-13, 12:47 PM   #816
零式
Banned

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
ペトラ

下一集!!!!!!係唔係捉果條粉皮出黎血債血償???我係預告見到佢呀

舊 09-08-13, 12:49 PM   #817
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
立体機動你要突然轉向,著陸,全部都要靠腳頂
一下唔平衡跌落樹你都死得

此篇文章於 09-08-13 02:31 PM 被 メソウサ 編輯。
メソウサ 目前離線  
舊 09-08-13, 12:56 PM   #818
真!DC
Banned User
奉行我道

名副其實鞭屍
p.s.原來下身冇變晒肉醬

此篇文章於 09-08-13 01:01 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線  
舊 09-08-13, 02:33 PM   #819
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
辛苦執返兩條咸魚引埋巨人
結果死多件之餘仲要逐條逐條咸魚親手掉落車
真係精神獵奇

舊 09-08-13, 02:35 PM   #820
SiEG~~
Game Master
秋月控....

註冊日期: Aug 2003
ペトラ

舊 09-08-13, 02:41 PM   #821
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
22集,今集真係好慘…
估唔到連棄屍都被感動到,
好似電影Austin Powers(喜劇)咁講閒角其實都有屋企人(終於有人顧及了),
佢哋死咗都係會有人會傷心的。

兵長咁勁,早D出手咪可以活捉到女巨人同埋減少傷亡,
都唔知佢哋當初點製定作戰計畫的,
定係兵長見到自己個團被滅以及Eren被虜走先爆發出異於平常的戰鬥力?見佢眼有紅光~!
但估唔到Mikasa都會成為負累…

下集預告,阿Annie佢係幾時歸隊的呢?始終都係軍人難道不用向上級報到之類?
之前的集數已經有提Eren及Armin洞悉到奸世大約係邊位。
期待下集的劇情,睇下佢哋點應對。

此篇文章於 09-08-13 03:08 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線  
舊 09-08-13, 02:52 PM   #822
nameH

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
22集,今集真係好慘…
好似電影Austin Powers(喜劇)咁講閒角其實都有屋企人(終於有人顧及了),

定係兵長見到自己個團被滅以及Eren被虜走先爆發出異於平常的戰鬥力?見佢眼有紅光~!

下集預告,阿Annie佢係幾時歸隊的呢?始終都係軍人難道不用向上級報到之類?
之前的集數已經有提Eren及Armin洞悉到奸世大約係位。
其實由出發到慘敗回城只係半日,憲兵隊去左蛇王半日都冇人理一d都唔出奇

曜日任務時間/素材表

請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線  
舊 09-08-13, 02:56 PM   #823
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
22集,今集真係好慘…

之前的集數已經有提Eren及Armin洞悉到奸世大約係位。
前兩集咪話左你知無人可以事前知道乜野係正確o既選擇囉
mikasa 有樣野衰, eren 有咩事就失控, 無哂冷靜判斷....
簡單黎講eren 都係陀衰家黎架啦

此篇文章於 09-08-13 02:58 PM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線  
舊 09-08-13, 03:09 PM   #824
真!DC
Banned User
奉行我道

相信好大程度女巨人跑左咁耐連戰幾場
已經冇乜體力先輕易比兵長壓下
下集阿明回
由手機版發出
真!DC 目前離線  
舊 09-08-13, 03:15 PM   #825
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: 真!DC 查看文章
相信好大程度女巨人跑左咁耐連戰幾場
已經冇乜體力先輕易比兵長壓下
下集阿明回
由手機版發出
根據公式
兵長 = 4000個士兵既戰力

關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Cosplay同人活動] ***Cosplay 進撃の巨人 白薯女!!! TABI Cosplay同人MIX討論區 1 07-09-13 03:35 PM
[漫畫] 諫山創「進撃の巨人」#08「心臓の鼓動が聞こえる ――トロスト区攻防戦④――」丨絕望人類大戰巨人兵團――。 神名レオ 日本動漫畫討論版 1006 05-28-13 01:19 PM
{RG-1-blue-6] 稻草人vol.1,vol.2第二版發行,其他售賣書刊(更新 12月25日) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 1 12-25-07 11:04 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.25 [ 請到VOL.26繼續發言! ] 啤梨王子 球會討論區 1001 03-28-07 03:28 AM
Game vol.25 (完) 魚伕 體育版 25 12-04-04 12:22 PM

現在的時間是 07:28 PM

手機版 | APP版