Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-30-09, 10:09 AM   #576
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 一一 查看文章
199有望
呢隻野值1200 m$ point就真....

舊 07-30-09, 11:49 AM   #577
阿志
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDSANG
XBox Live GamertagMr SANG
我諗呢位賣299既行家係入左大大批貨
點知隻野咁既反應,為求散貨套現蝕住賣
佢周圍d舖真係開心死

舊 07-30-09, 01:02 PM   #578
一一
God of Gamer
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:
作者: pet3 查看文章
360和PS3 唔係一樣7200咩??
定只係買硬碟時買左5400?
你睇返佢d舊post就唔會咁激動
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 06:04 PM   #579
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
[QUOTE=赤兵尉SETH;7939340]劍橋版拳皇雖然有跟官方設定,但故事都係原創的
礦氏本野雖然好精彩,但請將佢放入黑歷史la

佢係飛賊阿頭?

阿"鄰"佢又係搵龍?
墮瓏 搵佢老豆做咩?
笑龍又搵墮瓏做咩?

仲有之前有個紫苑同禍忌又係咪飛賊黎?

仲有點解 中國仔 why毛啦啦有龍之力 = =?
thx 解答~~

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 07:01 PM   #580
kasatigoru

註冊日期: Jun 2008
其實我覺得畫面真係幾靚...我打街機時好滿意....
亦都覺得幾好玩...不過我當佢係GT5P咁lo,
算係序章....
人設方面我好滿意...特別係雅典娜, 完全o岩晒我口味...

不過內容方面實在太少, 又無boss, 又少人...
跌到$99即入!!!
kasatigoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 08:05 PM   #581
Gundam. Z168

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: SaY~<セイ> 查看文章
曲線?
定係驚你d貨唔去...
はっきりと話してください このメンバー、そのように、嫉妬.....低い知力の子から家に帰ります

KOF12 So Good ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

此篇文章於 07-30-09 08:08 PM 被 Gundam. Z168 編輯。
Gundam. Z168 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 09:05 PM   #582
sena123
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
XBox Live Gamertagsena123
引用:
作者: Gundam. Z168 查看文章
はっきりと話してください このメンバー、そのように、嫉妬.....低い知力の子から家に帰ります

KOF12 So Good ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
你當版規無到?以為罵人用日文就不用BAN?

sena123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 09:07 PM   #583
A.Kazuma
獎盃獵人 Lv.12

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDKazuma81
o係動漫會場玩o左鋪, o的人同個景好唔夾, 格仔超明顯....
我諗我PS3冇250都唔入手

A.Kazuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 09:20 PM   #584
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
打咁耐機
呢隻係唯一一隻令我玩未夠十分鐘就想賣左去o既Game
今日裝左harddisk再開直頭想飛隻碟落街
D高清馬賽克人同BB比?咪玩啦
打CPU就唔知同緊咩打
online就唔知自己做緊乜
降速打格Game...等運到咩...

今日都是299...不過連特典...
要買真是等插水到幾十蚊啦
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 09:36 PM   #585
破戒僧

3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
想問邊度做緊299, 呢個價我會入
我見最平都要315...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 09:48 PM   #586
Gundam. Z168

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: sena123 查看文章
你當版規無到?以為罵人用日文就不用BAN?

未熟なスピーチ
Gundam. Z168 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 09:48 PM   #587
naytk
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDfatyan
3DS Friend Code4511 0437 1153
PSN  IDyanchimkay
XBox Live Gamertagktyan
玩左幾日之後覺得隻game都唔算太差,不過同sf4同bb就完全比唔上囉…
同local對戰都幾順暢…
係唔明個critical counter點可以好好運用,呢個新system好似太被動…
一定要對手攻擊先至可以counter,咁人地見你條cc bar滿左就打防守唔主攻,你咪企左o係度?
naytk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 09:49 PM   #588
joeypong
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: Gundam. Z168 查看文章
未熟なスピーチ
夠啦你,好想俾人ban?

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 09:49 PM   #589
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
想問邊度做緊299, 呢個價我會入
我見最平都要315...
粉嶺
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 10:07 PM   #590
破戒僧

3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
粉嶺
o...haha, 唔該...
咁我唯有繼續等好了...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 10:25 PM   #591
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
打咁耐機
打CPU就唔知同緊咩打

咁你可能未見識過 d 真正垃圾 game
據聞 360 曾經出過隻半個鐘唔使
就可以全成就入手o既 game
斷估 KoF12 點都好過呢隻 game o既

作為 SNK (not SNK Playmore) o既忠實 fans
講番句公度說話
今日o係街睇其實畫面都唔係咁差
果 d zoom-in 格仔我覺得直頭係向龍虎之拳致敬添
老實講今年唔出 SF4
呢隻好大機會跑出
而家就變左既生瑜 何生亮
不過 Playmore 之後都好似唔係好見有咩佳作
又或者我地呢 d 格鬥 game 玩家經歷左咁多年
對遊戲要求越黎越高啦

P.S. 利益申報: 我冇持有任何機種o既拳皇十二光碟
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 10:40 PM   #592
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
我之前都講過,SNKP話用點陣圖去作畫
話咩有挑戰性
根本就係無開發技術,另一主要因無錢買開發engine
我支持創新
每一隻格鬥game(或者係同一類別的game),都有佢不同之處
KOF由第一集開始,每集都有加入一D新要素,令玩法有所變化但又唔會離得太遠
哩隻XII,我覺得只係掛住KOF個名,實質玩法已經離得太遠
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 11:31 PM   #593
KONG529
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: pet3 查看文章
360和PS3 唔係一樣7200咩??
定只係買硬碟時買左5400?
PS3(40GB)HD初期是seagate製ST9402115AS
行5400.
雖然PS3容許人換HD, 但有人換了7200轉的HD,但仍強制降行5400.
XB360(120G)HD是用Fujitsu MHW2120BH都是行5400。

此篇文章於 07-31-09 02:56 AM 被 KONG529 編輯。
KONG529 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 11:37 PM   #594
KONG529

引用:
作者: A.Kazuma 查看文章
o係動漫會場玩o左鋪, o的人同個景好唔夾, 格仔超明顯....
我諗我PS3冇250都唔入手
動漫會場有擺PS3???不是明天才開幕嗎??
動漫節不是只有XB360嗎??
舊 07-30-09, 11:53 PM   #595
KONG529

引用:
作者: Terry仔 查看文章
我之前都講過,SNKP話用點陣圖去作畫
話咩有挑戰性
根本就係無開發技術,另一主要因無錢買開發engine
我支持創新
每一隻格鬥game(或者係同一類別的game),都有佢不同之處
KOF由第一集開始,每集都有加入一D新要素,令玩法有所變化但又唔會離得太遠
哩隻XII,我覺得只係掛住KOF個名,實質玩法已經離得太遠
有挑戰性就是挑戰各點陣圖畫師的体力極限.
而且這只提升技術, 不是新技術.
不是無錢, MIA的開發engine便是賣回來,
(MI系列和SF4是同一engine. 除了推出時間相差兩年外, 但以NOISE FACTORY的技術及人力物力當然弱過DIMPS好多)

題外話, 2002的衝擊實在太強, 香港KOF玩家都以這做標準.
即使是現在02UM做同一價錢都搶不客過來...

此篇文章於 07-31-09 12:05 AM 被 KONG529 編輯。
舊 07-30-09, 11:59 PM   #596
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: KONG529 查看文章
題外話, 2002的衝擊實在太強, 香港KOF玩家都以這做標準.
即使是現在02UM做同一價錢都搶不客過來...
我打到 2000 就收左手
可唔可以講多少少?
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-09, 12:04 AM   #597
KONG529

引用:
打咁耐機
打CPU就唔知同緊咩打

引用:
粉嶺
請問是粉嶺的哪個商場於幾樓?
舊 07-31-09, 12:07 AM   #598
A.Kazuma
獎盃獵人 Lv.12

PSN  IDKazuma81
引用:
作者: KONG529 查看文章
動漫會場有擺PS3???不是明天才開幕嗎??
動漫節不是只有XB360嗎??
相我都貼o左啦, 乜入到去好奇?
我冇話我玩PS3喎, 咁呢隻我又唔信PS3會變o左高清冇格版

A.Kazuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-09, 12:22 AM   #599
阿志

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDSANG
XBox Live GamertagMr SANG
引用:
粉嶺
想問下係xbox定ps3

舊 07-31-09, 12:32 AM   #600
KONG529

引用:
作者: ammms 查看文章
咁你可能未見識過 d 真正垃圾 game
據聞 360 曾經出過隻半個鐘唔使
就可以全成就入手o既 game
斷估 KoF12 點都好過呢隻 game o既

作為 SNK (not SNK Playmore) o既忠實 fans
講番句公度說話
今日o係街睇其實畫面都唔係咁差
果 d zoom-in 格仔我覺得直頭係向龍虎之拳致敬添
老實講今年唔出 SF4
呢隻好大機會跑出
而家就變左既生瑜 何生亮
不過 Playmore 之後都好似唔係好見有咩佳作
又或者我地呢 d 格鬥 game 玩家經歷左咁多年
對遊戲要求越黎越高啦

P.S. 利益申報: 我冇持有任何機種o既拳皇十二光碟
如無的話, 那第一段可當無說過?
zoom-in 可能是某本地GAME書訪問過監製「久木野」SAN話好鍾意龍虎之拳之故吧?

老實講, 如說家用KOFXII是剛剛今日起跑, 是否能跑出無人知.
但有人未出便猛吹大插, 容易令人覺奇怪質疑.
不過像王瘋雷傳, D人越插得勁便越做成多NOISE,
反而會被人利用做成更多話題更HIT, 反而會幫了PLAYMORE谷隻GAME

如說街機02+02UM就肯定多人玩過了SF4幾條街, 只怪C社換HD上4.1的成本實太貴.
像強逼人在家玩新版似.

此篇文章於 07-31-09 02:55 AM 被 KONG529 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:42 PM

手機版 | APP版