Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-07-14, 11:50 PM   #601
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
一位係少傑,另一個係黑鬼德?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-14, 12:07 AM   #602
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
不是吧, 仲玩影射人物? 便不怕悶的嗎?
肥老師恐怕徹底回塘矣

舊 03-08-14, 12:09 AM   #603
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: gingq7 查看文章
睇在肥良畫中華英雄份上, 即時科水但卻中左伏, 今日出果本只係"人物設定集", 無乜實質內容, 只能怪自己唔睇清楚矣

肥良自稱今次唔會收錢, 勾頭係李重豪.

"新人物"會有"浪得虛名"浪虛嗚, 其手下有"絕世好杰"和"墨黑隱士", 及兩個義子: 瘋公子, 奇鱗臂

我相信這作品便會很強勁矣...
即係下星期先買

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-14, 12:14 AM   #604
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
痴鬼線架
拎本經典版權玩D咁嘅嘢

大盜無嘢呀

舊 03-08-14, 12:19 AM   #605
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
做漫畫做到咁真係浪費地球資源,比個版權你,原來想玩影射行內人
腦殘幼稚,
仲有佢地改名都xxx,浪虛嗚... 姓浪仲叫虛嗚.
玉記d 歹角d 名都係無得救

貪果一兩期自我打xx快感,得罪人地,得罪人地FANS
你咁做多幾十萬書咩??
何必呢

此篇文章於 03-08-14 12:26 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-14, 12:21 AM   #606
FREDDY@o@

引用:
作者: 不是藍星人 查看文章
痴鬼線架
拎本經典版權玩D咁嘅嘢

大盜無嘢呀
姦興個腦一向裝屎

舊 03-08-14, 12:24 AM   #607
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
咁點都會買幾期睇下O既
只要唔會除左影射乜都冇就得勒

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-14, 12:57 AM   #608
gingq7

註冊日期: May 2008
肥良都講明唔係為錢, 咁為乜大家明啦
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-14, 02:03 AM   #609
FREDDY@o@

引用:
作者: gingq7 查看文章
肥良都講明唔係為錢, 咁為乜大家明啦
我諗唔係太多人對影射劇情有興趣, 正正經經寫下故事好過.... 好似當年無刃玩一期發洩下無問題, 但唔應該係重點內容

舊 03-08-14, 03:18 AM   #610
gingq7

註冊日期: May 2008
本野第2版肥良個專欄仲話係中華英雄令佢入行, 又話係3大影響佢的作品之一, 又咩今次唔會收錢, 我仲天真地以為佢轉性;

點知睇多兩版見倒果堆人物設定就真係... (其實唔止有圖, 仲有好大段"很有趣"的文字設定的)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-14, 10:52 AM   #611
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
神兵問天越來越不知所謂,
天下無敵的玄天邪帝被人幾招就KO,
玉記D垃圾編劇真係完全唔明白讀者想睇乜.......
至尊聖皇的功力理應元祖天魔相等,甚至稍強,獨孤星夜要敗倒非不可(至尊聖皇也吃了苦頭)。不過,他們只戰半期便分勝負,我也覺得戰況顯得草率,戰況如多一期描述至尊聖皇只是險勝對手會更好。

引用:
作者: D.K. 查看文章
萬幾書已經好過好多港漫作者啦
你唔比錢睇, 但係開口講已經幫左佢啦
讀者用觀看而不購買不是幫助,只是抗議,作者無法收取回報怎能取利,甚至謀生。

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
我只會批評我有出錢買的書;來睇的書我會覺得自己沒資格批評,所以從沒在這裡出過聲!
其實讀者有沒有資格批評作品在乎有沒有閱讀,用甚麼途徑閱讀可與評鑑無關(我們是評鑑作品,不是支持作品與作者),,你是有資格批評作品,

引用:
作者: T.K. 查看文章
你個人的態度正確,但若呢班主筆抱持呢個想法的時候,都係早d轉行做看更
呢個年代,本書好睇,讀者先會買書支持,唔好睇做咩買本垃圾阻訂
日漫我都係買完後唔睇,但覺得值得/應該買黎支持作者
港漫我覺得值得支持既得褔龍(親自落埸)彬強,和仔買短篇,長篇一拖就cut書
大家或許換角度想,出版商是否宜把作品改為電子化銷售。讀者不購買書刊除了價錢,還有基於儲藏這個因素,書刊是實物,始終佔了不少空間,縱如何支持及保存,但最終仍需拋棄(讀者也會因棄物而產的難捨之情),既然如此,為何不閱讀電子化作品(讀者可永久儲存作品,避免因棄物而產生難捨之情)。

此篇文章於 03-08-14 10:55 AM 被 動漫遊戲迷 編輯。
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-14, 11:56 AM   #612
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
我可容忍胡編你寫到劇情有多難、有多不合情理;但我真係容忍唔到你次次都skip哂尐打鬥就出結果囉!一次半次就話你扭橋姐,但你次次都係咁就真係火到嚟埋!
之前跳過左武藏同武聖一戰,而家連武藏都死埋,呢條線會爛尾?

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-14, 12:40 PM   #613
T.K.
很黃很暴力

唉,你唔好賣,係基於唔好睇呀
你連外文化都無人肯做<<應該得封神紀有人英化?
都唔好話純因為網上問題

就算無人掉上網,有幾多本會有人買番?我自己頂多去漫畫茶坊睇完算,唔會買
就連俾錢買既人,都無咩人會企係報攤等書到,基本上買既原因只有一個:買開

你本野開頭好少少,轉頭就調人去開第二本
逢伏線就收唔返,下下容後再婊
打鬥就刀氣劍花拳影腿風,以前既電影式打鬥全部無晒<<新著醉拳第一期睇到幾開心,可惜無耐又爛尾
好多時你見動作接到既,真係得縮龍成寸>神龍擺尾,其他既打鬥虛浮到。。。。
$15一本,你憑咩開呢個價?畫功、劇情、打鬥、份量?仲話想加價www

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 03-08-14, 12:46 PM   #614
dust11

註冊日期: Aug 2010
痴線
乜都冇講就變左兩條死屍
BOBO你想造神就直接叫邪神隊死幾件龍虎門既人啦
唔駛係咁搬新角色祭旗
仲要連過程都SKIP埋

原來偷襲王係痴油打死?
邊個會信呀

此篇文章於 03-08-14 12:51 PM 被 dust11 編輯。
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-14, 01:06 PM   #615
FREDDY@o@

不勝戰神贏到偷襲王實在難以置信
中日武聖對決仲未交待, 今次又來多次skip

舊 03-08-14, 06:05 PM   #616
SleepBoy
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2004
3DS Friend Code3007 8346 9982
引用:
作者: dust11 查看文章
痴線
乜都冇講就變左兩條死屍
龍虎門既劇情成鬼日打打下就 skip 去下一段.

上次龍虎三皇打邪神又係咁.

打打下無左 / 倉卒既結局, 好令人討厭.

跟手唔係小虎又俾人捉左下話?

龍虎三王輪流俾人捉,

小龍捉過, 同岳峰果段

小虎又捉過, 要小龍求聖上果段

今次又小虎??

真係頂佢唔順.

PAD: 101,538,972
ID: 訓覺仔
SleepBoy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-14, 06:09 PM   #617
T.K.
很黃很暴力

新著小虎經常被捉
羅剎一次,金羅漢看守
通天教一次,炎神看守
神武羅剎一次,雙妖看守
而家又一次

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 03-08-14, 06:32 PM   #618
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
神武家同武藏吹到咁勁就咁比人打死

D編劇其實有無腦
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-14, 07:50 PM   #619
FREDDY@o@

引用:
新著小虎經常被捉
羅剎一次,金羅漢看守
通天教一次,炎神看守
神武羅剎一次,雙妖看守
而家又一次
捉左唔好咁快放出來, 唔想睇三邪
成本書文殊最聰明, 堅持殺死三邪, 可惜佢老豆係白痴

舊 03-09-14, 02:12 AM   #620
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
新著小虎經常被捉
羅剎一次,金羅漢看守
通天教一次,炎神看守
神武羅剎一次,雙妖看守
而家又一次
<=冇睇過龍虎門人士
小虎係沙織小姐???????

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-14, 02:33 AM   #621
FREDDY@o@

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
<=冇睇過龍虎門人士
小虎係沙織小姐???????
王小兄弟都經常被捉(通常無人去救), 但次次都無穿無爛出番來, 有時仲升埋LV

舊 03-09-14, 01:33 PM   #622
T.K.
很黃很暴力

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
捉左唔好咁快放出來, 唔想睇三邪
係喎,仲有假人頭果次

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 03-09-14, 08:03 PM   #623
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
引用:
係喎,仲有假人頭果次
鐵令公還有在鐵五郎於碼頭與蚩尤開戰前要鐵五郎棄戰而認輸。
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-14, 03:25 AM   #624
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
新著小虎經常被捉
羅剎一次,金羅漢看守
通天教一次,炎神看守
神武羅剎一次,雙妖看守
而家又一次
劍妖都捉左小虎一次

舊 03-10-14, 11:42 AM   #625
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
古惑仔都識真空次元斬, 斬右手斷左手, 勁

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] ◆ 港漫雜談-- 第捌回 ≪完≫ ◆ 碧咸廿三 日本動漫畫討論版 1010 11-08-13 02:04 PM

現在的時間是 01:14 AM

手機版 | APP版