Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-28-14, 02:56 PM   #1076
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
港漫旁白係用旁白交代動作....會長一掌劈向王, 王不閃不避....etc.
如果港漫角色d性格有咁立體應該會多人睇好多.

蟻篇最出色就係角色心理描寫, 分別運用對白, 角色讀白, 同旁白去表達. 按情況去分, 唔係一味用死旁白去講講講...

舊 03-28-14, 03:10 PM   #1077
siuterry
Insane Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: s3b21 查看文章
最近果話漫睇到我.......主角就係六道繼成人的繼成人,真係正路到乜,都估到大約係咁,唔係主腳點打大boss
火滾忍者真係正路到估佢唔到, D劇情咁樣出街都得, 我個人黎講接受唔到
口遁得黎我完全感受唔到佢想表達既野
P.S: 係我個人觀點

舊 03-28-14, 03:16 PM   #1078
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: s3b21 查看文章
最近果話漫睇到我.......主角就係六道繼成人的繼成人,真係正路到乜,都估到大約係咁,唔係主腳點打大boss
下,點會估到啊
佢係唔係咩一樂個仔轉世都係佢打大佬架啦
無啦啦又加D多餘設定出黎拖時間

之後又同班多左D聯繫又可以口遁多3期
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 05:45 PM   #1079
pmk

註冊日期: Nov 2002
我覺得今集動畫唔錯呀,太多旁白真係會搞到好沉悶同節奏慢
pmk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 09:22 PM   #1080
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
火滾忍者用口遁多過打喎,不過起碼唔會搵木之葉丸飛D口水鼻涕出黎嚇暈班O既...
呢句稍為抽得有啲無理喎
木之葉丸=烏索普咩

舊 03-28-14, 09:27 PM   #1081
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
港漫旁白係用旁白交代動作....會長一掌劈向王, 王不閃不避....etc.
如果港漫角色d性格有咁立體應該會多人睇好多.

蟻篇最出色就係角色心理描寫, 分別運用對白, 角色讀白, 同旁白去表達. 按情況去分, 唔係一味用死旁白去講講講...
港漫好多時個畫面好普通,又或者根本唔似係表達緊嗰樣嘢,但個旁白就寫到天花龍鳳
hxh起碼match先啦

舊 03-29-14, 10:58 AM   #1082
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
引用:
作者: pmk 查看文章
我覺得今集動畫唔錯呀,太多旁白真係會搞到好沉悶同節奏慢
呢個係重點,故事係好睇,旁白可以減dd可能好d

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-14, 09:28 PM   #1083
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
係佢節奏做得差啫
佢似勁想拖落去
所以搞到悶
你問我有咩好過佢?
近期的鎧武好過佢

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-14, 08:07 PM   #1084
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
今集旁白少咗出聲咪幾好
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-14, 11:06 PM   #1085
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

頂...又轉番去八爪魚o個邊

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-14, 02:51 PM   #1086
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
已睇左今期動畫,
內有劇透
下集預告基路亞有難啦!(果然係女人都特別記仇的

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-14, 12:43 PM   #1087
s3b21

註冊日期: Dec 2003
佢而家只不過係好細緻咁交代返漫畫裏面的據情,我真係唔覺佢有心拖延,上習雖然由打王跳返小兵劇情,不過都交足功課丫,可能真係各人口味啦
s3b21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-14, 11:09 PM   #1088
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
頂...又轉番去八爪魚o個邊
我覺得八爪魚那邊好睇喎!那邊氣氛又緊張,八爪魚又有情有義!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-14, 12:28 AM   #1089
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
原來會長係第三者
LOVELOVE劇透

此篇文章於 04-17-14 12:31 AM 被 ♀宮野真守♀ 編輯。
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-14, 04:47 AM   #1090
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
原來會長係第三者
LOVELOVE劇透
圖死左!
不過已看了,最後一幕好好笑!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-14, 01:09 PM   #1091
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: mrk 查看文章
圖死左!
不過已看了,最後一幕好好笑!
之前漫畫睇時會覺得好好笑
但動畫做到個時俾我既感覺唔同左,笑唔出
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-14, 01:37 PM   #1092
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
銀河會長冇左種老頑童跳脫

太老氣橫秋
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 03:34 PM   #1093
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
而家傳緊Hunter 連載再開
今次真定假
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 03:36 PM   #1094
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
冇希望,冇失望

呢刻當佢已經完左好過
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 03:41 PM   #1095
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
兩父子企O係個樹頂吹水o個度已經可以係一個好好O既結局

此篇文章於 04-22-14 04:03 PM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 03:55 PM   #1096
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 04-22-14, 03:55 PM   #1097
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
佢話要搵老豆,咁而家搵到
完左b

舊 04-22-14, 04:02 PM   #1098
money
◆.西野司命.◆

引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
而家傳緊Hunter 連載再開
今次真定假
官網消息

舊 04-22-14, 04:04 PM   #1099
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
今次有無話出幾多回?

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 04:05 PM   #1100
money
◆.西野司命.◆

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
今次有無話出幾多回?
詳細は4月28日に発売される、週刊少年ジャンプ22・23合併号にて明らかになる予定だ。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[廣告 - RG] 【RG10 Red18】《末日以後 x 復刊以前》 Hunter x Hunter 2013同人枱曆! dollyly21 Cosplay同人MIX討論區 2 12-29-12 11:12 AM
[漫畫] [連載再開]富奸HUNTER×HUNTER 連載專區 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1001 04-23-10 05:49 PM
全職獵人Hunter X Hunter動畫漫畫問題 SAMLEE 日本動漫畫討論版 9 08-05-06 09:20 PM
一個Hunter X Hunter既問題(望有人回覆) 不死game神 日本動漫畫討論版 18 07-21-04 12:21 AM
[GBA]Hunter X Hunter新圖,4月24日發售 神祕人1號 手提遊戲機討論版 2 02-03-03 11:37 AM

現在的時間是 09:38 PM

手機版 | APP版