Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-24-16, 05:07 AM   #1776
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
上一話同今話對山治呢講簡直係天堂與地獄!

PS: 果然姐姐係無間道
PS2: “大話王”與“惡魔果實圖鑑”2本故事書正呀!(預感後者等OP完結後,實會出實體書就好啦!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 09-24-16 05:09 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-16, 08:24 AM   #1777
Eking

註冊日期: Feb 2006
鐵面具令我諗起之前假山治......

舊 09-25-16, 11:53 PM   #1778
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: Eking 查看文章
鐵面具令我諗起之前假山治......
奇怪,我反而諗起個呢位

PS:你唔提,我都忘記左之前個偽山治都有戴過鐵面具!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 10-06-16, 12:56 PM   #1779
mrk

今集路飛彈珠人上身!

舊 10-08-16, 01:45 AM   #1780
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
食飽左唔係變海賊神咩

舊 10-21-16, 02:19 AM   #1781
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
好似之前烏索普咁...路飛又要同自己d船員打了...

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-16, 03:19 AM   #1782
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
好似之前烏索普咁...路飛又要同自己d船員打了...
啲態度同魯賓當年CP9一_樣

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-16, 05:04 PM   #1783
mrk

路飛(戰損狀態)VS山治(被迫狀態),結果好睇啦!

PS:大媽左手持雷雲能力,右手持太陽能力,加上之前話佢係魂魂果實能力者
點解咁似黑胡子頂上決戰時o既雙果實能力,唔通大媽都係D之一族??

此篇文章於 10-21-16 05:11 PM 被 mrk 編輯。
舊 10-21-16, 05:21 PM   #1784
mrk

引用:
作者: LR猫 查看文章
啲態度同魯賓當年CP9一_樣
當年比山治睇穿左魯賓係講大話,
但今次魯賓姐不在場,
唔知娜美姐又睇唔睇得穿呢??

舊 10-21-16, 05:36 PM   #1785
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: mrk 查看文章
路飛(戰損狀態)VS山治(被迫狀態),結果好睇啦!

PS:大媽左手持雷雲能力,右手持太陽能力,加上之前話佢係魂魂果實能力者
點解咁似黑胡子頂上決戰時o既雙果實能力,唔通大媽都係D之一族??
會唔會用魂魂果實能力塞靈魂入雲到?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-16, 05:36 PM   #1786
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: mrk 查看文章
當年比山治睇穿左魯賓係講大話,
但今次魯賓姐不在場,
唔知娜美姐又睇唔睇得穿呢??
魯賓本來名聲不好,當時和草帽團相處時間又短就算了

草帽團和山治相處了這麼久又出生入死無數次

路飛同娜美唔係真係信山治為了區區王子身份見利忘義嘛?如果真係估唔到山治有難言之忍,呢D已經唔係智商問題了…
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-16, 07:31 PM   #1787
大破人間

新一話有點感動,路飛沒讓我失望
舊 10-27-16, 09:38 PM   #1788
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
唔知點解覺得好鬼煩,而唔係感動
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-16, 10:45 PM   #1789
clie

註冊日期: Dec 2001
呢話都睇到有點眼濕
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-16, 12:09 PM   #1790
宇智波佐助
Insane Gamer
寫輪眼

註冊日期: Apr 2007
又係當年 cp9 d 劇情

尾田 係咪 技窮

那無可替代的鋼鐵之心也將如期而至
宇智波佐助 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-16, 01:18 PM   #1791
mrk

引用:
作者: 大破人間 查看文章
新一話有點感動,路飛沒讓我失望
認同,話晒山治有成年冇出過招啦!

PS: 其實傑爾瑪軍隊係咪真係咁勁,定係山治太高估佢地呢?

此篇文章於 10-29-16 01:21 PM 被 mrk 編輯。
舊 11-24-16, 11:31 PM   #1792
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
又比人捉....

今次真係對劇情有D失望....

之前發誓變強....唔再要失去伙伴...

先不理救唔救到伙伴....而家又係連自己都顧唔掂自己....

點搞呀....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-16, 08:42 AM   #1793
ZeroChow
Crazy Gamer

引用:
作者: 魚伕 查看文章
又比人捉....

先不理救唔救到伙伴....而家又係連自己都顧唔掂自己....

點搞呀....
智商都唔多掂啦,雖然都預佢中二病,都唔好咁過份呀。。。

可能要死埋剎波,再修煉2年IQ.
舊 11-25-16, 10:00 AM   #1794
大破人間

不過照咁睇今次只是前哨戰, 未咁快打BIG MOM住

由四皇同明哥來睇現在的趨勢根本係人海戰
首領→最高幹部→普通幹部→雜魚

去到四皇等級的海賊團,連普通幹部都已經一堆高手和能力者,單靠草帽團最多加埋甚平已經坦不住了

等睇有咩外援
舊 11-26-16, 07:26 AM   #1795
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
我反而覺得BIG MOM海賊團會變草帽友軍,
當然中間會用好多篇幅舖排。

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-16, 08:49 AM   #1796
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
有無人可以講下現時超新星同四皇既關係,斷斷續續我連羅(紅心海賊團)係唔係幫緊紅髮都唔知
其實點解路飛唔同紅髮或剎波合流

舊 11-26-16, 09:43 AM   #1797
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
只能夠講,呢種熱血衝動無腦型男主對依家呢個時代已經完全唔WORK
當中無腦係最重要
由中學追到依家既我已經係近乎棄既狀態

舊 11-26-16, 11:15 AM   #1798
大破人間

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
有無人可以講下現時超新星同四皇既關係,斷斷續續我連羅(紅心海賊團)係唔係幫緊紅髮都唔知
其實點解路飛唔同紅髮或剎波合流
超新星有D輸左俾四皇(下場不明), 有D歸順左四皇, 有D中立緊

羅現在脫離左七武海同明哥,同埋想打敗四皇海道, 現在和草帽團同盟中

路飛性格一向唔會主動依賴別人吧...
尤其剎波要幫革命軍推翻世界政府,路飛要成為海賊王,兩條路暫時都唔一樣,自然各忙各

紅髮仲簡單,兩方都是以海賊王為目標的競爭對手,自然也是各玩各的
更重要是路飛和紅髮的約定是等路飛成為出色的海賊時才再見和歸還帽子,3年前在頂上對決時紅髮已經故意避而不見了,因為認為路飛還沒成為出色的海賊
舊 11-26-16, 12:29 PM   #1799
ZeroChow
Crazy Gamer

引用:
作者: STRIFE 查看文章
只能夠講,呢種熱血衝動無腦型男主對依家呢個時代已經完全唔WORK
當中無腦係最重要
由中學追到依家既我已經係近乎棄既狀態
其實都係得佢咁堅持呢種冇腦設定, 好多主角都會用腦嘅。
睇吓悟空,唔夠打會推悟飯出去,又或合体,雖然都係少年漫,但悟空其實好鬼精,而唔係狗冲狗叫“我要打底你”
舊 11-26-16, 01:17 PM   #1800
宇智波佐助
Insane Gamer
寫輪眼

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 魚伕 查看文章
又比人捉....

點搞呀....
話過唔要再輸 而家連 幹部 都秒唔到

應該 要再修練 20年

那無可替代的鋼鐵之心也將如期而至
宇智波佐助 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 尾田栄一郎「ONE PIECE 最後の海 新世界編」開幕 Vol.14 money 日本動漫畫討論版 1000 11-24-11 04:01 PM
[漫畫] 尾田栄一郎「ONE PIECE 最後の海 新世界編」開幕 Vol.13 money 日本動漫畫討論版 999 02-24-11 11:50 PM
車路士球迷會Vol.14 ﹝~ 請各位繼續到Vol.15討論~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1002 02-08-09 02:36 PM
NBA 討論區 VOL. 14 - 請移玉步到 VOL. 15 繼續討論 阿聰 體育版 1000 07-21-06 01:16 PM
Game vol.15 (完) 魚伕 體育版 19 10-26-04 07:07 PM

現在的時間是 05:45 PM

手機版 | APP版