Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 04-25-11, 09:14 PM   #1
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
劉美君 ~ Love Addict (Blu-ray + CD - 8 July 推出]

推出日期:2011/06/17
唱片類型:CD+DVD
TrackList:
CD
1. 認錯  
2. 他一定很愛你  
3. 你把我灌醉  
4. 原來的我  
5. 一場遊戲一場夢  
6. 走鋼索的人  
7. 愛如潮水  
8. 老實情歌  
9. 其實你不懂我的心  
10. 何去何從

DVD
待定

附加資料:
Prudence人生閱歷豐富, 看透走過的感情道路,同時繼續探討更多的未知,豁然表現自有的愛情觀
- 由港、台著名製作人馮翰銘 (Alex Fung) 及王治平(Bing Wang) 擔任監制
- 混音由美國殿堂級Sound Engineer - Craig Burbidge主理,他曾為陶喆合作
- 本張專輯亦為Hi-Fi發燒碟,用超過百萬港幣器材鑑聽以保證其品質
- 由香港首席Hi-Fi音樂人Ernest Lau為本專輯audio技術顧問,他亦曾為張學友 'Private Corner' 及林子祥 'Lamusique' 擔任顧問

歌曲風格:
- 歌曲會與原唱版本完全不同,富有新鮮感
- Country, Acoustic and light Jazz 的元素, 塑造舒暢但獨特的風格
- 每首歌引用不同的樂器如小號、二胡等

賣點:
- 男歌女唱, 用女人心角度演繹男人歌曲
- 國語經典翻唱
- Hi-Fi 發燒碟

hk records宣傳圖片

Track 1 - 認錯 (全曲試聽)
http://www.tudou.com/programs/view/F1SFjaSYm0k/

聽完, 好靚聲, 應該遲下會出K2HD/HQCD
隻DVD十成十係5月4日晚個Show既recording, 如果係HD拍的話, 九成會出埋BD

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 10:52 AM   #2
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
預訂呢隻碟送演唱會飛

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 11:26 AM   #3
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
真系幾好聽....
而家好似淨係買返翻唱歌d cd咁@@

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-11, 03:57 PM   #4
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

已經確定左隻DVD收錄5月4日個Show, 但未知是否HD拍攝
出BD+CD就最好, 好似阿Lam果隻咁

認錯MV出左

大乱闘X
舊 06-09-11, 11:14 PM   #5
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

正式封面

喜歡戀愛 忠於戀愛 不怕戀愛
劉美君2011國語情歌影音專輯
《Love Addict》CD+DVD

10首誠意重組經典作品包括:認錯/ 走鋼索的人/
愛如潮水/ 你把我灌醉.....

Alex Fung/ 王治平狂情編製 
Hi-Fi德發燒錄音監控
首批CD德國壓製 頂級音效
美國Mastering Lab母帶處理

DVD收錄高清拍攝《Love Addict》音樂會 
13首現場深情演繹包括:Mind Made Up/ 最後一夜/ 午夜情

CD
01. 認錯
02. 他一定很愛你 (feat. 馮翰銘)
03. 你把我灌醉
04. 原來的我
05. 一場遊戲一場夢
06. 走鋼索的人
07. 愛如潮水
08. 老實情歌
09. 其實你不懂我的心
10. 何去何從之阿飛正傳 (霍世潔 。二胡)
Bonus Track:
11. 他一定很愛你 (Crazy Addict Mi (feat. 馮翰銘 & HeartGrey)

DVD
劉美君Love Addict 音樂會
01. 認錯
03. 你把我灌醉
04. 原來的我
05. 一場遊戲一場夢
06. 走鋼索的人
07. 愛如潮水
08. 老實情歌
09. 其實你不懂我的心 (霍世潔 。 二胡)
11. 浮花
12. Medley : Mind made up + 最後一夜
13. 午夜情

Music Video
14. 認錯MV

製作花絮

大乱闘X
舊 06-09-11, 11:17 PM   #6
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

本週六 (11/6) 本港台、亞洲台(HD) 同步播映Love Addict 音樂會

09:00pm 【劉美君 真我傾情】

大乱闘X
舊 06-11-11, 09:49 PM   #7
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

午夜情好正

大乱闘X
舊 06-18-11, 04:13 AM   #8
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

隻碟出左 $105, 德國壓碟
今日下午去見劉美君真人

大乱闘X
舊 06-19-11, 12:56 AM   #9
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

近距離望見劉美君本人, 雖然覺得好細粒, 不過估唔到佢唱起歌黎咁有味度、咁SEXY
...

Prudence分享做這張專輯既過程

byebye喇

Blu-ray版動態menu

稍後音樂會 會推出Blu-ray+專輯CD既版本、K2HD CD版
以及會推出全港首張24/192黑膠CD, 美國mastering, 日本印碟

大乱闘X

此篇文章於 06-19-11 02:18 AM 被 W!LL 編輯。
舊 07-05-11, 09:46 PM   #10
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

8 July 推出

劉美君Love Addict 音樂會
BD50
01. 認錯
02. 他一定很愛你(feat. 馮翰銘)
03. 你把我灌醉
04. 原來的我
05. 一場遊戲一場夢
06. 走鋼索的人
07. 愛如潮水
08. 老實情歌
09. 其實你不懂我的心(霍世潔。二胡)
10. 何去何從之阿飛正傳(霍世潔。二胡)
11. 浮花
12. Medley : Mind made up + 最後一夜
13. 午夜情

CD
01. 認錯
03. 你把我灌醉
04. 原來的我
05. 一場遊戲一場夢
06. 走鋼索的人
07. 愛如潮水
08. 老實情歌
09. 其實你不懂我的心
Bonus Track:
11. 他一定很愛你 (Crazy Addict Mix ) (feat. 馮翰銘 & HeartGrey)

大乱闘X
舊 07-12-11, 02:45 AM   #11
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

入手埋Blu-ray+CD版, $218, 聽晚先得聞試隻Blu-ray,
值得留意呢個版隻CD都係德國壓碟, 聲一樣非常唔錯

有高清聲軌Dolby True HD 5.1
試聽會當日環球話PCM 2.0的聲效都好得, 玩2.0ch既用家可以試下有幾正

呢批Blu-ray+CD的CD仍是德國壓碟

音樂會是50GB容量的blu-ray

歌詞書

大乱闘X

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Madonna 娜姐女皇專區|《Rebel Heart Tour 2016.2.17》香港站!!! N0T51B Neo Music UNIVERSE 324 09-21-17 06:34 AM
[影像碟] 胡琳 ~ Bianca Live(2CD+DVD) [30/6](Blu-ray版稍後推出) W!LL Neo Music UNIVERSE 5 07-03-11 08:46 PM
[NEWS] PANASONIC, DMP-BD10 / SA-XR700 / SB-TP100, Blu-ray Disc播放機 / Blu-ray Disc 接收器 KTN 影音館 0 06-28-06 03:20 PM

現在的時間是 07:43 AM

手機版 | APP版