Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 05-06-09, 10:14 AM   #1
亞瑪迪拉
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2002
不如講講杯面~

大家有冇咩好食杯面推介下~
我食o黎食去都係cup noodles,炒面王呢d...想轉下口味
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 10:21 AM   #2
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
超力有隻米線杯幾正!

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 10:25 AM   #3
nono226
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2007
XBox Live Gamertag99KIN
幾年前7-11有隻日本牛油粟米杯麵要17,8蚊一杯.
不過食食下冇得賣.我食過最好味係呢隻

同一隻牌子,有隻薯仔味都好食,不過唔記得叫咩名

有冇人食過或者知邊到有得買呀
nono226 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 10:26 AM   #4
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
御前杯麵-冬陰功味

舊 05-06-09, 11:23 AM   #5
白薔薇騎士
God of Gamer
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
滿漢全席-紅燒牛肉麵

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 11:29 AM   #6
ZombieTerry
Game Master

註冊日期: Jun 2007
滿漢大餐-麻辣鍋牛肉麵
ZombieTerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 11:37 AM   #7
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
cup noodles-咖哩海鮮

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 11:40 AM   #8
Cpato

PSN  IDPato-0402
我覺得日清類似炒面王個隻的炸醬味幾好食
Cpato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 12:27 PM   #9
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
其實有冇好似樓下即食面topic咁
又平又抵食o既杯面?

舊 05-06-09, 01:03 PM   #10
呀正
Crazy Gamer
小飛俠

註冊日期: Mar 2004
Nintendo Switch ID0451-6668-9114
PSN  IDShekChing
出前一丁既杯面好食過煮個d!
呀正 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 02:10 PM   #11
惡多巴斯
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: ZombieTerry 查看文章
滿漢大餐-麻辣鍋牛肉麵
呢個正,
好有台式牛肉麵既風味
不過要十幾蚊碗

另外推介合味道叻沙味同辣椒蟹味,
不過除左新加坡之外,
唔知邊度有得賣

惡多巴斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 06:02 PM   #12
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
前排轉過食御前杯麵,但食多兩獲覺得d麵好淋,尤其食到尾,係淋到發脹…
到最後都係轉番合味道

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 06:07 PM   #13
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
滿漢大餐-麻辣鍋牛肉麵
呢隻要突價$13.x我先會買,真係太貴啦

舊 05-06-09, 06:08 PM   #14
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
食得最多都係cup noodles香辣海鮮,
食左咁多年都唔厭~
日清新個款NUpasta都幾好食,
落涷滾水再入微波爐5min就ok,
都幾貴,要成$13.8一個,
不過算大碗,ok飽~

「きっとこの世界の共通言語は,英語じゃなくて笑顔だと思う」

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 06:58 PM   #15
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: メソウサ 查看文章
其實有冇好似樓下即食面topic咁
又平又抵食o既杯面?
伊麵王...
裕記賣果d 1pack3盒碗裝生麵...$8.90... <--不過係上年既事

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 07:39 PM   #16
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: 白薔薇騎士 查看文章
滿漢全席-紅燒牛肉麵
引用:
滿漢大餐-麻辣鍋牛肉麵
而家唔知變成點
以前有段時期佢隻隻味都係淨得成層紅油......
而且性價比唔多掂,殖民星要$15-17左右......

不過麻辣鍋味又唔錯下0既...
而且...用黎排毒一流......

近年多數都係味味一品,殖民星公價$11.0......
n年前佢有隻羊肉鍋味,而家搵極都搵唔番......

合味道...近年性價比太差喇...已經半放棄......

碗丁...丁麵果陣膠味都焗埋落去,唔掂...近乎完全放棄......

杯丁...仲食得下,特別係地獄海鮮......

辛辣麵...學黎天王話齋,食落都唔辛辣的辛辣麵仲係唔係辛辣麵?
但係佢個泡菜麵又幾得下喎......

公仔...殖民星d超市返貨幾少下...已放棄......

四洲...性價比仲差過合味道......

日版貨...太窮,買唔起......

大陸三大品牌...你夠膽幫襯咩?

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 09:08 PM   #17
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
近年多數都係味味一品,殖民星公價$11.0......
n年前佢有隻羊肉鍋味,而家搵極都搵唔番......
講以前的話,以前有隻碗麵除左一大包肉之外,仲有一包咸酸菜,好好食的,不過依家無出了

舊 05-06-09, 10:12 PM   #18
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
講以前的話,以前有隻碗麵除左一大包肉之外,仲有一包咸酸菜,好好食的,不過依家無出了
呢隻n耐喇喎......
間廠仲存唔存在都唔知......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 10:28 PM   #19
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

炒面王.....明知佢極之唔健康又唔太好食....不過唔知點解都成日食

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 10:39 PM   #20
亞瑪迪拉
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2002
最近d杯面好似平左~
我樓下間華x,合味道5.4一杯,味味一品牛肉面9.9~
買左一杯味味一品,未食,不過好期待
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 10:44 PM   #21
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
十幾蚊碗個D大碗麵
不過唔敢食咁多
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 10:49 PM   #22
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
而家唔知變成點
大陸三大品牌...你夠膽幫襯咩?
統一?

舊 05-06-09, 11:20 PM   #23
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
御前杯麵-冬陰功味
同好!!!我d fd話隻味似嘔吐物
但我覺得真係超正!!勁開胃!!
講開就想食

舊 05-07-09, 02:07 AM   #24
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
炒面王.....明知佢極之唔健康又唔太好食....不過唔知點解都成日食
因為相對其他平 所以會食 (我都係 )
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-09, 05:04 AM   #25
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
日本版cup noodles curry cheese
次次去日本都掃一堆番黎~~

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:32 AM

手機版 | APP版