Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-23-12, 01:45 PM   #1
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertaggoldensteven
工聯會take course+義工?(想擴闊下生活圈子)

有冇朋友係工聯會take過course?
容唔容易識人?
想擴闊一下生活圈子,順便識下女仔
有咩course會多D年輕人讀
我自己睇中左攝影,觀星,人際關係個類
any comment?
thx~~

加埋義工
有冇好介紹
要非宗教組織
Thx!!!

此篇文章於 10-23-12 05:33 PM 被 黃金史提芬 編輯。
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 01:52 PM   #2
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
工聯會..你想入建制派??????

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 03:14 PM   #3
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
大路既語言班多女仔
我自己就讀偏門語言淨係有啊叔啊嬸
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 03:24 PM   #4
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
嫻姐好似係單身...

舊 10-23-12, 03:26 PM   #5
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
真係想擴大圈子,做義工啦
上堂都得既,不過要小班教學囉
由手機版發出
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 04:00 PM   #6
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
做乜要俾錢去擴闊下生活圈子

舊 10-23-12, 04:04 PM   #7
keijoey
桐乃 x MIX

因為香港人既生活圈子大多都係集體消費
由手機版發出
舊 10-23-12, 04:31 PM   #8
jlai
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
其實係COURSE都應該識到人

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 05:17 PM   #9
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertaggoldensteven
引用:
作者: keijoey 查看文章
真係想擴大圈子,做義工啦
上堂都得既,不過要小班教學囉
由手機版發出
義工我都想做呀
我都想去幫下人
But 工作關係放閒日and 星期日半日
有冇咩途徑介紹下?
唔要有宗教背景
thx a lot!!!
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-12, 10:47 PM   #10

Insane Gamer
F6F8 F73C

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: メソウサ 查看文章
做乜要俾錢去擴闊下生活圈子
香港人(?):乜野都可以用自由市場解決

私の右手には

twitter Plurk 
上面幾個隨便follow
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-12, 11:40 PM   #11
凍檸茶>﹏<
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
3DS Friend Code0387 9197 5242
引用:
作者: 黃金史提芬 查看文章
有冇朋友係工聯會take過course?
容唔容易識人?
想擴闊一下生活圈子,順便識下女仔
有咩course會多D年輕人讀
我自己睇中左攝影,觀星,人際關係個類
any comment?
thx~~

加埋義工
有冇好介紹
要非宗教組織
Thx!!!
去工聯會報課程好貴,去職工盟吧

ウチの姫さまがいちばんカワイイ:82268032
GBf 1131127
凍檸茶>﹏< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-12, 11:45 PM   #12
LonelyBlue

3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
學整下甜品啦
全部女
女仔女人大嬸都有
但唔好抱咁大期望
多數好少少樣都實有仔

整完有得拎番去食
正宗又食又拎

Btw GAF睇黎真係人才輩出
FB閒閒地幾萬個friend
無咩社交必要咁
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-12, 11:53 PM   #13
lancersea
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2011
頂, 溝女炸? 入教會啦
lancersea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-12, 11:55 PM   #14
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
動機不純

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-12, 11:59 PM   #15
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
學旺角行人專區咁街頭賣藝

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-12, 11:59 PM   #16
u864999

註冊日期: Apr 2007
小弟我係工聯會做緊
要識女仔報韓文la 好多女仔報韓文
D女仔比較有質素
蛋糕依加基本上full嫁la
u864999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-12, 12:18 AM   #17
keijoey
桐乃 x MIX

學化妝學畫畫學到識飛,對識朋友都冇咩用。因為各有各做
所以學語言係最好,因為迫你講野。不過真係要小班教學囉。
因為工x會幾十人一班,要同某幾個人堂堂坐埋一起跟本冇咩可能。
你故意同人坐,人地又一定驚左你。人地如果成班朋友報,你仲插針都插唔入添。
而且...

囡囡唔會打算起工X會識朋友架!

此篇文章於 10-25-12 12:21 AM 被 keijoey 編輯。
舊 10-25-12, 12:20 AM   #18
cloud
God of Gamer

PSN  IDsteve_ho110
上年參加過一次, 覺得工聯會D COURSE 真係有D流
加上我玩果個COURSE全部都是叔叔嬸嬸

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-12, 12:26 AM   #19
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: MS331 查看文章
大路既語言班多女仔
我自己就讀偏門語言淨係有啊叔啊嬸
你一定係讀泰文

引用:
作者: u864999 查看文章
小弟我係工聯會做緊
D女仔比較有質素
韓文見到都唔想讀, 係都讀日文先

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-12, 12:41 AM   #20
lancersea

註冊日期: Oct 2011
引用:
作者: keijoey 查看文章
囡囡唔會打算起工X會識朋友架!
你又唔好咁講
朋友係靠自己識
你未識已經咁諗姐係你已經輸左
lancersea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-12, 12:45 AM   #21
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: bomber 查看文章
你一定係讀泰文

韓文見到都唔想讀, 係都讀日文先
泰文我除左識睇腳~睇腳~同睇腳搵_ _之外就咩都唔識

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-12, 12:54 AM   #22
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
識女仔讀樂理啦,有8成女又有氣質,因為練樂器要加樂理科
攝影呀,觀星呀...通常啲女帶埋男友一齊讀

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 10-25-12 12:57 AM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-12, 12:56 AM   #23
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 風音 查看文章
泰文我除左識睇腳~睇腳~同睇腳搵_ _之外就咩都唔識
唔係英文尼咩?

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-12, 02:57 AM   #24
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: u864999 查看文章
小弟我係工聯會做緊
D女仔比較有質素
我直頭有個FD係溝左個導師

舊 10-25-12, 07:40 AM   #25
alextang1030
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2007
其實真係要識既是但係街邊問個路都可以識到人~唔洗去上堂既~

不過講到要上堂識人~一定係學語言既最好~
溝通既理由都多D~

一係試下自己搞D活動叫FD JOIN~叫佢地帶埋FD ~咁會易識好多~
再唔係~去SPEED DATING喇~
alextang1030 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:15 PM

手機版 | APP版