Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-04-17, 10:05 PM   #1
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
本地GAME書討論區 Vol 10(近期副題:GAME WEEKLY將加價至$25)

VOL6之前大部份連結已死亡
VOL7:http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196360
VOL8:http://www.gaforum.org/showthread.php?t=203873
VOL9:http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222078

各本地Game書官網:
Game Weekly
http://www.gameweekly.net/forum/
其他本地GAME網:
動漫廢物電台
http://www.acrubbish.org/archive/game/game.html
短片攻略 GamePlayHK
https://www.youtube.com/channel/UCLU...BairwsxsbGWw5A
E-spot up(FB page):
https://www.facebook.com/esportup/?fref=ts
GreatGame
https://greatgame.asia/
Hobbi Game
https://hobbigame.com/

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502

此篇文章於 06-27-22 08:57 PM 被 mario0606 編輯。
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-17, 10:06 PM   #2
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
結歷左5年竟然仲開到新VOL

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-17, 12:58 PM   #3
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
80 後 Game 書總編擲廿萬搞 Game 媒
http://www.bizhkmag.com/single-post/...EGame%E5%AA%92

魔王

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-17, 02:20 PM   #4
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
遊雲嚟,點解會叫魔王?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-17, 02:44 PM   #5
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
我等緊宅民攻擊佢

舊 05-05-17, 02:59 PM   #6
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: Sar8 查看文章
我等緊宅民攻擊佢
唔會...
佢地邊有二萬人??
魔王仲有多謝佢地之前出過的每一分力(質數係另一回事)
件事就係做"大佬" 果位唔啱,臨走都要搞屎棍

到底係
1)C 叫佢地唔交稿,過G ZONE一棟
2)肥菜食住C ,叫大家唔好交
點都好,C 眼見無稿,完全唔理,真係D細頂晒

尼期佢地唔係興講"道義",我地D外人真係識條鐵咩

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-17, 03:04 PM   #7
Sar8
The One

唔洗同呢D人講江湖規矩(設計對白)

舊 05-05-17, 03:46 PM   #8
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 信長 查看文章
80 後 Game 書總編擲廿萬搞 Game 媒
http://www.bizhkmag.com/single-post/...EGame%E5%AA%92

魔王
20萬? 就算計美金都係值得 "哈哈" 兩聲.

舊 05-05-17, 03:51 PM   #9
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: wing 查看文章
20萬? 就算計美金都係值得 "哈哈" 兩聲.
拎去綠表抽居屋做首期吧,依家還可以呀,去天水園買1樓居屋好似百幾萬,有賺呀

舊 05-05-17, 08:44 PM   #10
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
引用:
一擲20萬創立自己的Game媒平台
引用:
公司成立約半年時間,目前尚處於投資期,若將起動資本及日常營運開支一併計算,自己的時間表是希望能夠在兩年來回本。
2年先回20萬本?

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-17, 08:55 PM   #11
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
廿萬?租咩OFFICE幾多個STAFF?

舊 05-05-17, 10:53 PM   #12
mingstone
Junior Member

註冊日期: Apr 2012
PSN  IDmingstone
wink

其實本書唔叫G zone咪得囉
mingstone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-17, 11:00 PM   #13
Sar8
The One

staff好似都係一兩個
不過佢自己本身身兼緊光榮PR

舊 05-08-17, 01:57 PM   #14
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: fami~yan 查看文章
Chrono廢呢家野,有做呢行都知...
係唔知Jerry原來就係Akibaya DX老闆...
佢廢唔廢都好啦,開咗新TOPIC就唔好推舊果個嘞

舊 05-08-17, 03:48 PM   #15
tao
Crazy Gamer
SFV格鬥家

PSN  IDJapbee
XBox Live GamertagSleepyEyes23
今個星期應該係G鬆重生號?
tao 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 03:49 PM   #16
Sar8
The One

11號果期

舊 05-08-17, 09:04 PM   #17
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
今期係爆肝號
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 11:22 PM   #18
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: chrischun 查看文章
嗰本咁嘅嘢88蚊攻略,跟住佢做就死得,主線任務都仲好好D,支線及神廟任務一定過唔曬,講D唔講D,古代研究所點藍火任務只講點火,又唔講要脫衣服,另外其中一個神廟,要痞低先可以打開神廟又唔講,仲有一些已經唔記得左,攪到我最後要上網先知道點過
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
吓……錯成咁……點搞ga銅王…
原來本童子之前對呢件垃圾已經好客氣......

之前幾個po都講過...最火唔係佢錯漏多......
而係明明有簡單的方法用基本招式就可以解決0既事佢係要扭屎忽花搞到又盾反又乜又七先安樂......
你要拋書包要哂命就死返去自己facebook度先至慢慢自啦......
個個都練防技練到咁熟的話使鬼睇你篇野咩...到時本童子都走去YouTube放段片教人打人馬啦...

至於太郎呢個監修睇怕都只係掛名......
唔係0既話淨擺條垃圾個名出黎真係搵鬼買......
佢有睇過堆稿的話冇可能連打水鬼唔用得箭呢d咁低能的錯誤都睇唔到......

雖則本童子本來就預左要入fami通舊磚番黎(因為想睇果幾條龍有冇巡迴路線可跟).......
但係而家立即有左更大理由去買而已......

靜待胡老鼠官方回應......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 11:37 PM   #19
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章

而係明明有簡單的方法用基本招式就可以解決0既事佢係要扭屎忽花搞到又盾反又乜又七先安樂......
你要拋書包要哂命就死返去自己facebook度先至慢慢自啦......
個個都練防技練到咁熟的話使鬼睇你篇野咩...到時本童子都走去YouTube放段片教人打人馬啦...

佢有睇過堆稿的話冇可能連打水鬼唔用得箭呢d咁低能的錯誤都睇唔到......

雖則本童子本來就預左要入fami通舊磚番黎(因為想睇果幾條龍有冇巡迴路線可跟).......

多得你一句胡老鼠,我決定唔插手呢回事
做Game書唔係欠X左你地既

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 11:44 PM   #20
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: wuxu 查看文章
多得你一句胡老鼠,我決定唔插手呢回事
做Game書唔係欠X左你地既
胡兄,唔好咁,仲要你幫手反映意見……

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-17, 02:06 AM   #21
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章

我買左電子同實體版支持下
睇到個序已無睇落去

大約話
本篇以英文為主
但因為筆者任性
所以會有日文出現

當時心想你即係點?
一係就雙語
一係就純日
一係就英文

大佬$85 (報紙佬平$3) 買你本嘢你同我講任性?

最終電子版出左個食譜補完
封面都無
我個電子版書架就多左份核核突突嘅嘢做thumbnail
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-17, 02:11 AM   #22
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
Update
剛del 再dl 一次
本攻略(電子版) 有攝番嗰幾頁
頁數係130 同131 中間
都算GW 有d 良心
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-17, 03:25 AM   #23
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
如果係因為稱呼問題而令胡兄感到冒犯的話...本童子絕對願意響度誠心地道歉......
畢竟道聽途說番黎的花名冇問過本人是否介意就亂用...呢鑊點講都係本童子口衰在先......

至於其他內容......
主要都係希望當事人明白單行本攻略唔同每週連載......
之前有個po入面都講過...如果係GW入面出現錯漏係本童子可以諒解......
始終趕稿趕到P哂有甩漏唔係太出奇......
但係去到單行本...買書果時有期望連載時的錯漏可以修正下應該唔係太過份0卦......
結果...錯的繼續照搬上去......

可能有人會覺得打水鬼唔用箭冇乜大不了......
但係對於動作game功力麻麻的玩家而言...唔用箭衝過去打同搵命搏冇乜分別......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-17, 11:04 AM   #24
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
…驟眼望落去,差D以為你地係仇家黎

舊 05-10-17, 11:11 AM   #25
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
我覺得如果時間太趕,遲一兩個星期出,執好本攻略先出重好

而家咁樣真係令支持者失望

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[討論] 本地GAME書討論區 Vol 9 (近期副題:司令短暫回歸畫烈傳) mario0606 電視遊戲討論版 1037 05-09-17 02:13 PM
AC Milan 球迷會Vol.9﹝~ 請各位到Vol.10 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 999 03-05-09 03:34 PM
車路士球迷會Vol.10 ﹝~ 麻煩各位到 Vol.11 繼續討論~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1006 09-30-07 05:09 PM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請繼續到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 999 03-01-07 11:58 PM

現在的時間是 04:41 AM

手機版 | APP版