Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 12-26-16, 12:40 AM   #126
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
人地點玩係唔關我事 但我去得個post想睇資訊 而唔係“如何使用遊戲bug缩短遊戲時間拎白金” bug le d不正當既野自己用就算la 仲甘高調做哂教學甘
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 12:45 AM   #127
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
你唔鐘睇可以BLACK LIST佢,冇人阻你。
不過BUG運用一樣係資訊…

睇唔順眼就定性唔係資訊,而係垃圾POST,咁真係好難形合你

此篇文章於 12-26-16 01:07 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 01:19 AM   #128
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
借位問埋,點解水區永遠係奉 astaroth 大人聖旨?
由手機版發出
因為令水區誕生就係astaroth

舊 12-26-16, 01:27 AM   #129
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
就算日本攻略網都有bug技教學,都係資訊一種
睇唔睇,睇咗用唔用係自己決定,唔怪得人個喎
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 01:38 AM   #130
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
topic應該直接叫"GAF的未來應如何走下去"

引用:
作者: Terry仔 查看文章
有時都幾搞笑,Google指左我入GAF (或者其他forum)
跟住我係到問,你又叫我去Google
咁我Google 黎做乜啊?!

下下都叫人Google , 咁以後d 人就唔洗上forum,直接上Google 啦
問題係,Google 都係指向其他 source
以後如果無人討論,其實Google 一樣係搵唔到
無聊search返10年前嘅TOPIC
呢個問題其實一直冇變過

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=139876

舊 12-26-16, 01:39 AM   #131
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: kanone 查看文章
人地點玩係唔關我事 但我去得個post想睇資訊 而唔係“如何使用遊戲bug缩短遊戲時間拎白金” bug le d不正當既野自己用就算la 仲甘高調做哂教學甘
資訊指咩?。。。一般資料上WIKI就有啦。。。有特別情況要討論?

現在D GAME不似以前禁。。大約試好先出來。。。。現在成日有半成品出現。。。中BUG 死SAVE出現機會多左。。。

而且BUG用不用係自由。。。缩短遊戲時間這些良性BUG也對你沒有影響呀。。。
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 02:00 AM   #132
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
資訊指咩?。。。一般資料上WIKI就有啦。。。有特別情況要討論?
>> 甘即係le度度game區可以摺埋?

現在D GAME不似以前禁。。大約試好先出來。。。。現在成日有半成品出現。。。中BUG 死SAVE出現機會多左。。。
>>唔多同意 好多game無試好就出用player做白老鼠之後patch改平衡

而且BUG用不用係自由。。。缩短遊戲時間這些良性BUG也對你沒有影響呀。。。
>>le個我個人問題 一向睇唔起用bug/修改玩game ge人 之後我見le類會自動無視(果幾位巨巨歡迎black list我 我就唔會甘少事black list人)
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 02:22 AM   #133
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
完就唔想完,但呢道既狀況的確唔多樂觀。
最主要冇新人加入
墨守成規左咁多年,仲有啲版有人氣運作到都算係咁。
提過幾次,有啲版主已經冇上來n年,有啲版唔係完成歷史任務就係冇晒討論氣氛,係時候諗諗點改革個架構。
講真,以前情版雖然多是非,但起碼有班人炒旺個場,得閒搞下聚,其實都幾開心。

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 02:40 AM   #134
神人ではない!新人だ

係自己個人問題,不過你地錯…
不過是但啦,費事年尾先黎發功。

舊 12-26-16, 09:07 AM   #135
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 事丫娃些 查看文章
繼現時點小文Eseetoy、信和某老細有情緒同精神問題figure店(link)、啤啤熊、賊船(呢間冇走數)後,估唔到連☆人都會欠債潛逃,見到《林家和債主大聯盟》呢個topic時都有啲愕然,佢在GAF都好似幾受某啲會員膜拜

在先達個舖時都幫襯過幾次,之後就冇再同☆訂過嘢,以前在皆旺間中都會見到佢同店家吹水,唔怪得而家完全冇咗影
算唔算膜拜好難講

不過☆人係日本的確係有人脈的, 尤其係WF /CM 相關買野係有小小方便

前幾年同☆人去WF, 佢真係可以靠人脈關係幫我 "留左幾盒" 首辧原件 (唔洗排隊)

至於訂野拖好耐先有貨依d 就唔講啦

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 10:37 AM   #136
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
大家心態都唔同咗
好多自以為可以討論嘅話題好易比人一句KO
(上google啦~去wiki啦~做下功課先問啦)

其實上forum就喺想多d唔同人嘅意見,集思廣益
當然,時代唔同喇,每個人都好忙,好難花時間去深入了解一件事或者一個問題⋯好多時google一下,了解咗大約喺乜嘢事就算(好似政治,科技,甚至感情問題)

岩傾就傾下,唔岩傾就睇下⋯
收藏品同動漫兩個板都仲好有吸引力嘅⋯⋯
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 12:56 PM   #137
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
的確少上咗黎
可能人大咗睇少咗動畫同買玩具
而會玩手機game既討論都去哂去line群咁濟

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 01:14 PM   #138
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
其實有時問D上網找到的問題就係因為如果直接問到會快D,
同埋有時真係未咁快可以搵到想知D野(特別係日文苦手果D),
如果咩都係直接古狗真係好多網站都收得
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 01:53 PM   #139
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: chunwai0091 查看文章
的確少上咗黎
可能人大咗睇少咗動畫同買玩具
而會玩手機game既討論都去哂去line群咁濟
點止,你連芒亨都搣甩咗兩三年|||a
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 02:12 PM   #140
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
咁講啦

呢到版面簡約 條理分明 灰藍為主的顏色好順眼

無粗口 有笑話 資訊快又多 討論得黎集中

始終圖文量大的去論壇睇比較方便

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 04:48 PM   #141
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
岩岩去買賣版, 先醒起星人起度有自己個版面, 咁都走得到都好野 WOR XD
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 08:51 PM   #142
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: axe1292 查看文章
其實有時問D上網找到的問題就係因為如果直接問到會快D,
同埋有時真係未咁快可以搵到想知D野(特別係日文苦手果D),
如果咩都係直接古狗真係好多網站都收得
可能我諗野比較脱離現實,既然上得forum, 即係唔單單係滿足於網上已有既新聞同攻略資訊,而係希望可以討論,發表心得,其他人有回應,或者睇人心得,自己去回應。

基於上述既前提,我希望睇既都係深入少少既討論,即係討論既質,例如有劇本既就劇情感想,設定討論,將來展望,無劇本既咪分享自己既打機心得,而唔係重覆問一d隨便search下就搵到既資訊,forum就係討論平台,如果會員只能討論一d阿媽都知既野,咁forum的確無存在意義喎,番去睇攻略網/新聞會係更好選擇,單純想吹水去lihkg/自己開group啦
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-16, 02:42 PM   #143
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: kanone 查看文章
>> 甘即係le度度game區可以摺埋?

>>唔多同意 好多game無試好就出用player做白老鼠之後patch改平衡

>>le個我個人問題 一向睇唔起用bug/修改玩game ge人 之後我見le類會自動無視(果幾位巨巨歡迎black list我 我就唔會甘少事black list人)
所以味問你資料係咩。。。先行情報係某些巨巨上開那些公司網/買開書先有。。。。也可以係一些WIKI常用資料的SUM UP。。。太多人同一個問題問N次先有WIKI的存在

以前出PATCH咪要等加強版等。。。PC GAME就可以UPDATE。。。係PS3前D家用機版邊有禁易見到半成版

睇唔起又會不會大件事左D?又不是比賽遊戲。。。FPS等比賽性高的遊戲用BUG的確不太好。。。

但RPG類可以少埋D冇為時間掛機我又覺得冇所謂
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-16, 07:16 PM   #144
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
我覺得以前又無咁多WIKI攻略而且難玩咁多,所以會多左討論
但現家堆GAME又易左咁多 自己試多一兩次都可以過到邊仲有討論

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-16, 10:47 AM   #145
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
其實今年年頭係有討論過,點樣做好GAF
不過又係不了了之~
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-16, 11:09 AM   #146
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
我覺得以前又無咁多WIKI攻略而且難玩咁多,所以會多左討論
但現家堆GAME又易左咁多 自己試多一兩次都可以過到邊仲有討論
基本上日系係得格GAME有技術/心得討論下,不過香港人一般OUTPUT都係比較差
當然,一般都係日本一早出,好多時去睇日網快過自己試…

此篇文章於 12-28-16 11:12 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-16, 12:08 PM   #147
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 碧克 查看文章
其實究竟仲有幾多版主帳戶仲係active都成疑問,有啲都幾個月冇上線,甚至用年來計都有
我係Active版主但唔係active在自己個版…

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-16, 12:46 PM   #148
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
oh , 原來 發生左咁大單野。

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-16, 07:31 PM   #149
BeanZzZz
Crazy Gamer
堅推中一入

註冊日期: Aug 2007
依家既FORUM就好似以前既NEWSGROUP,有新地方去之後就慢慢消失。
岩傾既一GROUP人去WTSAPP傾好過啦

『為什麼一定要是那片土地才叫做中國?但那片土地上的中國根本就不是中國。』
BeanZzZz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-16, 08:50 PM   #150
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
如果whatapps真係咁把炮bbs同forum一早摺Q晒啦

whatapps用黎約戰就話者... 睇圖? 睇到眼都突

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Admin, 借錢梗要還咪比錢中介, 召喚topic, 年度大事回顧, 綠茶特赦日

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
第六十三屆殖民星大賽車(2016/11/17~2016/11/20) 昏迷童子Sleepy GAF Racing Engine車迷討論區 145 11-23-16 12:25 AM
賣 PS4 UEFA Euro 2016 Winning Eleven 2016 (日版_) hokhin 買賣專區 0 09-26-16 10:22 AM
2015 GAF 大事回顧 凍檸茶 ~清談館~ 92 02-04-16 09:48 PM
2014 GAF 大事回顧 凍檸茶 ~清談館~ 69 05-17-15 02:30 PM
GAF除左推出會員証,仲會唔會出件gaf tee 最強幻象 ~清談館~ 65 05-06-04 05:43 AM

現在的時間是 01:35 AM

手機版 | APP版