Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-24-13, 01:25 PM   #51
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
囤地波 兒子也囤地

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...30724/18346928

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 01:25 PM   #52
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 02:22 PM   #53
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
其實波叔都係星球大戰FANS
由手機版發出
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 02:47 PM   #54
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
而我不知太太的家人原來係自己個仔

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 02:48 PM   #55
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
侯生又有偉論幫手撥火

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 03:13 PM   #56
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
咁其實下次佢話太太的家人係佢老婆個老公都得喎

舊 07-24-13, 05:26 PM   #57
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002

聽完個報料電話, 我真係懷疑689同劏房波夾份搵食, 唔係點會咁攬佢

舊 07-24-13, 05:39 PM   #58
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: jamsquare 查看文章
其實波叔都係星球大戰FANS
由手機版發出
連太太的家人個名都叫SKYWALKER
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 06:17 PM   #59
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
:I am your father
:NOooooooooooooo

當個仔都叫做天行,哩句說話梗係唔可以隨便講。

舊 07-24-13, 06:21 PM   #60
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
x I am your father
o I am your father

由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 07:55 PM   #61
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
from 福佳與林忌創作

原來陳茂波個仔係佢「太太的家人」,真係他媽的兒子!而陳茂波就係他媽的兒子的太太的兒子他媽的丈夫,明哂!

波叔解畫金句預測:
1.「太太家人」同「自己個仔」之間有好大空間
2. 因為太耐我唔記得唔清楚太太的家人就係我兒子
3. 我印象中我無講話我太太既家人唔係我兒子
4. 當時冇隱瞞既,個仔由接生婆處理左,佢同我的關係就唔存在
5. 我太太的家人同我之間的關係,即係開誠布公
6. 我記得我去接生嘅時間,其中一間產房仲貼滿Hello Kitty公仔,所以我個仔應該係女仔
7. 生仔係我太太既主意,我全不知情!
8. 果次係我第一次生仔,當時佢出世比較細既,唔知道原來咁都算父子
9. 我從來冇否認過我太太的家人係我太太生的;當我知道佢係我個仔的時候,我係會叫佢做仔的。
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 08:59 PM   #62
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
【茂波囤地】消息指陳茂波無意辭職
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...30724/51586108

發展局局長陳茂波被踢爆家人持有新界古洞農地,與其推銷的新界東北發展計劃大利益衝突,引起公眾嘩然。不過,商業電台引述消息指,陳茂波現階段無意辭職。對於有傳媒指,陳茂波的兒子參與囤地,消息指陳茂波太太許步明2008年曾將她持有的Orient Express Holding Inc.股份中的一成轉讓給兒子,但已於去年連同許步明持有的所有股份,全數轉售給胞弟。
人不要臉果然係天下無敵的

舊 07-24-13, 10:59 PM   #63
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
http://thehousenews.com/politics/%E6...7%9C%E4%BF%82/
最新聲明:茂波老婆股權已售舅仔 將招標賣地撇關係

仲想保住個位就壯士斷臂捐左塊田佢吧啦.......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 11:23 PM   #64
Penny仔

PSN  IDair_penny2002
就算捐返出黎都唔可以接受
落台啦
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 11:26 PM   #65
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
http://thehousenews.com/politics/%E6...7%9C%E4%BF%82/

我一直都以為只有破財先可以擋災
原來收錢都係可以擋災嘅

舊 07-24-13, 11:31 PM   #66
ice_fly
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章

不過現在這時候招標賣地...都應該可以賺唔少

舊 07-24-13, 11:45 PM   #67
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
買佢塊地既人怕唔怕佢整衰東北發展之後唔值錢架

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 11:53 PM   #68
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: ヨコ男 查看文章
買佢塊地既人怕唔怕佢整衰東北發展之後唔值錢架
咁就要看佢賣俾邊個啦
如果買家係老婆的朋友的親戚的朋友的老公一定唔死

舊 07-25-13, 12:11 AM   #69
srx
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: J+1 查看文章
x I am your father
o I am your father

由手機版發出
或者 I am (not) your father
srx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 12:27 AM   #70
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

呢條友根本上就人格破產啦, 邊有可能仲繼續俾佢坐發展局呢個執掌各大project o既位架

我家陣真係替麥齊光唔抵, 人地都只係呃下房津就極速落台...
呢條粉皮衰完一鑊又一鑊, 仲要鑊鑊都衰過麥齊光都可以懶死唔走

舊 07-25-13, 12:30 AM   #71
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
呢條友根本上就人格破產啦, 邊有可能仲繼續俾佢坐發展局呢個執掌各大project o既位架

我家陣真係替麥齊光唔抵, 人地都只係呃下房津就極速落台...
呢條粉皮衰完一鑊又一鑊, 仲要鑊鑊都衰過麥齊光都可以懶死唔走
現今香港已經畀班狗玩晒

特狗仲要出嚟話"依足程序"
N句粗口都趕唔到佢地落台~

佢地一句叫大家稻鞋,民怨更加大
PS.民衆保飯碗冇樓住,有心無力反

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 07-25-13 12:35 AM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 11:30 AM   #72
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
大家被誤導了, 波波是無辜的 (棒讀)

新聞處錯稿 家人變外家
http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/...00176_017.html

舊 07-25-13, 11:39 AM   #73
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
無啦啦太極圏手講新亞校歌......

http://cablenews.i-cable.com/webapps/suddenfeed.php

此篇文章於 07-25-13 11:47 AM 被 ★星人44★ 編輯。
★星人44★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 11:42 AM   #74
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
波哥

舊 07-25-13, 11:50 AM   #75
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
真係用錯字又點
咪又係自己家人

真係有咩分別,仲講出黎知唔知醜
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
中環新海濱 解放軍碼頭 興建(兩萬份意見大部分都反對, SO? 有其他因素要考慮,委員意見一致通過 ) ZlWS ~清談館~ 49 02-18-14 04:02 PM

現在的時間是 04:13 PM

手機版 | APP版