Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-07-12, 12:20 AM   #76
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
以為奉太郎唔要千反田過檔呢邊XD

原來我中二病仲未斷尾

呆毛天線 + 笑死我
男豬既吐糟位好正

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-12, 12:38 AM   #77
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
女主角好可愛!
會追看
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-12, 12:45 PM   #78
巴特尼亞
Crazy Gamer
行行企企食飯兩味

註冊日期: Mar 2003
一路睇一路會心微笑 又帶d切膚之痛

不過...以套會追

舊 10-07-12, 11:45 PM   #79
gingq7

註冊日期: May 2008
似幼稚園病多過中二病
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 12:00 AM   #80
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: 巴特尼亞 查看文章
一路睇一路會心微笑 又帶d切膚之痛

不過...以套會追
切膚之痛我都有

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 12:55 AM   #81
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
op畫面好涼宮
背景幾仔細

正常人(?)病發最多都只係同圈子朋友之間,
點會o係開學自我介紹度

開門果個我成日做

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 09:39 AM   #82
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
對滾輪鞋發揮出超越其本身應有既性能(?

不過男主角幫自己設計個造型點解咁似曾相識(?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 09:42 AM   #83
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 真!DC 查看文章
op畫面好涼宮
背景幾仔細

正常人(?)病發最多都只係同圈子朋友之間,
點會o係開學自我介紹度

開門果個我成日做
自我介紹病發那D係已未期
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 10:30 AM   #84
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
作者: 細路翔 查看文章
對滾輪鞋發揮出超越其本身應有既性能(?

不過男主角幫自己設計個造型點解咁似曾相識(?
我睇到果下
以為桐人走左黎客串

GGF - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
舊 10-08-12, 10:47 AM   #85
norip999
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
淨係覺得女主角好可愛
norip999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 10:55 AM   #86
細路翔
The One

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
我睇到果下
以為桐人走左黎客串
重度中二病的角色設定

髮色:黑色,白色,銀色,有時會有黑白2色混色
原因:這些髮色的角色有大多看起來比較冷漠的形象
衣服顏色:全身黑,全身白,全身紅
原因:大多是超強超帥超潮超利害的超人氣角色穿的顏色
衣服的類型:大衣,大外套,大披風,帥氣的學生服,有時會有喜歡鎧甲,變身服裝的人
原因:簡單,帥氣,好看,穿上可以讓你的帥氣指數+50
衣服裝飾:一堆拉鍊,拉鍊扣,鎖鏈,皮帶,皮帶扣,花紋條紋,原因:同上
眼睛顏色:紅色白色金色,其中一眼是異色瞳(大多是紅色,在暗處會發出光芒之類的)後來出現眼睛會變色之外眼睛裡還會變化成獸眼有標誌的類型
眼睛設定:眼睛會變色,自己的力量覺醒,暴走,升級的代表象徵
原因:嚮往自己擁有特異的力量優越感
武器:大刀大劍,雙劍,居合刀劍,帥氣的光劍,多刀多劍,鐮刀,鎖鏈,小刀,長大刀劍,全身都是黑的白的單色刀劍,變化2種以上的變形武器
原因:刀劍大多是貴族,強者,主角的專用武器,使用方便帥氣好看,重點是打贏對方可以作耍帥甩手收鞘的動作!
鐮刀,鎖鏈,小刀可以讓人對你有凶氣的感覺!
武器設定:名刀劍師的最後之作,神造兵器武裝
種類:魔劍,邪劍,凶劍,災劍,死劍,神劍,聖劍,皇劍,帝劍,王劍,獸劍,龍劍,火劍,風劍,水劍,地劍,闇劍,黑劍,白劍,紅劍,籃劍,蒼劍,星劍,天劍,日劍,月劍,死劍,絕劍,光劍,閃劍,槍劍之類的
右手或兩手封印住不同極度凶惡強大的力量(是什麼無所謂,可以說是封印住魔王黑龍惡魔之類的)

K島個串見到

所以依一身既造型根本係教材級既範本(?

英國說大家抱團死
舊 10-08-12, 11:39 AM   #87
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
作者: 細路翔 查看文章
重度中二病的角色設定

髮色:黑色,白色,銀色,有時會有黑白2色混色
原因:這些髮色的角色有大多看起來比較冷漠的形象
衣服顏色:全身黑,全身白,全身紅
原因:大多是超強超帥超潮超利害的超人氣角色穿的顏色
衣服的類型:大衣,大外套,大披風,帥氣的學生服,有時會有喜歡鎧甲,變身服裝的人
原因:簡單,帥氣,好看,穿上可以讓你的帥氣指數+50
衣服裝飾:一堆拉鍊,拉鍊扣,鎖鏈,皮帶,皮帶扣,花紋條紋,原因:同上
眼睛顏色:紅色白色金色,其中一眼是異色瞳(大多是紅色,在暗處會發出光芒之類的)後來出現眼睛會變色之外眼睛裡還會變化成獸眼有標誌的類型
眼睛設定:眼睛會變色,自己的力量覺醒,暴走,升級的代表象徵
原因:嚮往自己擁有特異的力量優越感
武器:大刀大劍,雙劍,居合刀劍,帥氣的光劍,多刀多劍,鐮刀,鎖鏈,小刀,長大刀劍,全身都是黑的白的單色刀劍,變化2種以上的變形武器
原因:刀劍大多是貴族,強者,主角的專用武器,使用方便帥氣好看,重點是打贏對方可以作耍帥甩手收鞘的動作!
鐮刀,鎖鏈,小刀可以讓人對你有凶氣的感覺!
武器設定:名刀劍師的最後之作,神造兵器武裝
種類:魔劍,邪劍,凶劍,災劍,死劍,神劍,聖劍,皇劍,帝劍,王劍,獸劍,龍劍,火劍,風劍,水劍,地劍,闇劍,黑劍,白劍,紅劍,籃劍,蒼劍,星劍,天劍,日劍,月劍,死劍,絕劍,光劍,閃劍,槍劍之類的
右手或兩手封印住不同極度凶惡強大的力量(是什麼無所謂,可以說是封印住魔王黑龍惡魔之類的)

K島個串見到

所以依一身既造型根本係教材級既範本(?
中二病唔係一升到中二就個人變曬, 以為全世界都欠左佢, 成日鬧番阿爸阿媽轉頭, 叫佢地唔好理自己咁多個隻病咩?

男女主角個隻唔係叫邪眼電波?

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 11:47 AM   #88
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: jamsquare 查看文章
中二病唔係一升到中二就個人變曬, 以為全世界都欠左佢, 成日鬧番阿爸阿媽轉頭, 叫佢地唔好理自己咁多個隻病咩?

男女主角個隻唔係叫邪眼電波?
果D叫反叛期啦

其實依家中二病安全好多啦,在下細個果時興小六病,成日有新聞講人去天台試飛…

舊 10-08-12, 11:54 AM   #89
細路翔
The One

引用:
作者: jamsquare 查看文章
你講果種去到3-40,甚至50歲都仲大有人在

唔係邊度咁多日黎拎綜緩(?

英國說大家抱團死
舊 10-08-12, 01:12 PM   #90
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
>其實依家中二病安全好多啦,在下細個果時興小六病,成日有新聞講人去天台試飛…

令我無拉打睇的人
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 01:28 PM   #91
細路翔
The One

引用:
作者: 廢人 查看文章
>其實依家中二病安全好多啦,在下細個果時興小六病,成日有新聞講人去天台試飛…

令我無拉打睇的人
由手機版發出
點解當年有人出騎士踢無人學rx去穿牆(?

英國說大家抱團死
舊 10-08-12, 02:22 PM   #92
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 廢人 查看文章

令我無拉打睇的人
由手機版發出
飛落街停播果套好似係v3
果時未出世
相信當年事主死左都受到萬千細路咒罵
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 03:39 PM   #93
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

Episode II「旋律の・・・ 聖調理人 ( プリーステス ) 」

脚本:花田十輝 / 絵コンテ:石原立也 / 演出:三好一郎 / 作画監督:植野千世子

とうてい"華々しく"とは言えない高校生活のスタートを切った勇太。
現中二病少女との出会いにより、順風満帆な高校生活が台無しになったと思われた。
しかし、思わぬ形勢逆転を得た。一色誠の悪巧みによりクラス委員になったのだ!クラスで一番人気の美人、丹生谷森夏と一緒に!
小鳥遊六花との最悪な出遭いに隠れていたが、最高の出逢いもあった勇太。
スタートは遅れたが、これでリア充への仲間入りなるか?!

此篇文章於 10-08-12 03:41 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-12, 03:54 PM   #94
埃及使者
玻璃般的存在

貓+中二女襯到佢丫

GGF - 棄坑

舊 10-08-12, 05:06 PM   #95
細路翔
The One

女主角咁細粒,隻貓望落起碼2,3斤居然擺係頭上面

英國說大家抱團死
舊 10-08-12, 11:03 PM   #96
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 真!DC 查看文章
飛落街停播果套好似係v3
果時未出世
相信當年事主死左都受到萬千細路咒罵
由手機版發出
我正是當年其中一個咒罵者!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-12, 09:34 PM   #97
money
◆.西野司命.◆

舊 10-11-12, 12:10 AM   #98
money
◆.西野司命.◆

舊 10-11-12, 02:24 AM   #99
money
◆.西野司命.◆

今集笑到我
一聽就係老馬修把聲
最尾戰鬥作畫

舊 10-11-12, 10:26 AM   #100
細路翔
The One

要佢搞fmp就話無錢

係依d日常番就將資源放係奇怪地方

京ani....

英國說大家抱團死

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[賣] 中二病でも恋がしたい! Bluray nijigen 買賣專區 1 08-21-13 01:05 PM

現在的時間是 06:05 PM

手機版 | APP版