Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-13-17, 01:04 PM   #126
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: pet3 查看文章
你0防是插3個 攻擊+50%,防-25% ? (都仲有25%防)

無特別用扣防加攻
用上級防具極

我玩到的進度是 唔計植物地雷 敵人打我全員扣0.....
更別說回全員HP 只要8mp
根本免錢狂用

不過你你咁高攻就是
今晚試下攻擊+50%,防-25% 插3個看看睇下做唔做到秒綠棒先
防具每個人有5件(除左四女神),其實有第2件既極就夠晒爆機+白金
如果將後面果3件強到極既話,生存力會飛升,相對遊戲難度會直線遞減

0防對後期係唯一既出路,除非你唔介意一場打10分鐘,稀有素材又唔係場場跌,會好難頂
高傷主要係靠終武+怒濤200%,減防gem後期會有高過+50%既,不過冇開game我唔太記得係+幾多

打綠條點都係慢,只有放覺醒技先算得上可以秒
0防攻高最大好處係破綠後可以一波秒,後期既敵人破綠實在太慢,破多次都嫌晒時間

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 01:33 PM   #127
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
加80%str int原來仲有件加200%?

舊 02-13-17, 01:51 PM   #128
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
怒濤係連擊既上位版
連擊+100%怒濤200%

舊 02-13-17, 02:06 PM   #129
ゆり

引用:
作者: Kello820 查看文章
怒濤係連擊既上位版
連擊+100%怒濤200%
所以要200combo?

簡單簡單

舊 02-13-17, 02:09 PM   #130
Kello820
Crazy Gamer

係,所以呢粒我必用

舊 02-13-17, 02:10 PM   #131
ゆり

引用:
係,所以呢粒我必用
今晚搵下先

舊 02-13-17, 08:41 PM   #132
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
update完無左免plus online

anyone 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 07:48 AM   #133
Kello820
Crazy Gamer

引用:
作者: anyone 查看文章
update完無左免plus online
咁抵死
唔講都唔知,我主a/c長期keep住有plus

===

始終都係忍唔住,升埋全員99先收皮
換人玩先發覺角色性能差距堅大,而家破綠後野野5萬,大部份r8 boss破綠前就可以直接打死
我到底玩緊乜野

舊 02-14-17, 09:21 AM   #134
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
咁抵死
唔講都唔知,我主a/c長期keep住有plus

===

始終都係忍唔住,升埋全員99先收皮
換人玩先發覺角色性能差距堅大,而家破綠後野野5萬,大部份r8 boss破綠前就可以直接打死
我到底玩緊乜野

剛復活四女神了
但女神比我方人物更弱

暫時提不起勁轉人用

妮普 LV76
貝爾 LV78
4女神先40

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 11:47 AM   #135
Antares
Insane Gamer

註冊日期: May 2009
想請問下果啲會自爆既蔓陀羅草點對付?

打到爆機都完全無理過佢地,宜家發覺有個任務要收集三個起爆草,自己無意中已有一個。

謝謝。

舊 02-14-17, 11:56 AM   #136
pet3
The One

引用:
作者: Antares 查看文章

打到爆機都完全無理過佢地,宜家發覺有個任務要收集三個起爆草,自己無意中已有一個。

謝謝。

行去引爆之後逃

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 02-14-17, 12:26 PM   #137
Antares
Insane Gamer

註冊日期: May 2009
引用:
行去引爆之後逃
會照掉寶?

舊 02-14-17, 01:11 PM   #138
anyone
The One
↘嫁

地雷草唔打一下唔會有item跌

我部機前排新買所以未join plus

2粒加攻寶石96lv uni打爆綠條再爆氣出大招就一野就打到幾十萬

舊 02-14-17, 02:52 PM   #139
Kello820
Crazy Gamer

引用:
作者: Antares 查看文章

謝謝。

正確做法既just guard佢,同伴一齊唔會受傷兼有野跌,100分

引用:
地雷草唔打一下唔會有item跌

我部機前排新買所以未join plus

2粒加攻寶石96lv uni打爆綠條再爆氣出大招就一野就打到幾十萬
其實可以爆氣之前就打死

舊 02-14-17, 10:41 PM   #140
anyone
The One
↘嫁

我打rank8 d boss通常儲夠3條氣先打得死

魔王都係嫌麻煩卡佢係中間射射射舒服d

舊 02-14-17, 11:07 PM   #141
pet3
The One

引用:
正確做法既just guard佢,同伴一齊唔會受傷兼有野跌,100分

其實可以爆氣之前就打死

你用槍射不是無用嗎

佢唔彈起就無敵

FGO 目標預算
舊 02-14-17, 11:22 PM   #142
anyone
The One
↘嫁

lock住行埋去
聰明的ai就會follow你了

舊 02-14-17, 11:28 PM   #143
pet3
The One

故事爆機
CG差一張

最左下方的何時拿?

FGO 目標預算
舊 02-14-17, 11:37 PM   #144
anyone
The One
↘嫁

反而我差最底排右2

左下final boss前主城event仔
涅普殺必死

此篇文章於 02-14-17 11:46 PM 被 anyone 編輯。
舊 02-14-17, 11:47 PM   #145
pet3
The One

引用:
反而我差最底排右2

左下final boss前主城event仔
你的是
帶著LV20以上的NDS 去做r4的平原大佬任務

FGO 目標預算

此篇文章於 02-14-17 11:51 PM 被 pet3 編輯。
舊 02-14-17, 11:52 PM   #146
anyone
The One
↘嫁

帶人event好似唔使指定上陣都得

個event無記錯係搵xbox觸發

舊 02-15-17, 07:22 AM   #147
Kello820
Crazy Gamer

引用:
你用槍射不是無用嗎

佢唔彈起就無敵
行埋去just guard,唔關槍事

舊 02-15-17, 07:27 AM   #148
Kello820
Crazy Gamer

引用:
我打rank8 d boss通常儲夠3條氣先打得死

魔王都係嫌麻煩卡佢係中間射射射舒服d
呢隻咁微妙既game真係日日都有新發現
原來打幾多都唔係最緊要,由衣先係真正最強
琴晚3個一齊狂鋪地毯,5秒鐘一隻極魔王,其他3秒左右

舊 02-15-17, 08:10 AM   #149
pet3
The One

引用:
呢隻咁微妙既game真係日日都有新發現
原來打幾多都唔係最緊要,由衣先係真正最強
琴晚3個一齊狂鋪地毯,5秒鐘一隻極魔王,其他3秒左右
由衣的魔法是40mp級
應該和女神系列一樣

只是魔攻高比較高?

FGO 目標預算
舊 02-15-17, 08:18 AM   #150
Kello820
Crazy Gamer

引用:
由衣的魔法是40mp級
應該和女神系列一樣

只是魔攻高比較高?
用26果幾招,唔好用40
狂鋪,綠條同HP倒水一樣

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
【收】3DS Dead or alive dimension 日版 keijoey 買賣專區 0 06-10-15 11:23 PM
[多機種] Lost Dimension 武藤遊戲 電視遊戲討論版 25 08-12-14 09:58 AM
[Cosplay同人活動] 香港3 Dimension Only Event攤位正式開招!! potato629 Cosplay同人MIX討論區 9 02-12-13 02:45 PM
Cyber Formula - CYBER GRANDPRIX Championship 始動~! Kaga PC電腦遊戲討論版 32 04-09-03 04:07 PM
[test]dimension checker sugihara H-GAMEの部屋 19 01-22-03 03:07 AM

現在的時間是 09:36 PM

手機版 | APP版