Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 07-25-15, 11:30 AM   #551
Nelly
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2008
好似係因為禿鷹自己衰, 發表左歧視言論
Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-15, 12:01 AM   #552
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Nelly 查看文章
好似係因為禿鷹自己衰, 發表左歧視言論
但其實你睇番原souce Hogan講既野唔算太過份,
最多只可以算係對佢個女同佢男朋友開既惡德玩笑,
至少係坊間都無造成任何大反響,
我覺得完全係over reacting同報復多

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-15, 11:13 PM   #553
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
但其實你睇番原souce Hogan講既野唔算太過份,
最多只可以算係對佢個女同佢男朋友開既惡德玩笑,
至少係坊間都無造成任何大反響,
我覺得完全係over reacting同報復多
>>over reacting同報復多
同意

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-15, 09:00 PM   #554
Nelly

RIP. 繼美國夢, 又多一件仙遊
舊 08-04-15, 09:56 PM   #555
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
E單嘢大家知唔知?

龍達(Ronda Rousey)是多年泛美柔道錦標賽的冠軍,也是美國終極格鬥錦標賽UFC第一屆女子冠軍,曾經霸氣14秒擊敗對手,獲得衛冕者寶座。外表美艷、身材佼好的她,目前還沒有人打敗她的連勝紀錄。但她最近指名想挑戰另一位巴西籍的選手貝絲(Bethe Correia ),因為貝絲對她父親作出了一些不恰當的嘲弄。

貝絲在今年年初曾說:「我想打倒龍達,我要打倒它、羞辱他,讓大家知道她說的話都是謊言,她一點都不像綜合格鬥(MMA)的選手,她只專心在那些電影、出書什麼的。在壓力下她的表現越來越差,家人的壓力讓她逃離家裡、覺得迷失,那是因為她嗑藥,這根本不是超級英雄的行徑,她心理不健康。就只因為她在比賽中獲勝,所有的人都圍繞著她打轉,但當她意識到自己沒那麼厲害的時候,我希望她不會選擇自殺(貝絲笑著說)。」

貝絲之所以會提到「希望龍達不會選擇自殺」,是因為龍達的父親在她8歲時就自殺身亡。其實很多人不知道的是,龍達的父親在她小時候滑雪出了意外,當他被告知他將從此變成一個癱瘓病人後,他選擇結束自己的生命,不要讓家人因為要照顧他而感到困擾。顯然這是龍達心靈深處最不願回憶的痛。而現在,貝絲拿自殺這個話題來挑釁龍達,在所有人看來都是非常不尊重對手的行為。

影片中龍達提到:「我選擇成為公眾人物,但我的家人沒有選擇,她如果因為我的原因而拿我父親的死亡作為嘲笑的素材,那就太越界了。我不確定她說的話最激怒我的那一段是什麼,但她說了很多評判我人生的話,卻從未道歉。接觸電影與書籍,讓我的格鬥人生有不同的發展面向,對我來說是有趣的嘗試,並非像她說的那樣不轉注在格鬥。」

龍達同時也在自己的推特發表對這件事的看法:「自殺這件事不能拿來開玩笑,一直到我給你報應的那天,我的父親都會與我同在。」

貝斯可能意識到事情的嚴重性了,她也公開道歉,不過龍達不想接受了,並在媒體上發表言論,告訴大家一定要讓貝絲對自己說的話感到後悔。

龍達說:「這對我的智商事一種侮辱,她關心我其他瑣碎的事,卻說她對我父親的事情不太清楚,我有點分不清是她講的話激怒我,還是這個愚蠢的道歉讓我感到生氣。我會讓大家知道她這個挑釁的方式一點都不值得。」

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-15, 08:25 PM   #556
Nelly

HHH \/
舊 08-25-15, 02:35 PM   #557
凍檸茶
The One
青龍使用者

原來SS 已經打完
由手機版發出
舊 08-25-15, 07:09 PM   #558
Nelly

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
原來SS 已經打完
由手機版發出
冇野好睇, NXT 果個就真係高質

下個月NOC, 經典之夜, Dudley Boyz & Sting

Tag Championship, World Championship
舊 08-25-15, 11:16 PM   #559
凍檸茶
The One
青龍使用者

一年睇4次
點都要睇睇既

FAST FORWARD 咁睇, 我睇咗乜
NXT係邊場?

此篇文章於 08-26-15 12:01 AM 被 凍檸茶 編輯。
舊 08-26-15, 10:17 PM   #560
Nelly

NXT TakeOver: Brooklyn 女摔個人認為極為高質

睇唔睇PPV 我係視乎matches.

今年SS可觀值最高係 KO vs Cesaro
舊 09-08-15, 05:58 PM   #561
凍檸茶
The One
青龍使用者

KO vs Cesaro
睇咗一半
不錯
由手機版發出
舊 10-26-15, 10:41 PM   #562
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
Hell in a Cell第一場US Championship
點解佢身為AAA腰帶保持者可以過黎打
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-15, 12:13 AM   #563
Nelly

應該係開始左權力交替?
Better?
因為摔角業好興公司之間合作, 尤其日本,新日本 Noah 全日本 既人會互用, 有時又會cross over 外國摔角公司 ROH NWA. 都係為左搞旺個場.

我覺得呢個係HHH建議, 因為之前佢都批准期下NXT 出席獨立圈fans meeting, 簽名會, 搞旺人地個場
所以AAA應該同WWE有合作關係, 話唔埋有AAA vs WWE
舊 12-15-15, 10:11 PM   #564
凍檸茶
The One
青龍使用者

SS
UT 出場, 我仲以為佢LAST MATCH

舊 01-27-16, 10:15 AM   #565
凍檸茶
The One
青龍使用者

RR
LASt man standing 几好睇~
TAG TEAM 我飛咗
DIVAS 我都飛咗, 最尾個女仔係咪日本人?
RR MATCH
NO3 有啲驚喜,
阿冠軍都有啲汔水聲, 你唔捧新人, 都唔搵佢黎贏RR 啦

舊 01-27-16, 01:08 PM   #566
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
RR
RR MATCH
NO3 有啲驚喜,

同意NO. 3係RR最驚喜的一幕, 雖然大家都應估到佢會出場

其實roman reigns都幾慘, 個人覺得WWE直接俾佢帶住個冠軍去WM咪算囉, 反正大家都知佢一定打主賽, 係用咩身分咁解, 何苦要佢打多次RR俾人嚧
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-16, 01:37 PM   #567
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
作者: green 查看文章
同意NO. 3係RR最驚喜的一幕, 雖然大家都應估到佢會出場

其實roman reigns都幾慘, 個人覺得WWE直接俾佢帶住個冠軍去WM咪算囉, 反正大家都知佢一定打主賽, 係用咩身分咁解, 何苦要佢打多次RR俾人嚧
博同情
因上年RR開始嘅力捧遇阻力,故今次WWE從Reigns奪冠起就為佢製造被(Vince一家+league of Nations,MITB,Royal Rumble)打壓嘅storyline爭取IWF外嘅支持.
舊 01-27-16, 01:43 PM   #568
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
RR
RR MATCH
NO3 有啲驚喜,
越來越鍾意Kevin Owens
如果最後剩三個時,Ambrose扮同Reigns聯手而掟佢出去.
再同HHH握手,HHH自己行出去就三贏
Reigns:被最信任兄弟出賣,得到更多支持同情
Ambrose:突破瓶頸上位,一位top heel的誕生
HHH:專心做COO啦
舊 01-27-16, 07:53 PM   #569
凍檸茶
The One
青龍使用者

https://www.youtube.com/watch?v=e-sf3K0L9gY

呢場, 終於有人UP上UTUBE,當年我响鳳凰衛視睇係好震撼的
HHH VS UT

此篇文章於 01-27-16 07:55 PM 被 凍檸茶 編輯。
舊 01-30-16, 12:30 AM   #570
凍檸茶
The One
青龍使用者

http://www.dailymotion.com/video/x32rlhx
Lucha Underground
第二季就播, 我先知呢套咁既野
拍攝角度剪接都唔錯~

舊 02-10-16, 08:49 PM   #571
green

DB宣布退役
但之前傳過佢想復出, 但WWE唔批准, 到底佢係真心退役, 定係被退役呢?
舊 02-11-16, 04:17 PM   #572
凍檸茶
The One
青龍使用者

我諗好似KURT ANGLE 咁
被退
由手機版發出
舊 03-09-16, 12:42 PM   #573
STi
Game Master

註冊日期: May 2002
XBox Live GamertagWeSTi67
又係好耐無睇
做乜又係俾駙馬拿番條帶

舊 04-04-16, 05:43 PM   #574
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

WM入面New Day套衫wwwwww
撒亞人wwwwwww

舊 04-05-16, 12:58 PM   #575
green

引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
WM入面New Day套衫wwwwww
撒亞人wwwwwww
仲有dean ambrose件外套都幾特別, 有日文鬥魂同個死字

至於WM, 個人覺得最好睇都係IC冠軍賽, 戰果都幾意外, 至於主賽就頗悶, ROMAN慣例由頭俾人噓到尾......真係俾佢轉反算啦

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 01:50 AM

手機版 | APP版