Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-20-17, 04:03 PM   #976
leotam3
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Hitomi 查看文章
正呀
9月就開~~咁我真係可以留台場留足一日了
9月再決定啦
入面似係展覽高達模型多D

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-17, 08:24 PM   #977
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
10 月中想去田代島

睇過d 網誌話d 無想像中多
但又有d 網誌登o既相又超多
其實田代島係咪同靑島一樣有エサ場聚集d

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-17, 09:52 AM   #978
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: leotam3 查看文章
9月再決定啦
入面似係展覽高達模型多D
又展覽高達模型?
上次無料區已經係展覽高達模型~連BB戰士都擺晒出黎

雖然就算係咁都會照入
帶呀女睇機械人

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-17, 12:00 PM   #979
okabe

註冊日期: Aug 2002
http://www.gundam.info/topic/18597

発光&各部動作で『変身』を実現!お台場「実物大ユニコーンガンダム立像」9月24日より展示開始!
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-17, 01:16 PM   #980
MO

註冊日期: Aug 2005
請教下,

如果我一日full day去阿美橫町>淺草>晴空塔

淺草應該邊個出口開始行, 離開時又應該點去晴空塔會好啲?
因為有老人家, 如果直接行去skytree會較吃力.
但都想有個位置可影到skytree遠境, 先再過去上塔頂.
坐船會唔會係一個選擇?

thanks~
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-17, 04:43 PM   #981
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: MO 查看文章
請教下,

如果我一日full day去阿美橫町>淺草>晴空塔

淺草應該邊個出口開始行, 離開時又應該點去晴空塔會好啲?
因為有老人家, 如果直接行去skytree會較吃力.
但都想有個位置可影到skytree遠境, 先再過去上塔頂.
坐船會唔會係一個選擇?

thanks~
東京Metro上野駅 > 東京Metro淺草站 > 走行觀光 > 東武鐵道淺草站 (駅見世) > 座單軌電車 > 晴空塔商場4 樓

係淺草駅座都營地鐵去押上駅由晴空塔商場地庫入去都得, 視乎你想點行同車費資金

基本上淺草寺已經可以遠望晴空塔

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 08-23-17 05:12 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 08-23-17, 04:59 PM   #982
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
阿美橫町冇咁早開
如果要一日行晒我會咁
淺草(上午)>晴空塔 (中午食埋lunch) >阿美橫町 (行完街大把地方食晚飯)
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-17, 05:16 PM   #983
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: rorimoe 查看文章
阿美橫町冇咁早開
如果要一日行晒我會咁
淺草(上午)>晴空塔 (中午食埋lunch) >阿美橫町 (行完街大把地方食晚飯)
由手機版發出
有老人家大概不會太早出發吧

不過上晴空塔.............一定要避開星期六/ 日去

同仲可能早上去, 除非係想影黄昏同夜景相

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 08-23-17, 06:22 PM   #984
MO

註冊日期: Aug 2005
非常唔該兩位

我其實住新宿, 應該食完早餐10點半先坐山手線去阿美橫町, 去到11am左右唔知有嘢買未..
(山手線應該慢啲但唔駛轉車...)

跟住去淺草先食lunch..

因為想夜晚去skytree, 所以放最後. 去果度dinner..

想影幅skytree遠景, 上網睇好似話淺草文化觀光中心8F可以睇到, 到時試下先~
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-17, 06:56 PM   #985
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: MO 查看文章
非常唔該兩位

我其實住新宿, 應該食完早餐10點半先坐山手線去阿美橫町, 去到11am左右唔知有嘢買未..
(山手線應該慢啲但唔駛轉車...)

跟住去淺草先食lunch..

因為想夜晚去skytree, 所以放最後. 去果度dinner..

想影幅skytree遠景, 上網睇好似話淺草文化觀光中心8F可以睇到, 到時試下先~
11am アメ横d 舖都開齊囉

想省車錢.............都營+Metro 的1 日pass

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 08-23-17, 07:15 PM   #986
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
一早去阿美橫又要買野
咁咪拎足成日...
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-17, 09:45 AM   #987
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: okabe 查看文章
http://www.gundam.info/topic/18597

発光&各部動作で『変身』を実現!お台場「実物大ユニコーンガンダム立像」9月24日より展示開始!
咁早搭好都要9月24先正式登場
幸好都可以睇到~去完呢轉東京有排都唔去東京

引用:
作者: rorimoe 查看文章
一早去阿美橫又要買野
咁咪拎足成日...
由手機版發出
Locker啦...在上野lock足一日回程先去拎

阿美橫果度6點後d野都收 (唔計藥房果d)~7點已經拍烏蠅
所以先去左阿美橫會比較好d~不過阿美橫實在太多人一d都唔好行

舊 08-24-17, 01:11 PM   #988
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
咁早搭好都要9月24先正式登場

幸好都可以睇到~去完呢轉東京有排都唔去東京

你就好,我15號飛,23號晚返香港

只好去睇住個實物獨角先,試下會唔會好彩見到Test run Hitomi 到時可否分享下變形短片

P.S. 放假前忙到crazy, 熱海伊豆行程都未惗

Sent from my iPhone using Gaforum
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-17, 02:39 PM   #989
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: sugoteam 查看文章
你就好,我15號飛,23號晚返香港

只好去睇住個實物獨角先,試下會唔會好彩見到Test run Hitomi 到時可否分享下變形短片

P.S. 放假前忙到crazy, 熱海伊豆行程都未惗

Sent from my iPhone using Gaforum

我10月1-5~到時揀日好天的去採台場全日~
本來諗住佢就算未正式登場我都唔理架啦照撲去睇~
佢實要TEST架~咁大隻野佢唔會搵野圍起佢先TEST掛

本來我都諗住訓番晚熱海/伊豆~宜家為左台場唔去了

舊 08-28-17, 10:32 PM   #990
sck01
Junior Member

註冊日期: Nov 2012
小弟同朋友(佢日文OK, 但味去過)10月中去日本,係我第一次去旅行,預去7-10日,單人預算5計機票的話8-12K左右

我無申請信用卡,諗住申請張去日本用,大家建議申請邊間?定係申張番我本身間銀行?(我用HSBC)
諗住開頭先去秋葉原,坐早機落係要邊個機場方便D?
去日本有無咩特別需知?
除左頭幾日係東京外,我地希望坐是旦一個鐵路離開東京,係東京邊緣再出D的地方過埋個幾日,
想去D5會好大城市FEEL的地方,大家有無咩介紹?(坐咩鐵路邊到落之類)

因為岩岩先開始諗,所以可能仲有好多野想問,麻煩哂各位
sck01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-17, 11:08 PM   #991
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: sck01 查看文章
小弟同朋友(佢日文OK, 但味去過)10月中去日本,係我第一次去旅行,預去7-10日,單人預算5計機票的話8-12K左右

我無申請信用卡,諗住申請張去日本用,大家建議申請邊間?定係申張番我本身間銀行?(我用HSBC)
諗住開頭先去秋葉原,坐早機落係要邊個機場方便D?
去日本有無咩特別需知?
除左頭幾日係東京外,我地希望坐是旦一個鐵路離開東京,係東京邊緣再出D的地方過埋個幾日,
想去D5會好大城市FEEL的地方,大家有無咩介紹?(坐咩鐵路邊到落之類)

因為岩岩先開始諗,所以可能仲有好多野想問,麻煩哂各位
信用卡 > 肯定係銀聯~中銀果張銀聯唔海外收手續費~HSBC銀聯唔知~
銀聯好處係有D地方有Extra 5% discount

至於其他問題~我覺得你去一去書局望下旅遊書有個基本概念再問會好d
如果連基本概念都無~好難三言兩語講得明

舊 08-28-17, 11:43 PM   #992
sck01
Junior Member

註冊日期: Nov 2012
引用:
信用卡 > 肯定係銀聯~中銀果張銀聯唔海外收手續費~HSBC銀聯唔知~
銀聯好處係有D地方有Extra 5% discount

至於其他問題~我覺得你去一去書局望下旅遊書有個基本概念再問會好d
如果連基本概念都無~好難三言兩語講得明
中銀5收手續費?

其實我想去d類似你的名字/花開物語個種自成一國,鄉下得黎但都係現代化的地方
我總想去體驗下,而5係去環球影城,心齋橋個種
定係旅遊書都揾到?
sck01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-17, 12:29 AM   #993
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
中銀5收手續費?

其實我想去d類似你的名字/花開物語個種自成一國,鄉下得黎但都係現代化的地方
定係旅遊書都揾到?
第一次去就最好跟旅遊書玩,

假如你唔會離開東京太遠,
就搵D東京近郊既黎睇
果D通常係由東京出發比較易去既地方,
從中揀一個自己鍾意黎玩

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-17, 09:35 AM   #994
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
中銀5收手續費?

定係旅遊書都揾到?
中銀唔收~我碌過好多次了~~個RATE通常好靚~平過你出去現金換

旅遊書有介紹東京郊郊~可以等你有個基本概念

你的名字 > 其中一個場景不就在東京四ツ谷XD

花開物語...呢個?
當時我坐緊"のと鉄道"

舊 09-06-17, 01:55 AM   #995
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
想請問大家,用那張東京廣域pass去熱海、尹豆同箱根是否不太合適,因不能坐東海道新幹線,東海道本線好似可以,但用多一倍時間,是否不用pass冇咁繁呢?有冇好提議?打算頭四日去呢三個地方,先謝謝!

sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-17, 09:24 AM   #996
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: sugoteam 查看文章
想請問大家,用那張東京廣域pass去熱海、尹豆同箱根是否不太合適,因不能坐東海道新幹線,東海道本線好似可以,但用多一倍時間,是否不用pass冇咁繁呢?有冇好提議?打算頭四日去呢三個地方,先謝謝!

東京廣域pass的確是不可以坐東海道新幹線~只可以坐東海道本線的特急~
唔知你行程打算點玩~4日熱海伊豆箱根只能淺遊~考慮集中少少?
Btw~東京張PASS本來都只可以坐3日~你去4日~
我係你就直接買票坐新幹線算數~新幹線一程先至果3,670 YEN~但可以省一半時間~張pass宜家要10000 yen無以前咁抵玩
箱根/伊豆自己範圍本身亦有pass

舊 09-06-17, 09:45 AM   #997
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
想問問JR Pass如果想買一星期係咪一定要4日3日咁買?
下個月頭會去關西,去一個星期

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-17, 09:50 AM   #998
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
你最遠會去到邊先, 有七日pass架, 不過成15000 yen(岡山)/20000 yen(山陽/山陰/福岡)
唔去遠想慳就正正經經買4+3(11600 yen)算啦

此篇文章於 09-06-17 09:52 AM 被 Gnosis 編輯。
Gnosis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-17, 09:59 AM   #999
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Gnosis 查看文章
你最遠會去到邊先, 有七日pass架, 不過成15000 yen(岡山)/20000 yen(山陽/山陰/福岡)
唔去遠想慳就正正經經買4+3(11600 yen)算啦
最遠都係去到姬路
而我未plan邊日去邊度,只係暫定左2日京都 2日姬路/神戶 2日大阪 1日奈良
住道頓掘,其實有無需要買咁多日?

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 09-06-17 10:03 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-17, 10:04 AM   #1000
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
去關西邊先,唔係遠行唔係好抵。一日PASS都有,不過正路唔搭HARUKA好難回本…
https://www.westjr.co.jp/global/tc/ticket/pass/

至少大阪果兩日你應該會覺買800YEN地鐵PASS好過

此篇文章於 09-06-17 10:27 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 05:07 PM

手機版 | APP版