Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > GAF Racing Engine車迷討論區

主題工具 顯示模式
舊 09-11-08, 11:45 AM   #101
斯羅
God of Gamer
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
唉....
2個嚴重錯...

第1個話超車吾睇交通情況
第2個就係泊車位置不正確....

超車前打晒燈慢駛....望晒右鏡同盲點架啦
都話錯...

泊車又吾知咩事......
跟足晒一過黃線就扭左....望到條路直就回返正個軚
但左邊尾都係hi左界...

同埋張黃紙中間個幾項有2邊格仔都有嚴重同輕微錯....
咁佢只tick右面個行既輕微, 但冇tick左面有冇咩意思?
我今日都係交叉手為主都係tick左一個輕微渣軚吾正確
但差吾多每項既不注意交通情況都tick晒...真係R晒頭....
由其係開車同停車.....大動作成個人彈起咁望中間塊鏡都話冇注意....

此篇文章於 09-11-08 03:08 PM 被 斯羅 編輯。
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-08, 01:01 PM   #102
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
引用:
作者: 斯羅 查看文章
-del-
你係未衰打燈>望鏡?

算啦,我都衰左次先考到

此篇文章於 09-11-08 01:25 PM 被 GateHacker 編輯。
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-08, 01:14 PM   #103
斯羅
aloha~

引用:
作者: GateHacker 查看文章
你係未衰打燈>望鏡?

算啦,我都衰左次先考到
打燈前有望下右鏡, 但冇望盲點
我見冇車超我, 開始打燈
駛到架死車後差吾多1架半車距離就慢駛扭右, 超既期間都係慢駛....

有冇人考L位泊車架??
其實埋位準備泊個時
係吾係停係條黃線前靠右多d會好d??

都吾明今日點解會尾左出去
舊 09-11-08, 02:00 PM   #104
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
打燈前有望下右鏡, 但冇望盲點
我見冇車超我, 開始打燈
駛到架死車後差吾多1架半車距離就慢駛扭右, 超既期間都係慢駛....

有冇人考L位泊車架??
其實埋位準備泊個時
係吾係停係條黃線前靠右多d會好d??

都吾明今日點解會尾左出去
你係邊到學架?
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-08, 02:05 PM   #105
斯羅
aloha~

引用:
作者: dragonwing84 查看文章
你係邊到學架?
有記...
個師傅一路教都係教路面上要點醒法, 都冇講過我邊方面要係考試到注意
問左佢都只會話渣多D就得, 話我問題吾大....
舊 09-11-08, 02:16 PM   #106
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
引用:
有記...
個師傅一路教都係教路面上要點醒法, 都冇講過我邊方面要係考試到注意
問左佢都只會話渣多D就得, 話我問題吾大....
佢係唔係暗示,你要去補鐘?

舊 09-11-08, 02:24 PM   #107
斯羅
aloha~

引用:
作者: seetold 查看文章
佢係唔係暗示,你要去補鐘?
補左啦
算啦, 我都係搵D朋友仔介紹好過...

路試真係自問做到足.....
泊車就自己抵死
舊 09-11-08, 02:46 PM   #108
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
如果打燈前後有望鏡~ 應該都無咩野...

不過輕型貨車中鏡無用! 你裝左貨就望唔到後面...
你考2 號牌一定係望左右鏡為主~ 之後先係後鏡~

我自己停車就望後鏡~ 開車前一定係左右鏡~

---
另外2 個小錯= 1 大錯
所以直接TICK 右唔TICK 左即係一犯就係大錯...

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-08, 02:53 PM   #109
斯羅
aloha~

引用:
作者: 基路亞 查看文章
如果打燈前後有望鏡~ 應該都無咩野...

不過輕型貨車中鏡無用! 你裝左貨就望唔到後面...
你考2 號牌一定係望左右鏡為主~ 之後先係後鏡~

我自己停車就望後鏡~ 開車前一定係左右鏡~

---
另外2 個小錯= 1 大錯
所以直接TICK 右唔TICK 左即係一犯就係大錯...
直接tick右面既輕微=大錯??
舊 09-11-08, 03:32 PM   #110
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
直接tick右面既輕微=大錯??
哦! 我GET 到了~ 我當左係果個COLUMN 的其中1 邊ONLY~~~

咁我又唔清楚~ 我果D TICK 都係哂右邊... 相信無特別

XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
舊 09-11-08, 04:09 PM   #111
斯羅
aloha~

引用:
哦! 我GET 到了~ 我當左係果個COLUMN 的其中1 邊ONLY~~~

咁我又唔清楚~ 我果D TICK 都係哂右邊... 相信無特別
anyway thanks
感謝各位解答我呢個問題青年既愚問

我都係慢慢排重考, 搵個好d師傅學過算數
舊 09-11-08, 10:24 PM   #112
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
引用:
考就話考手波車~ 渣就一定係自動波的了~ lol
揸熟架車先挑戰難度
小心駛得萬年船

引用:
anyway thanks
感謝各位解答我呢個問題青年既愚問

我都係慢慢排重考, 搵個好d師傅學過算數
好少人一TAKE過既
佢係要肥你你都冇計WOR

等於到今日我都唔明當日點解佢會肥我轉彎位置不正確
路面上, 大把人不正確啦
考試既野, 你係要跟住0黎玩GA啦

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-08, 02:22 AM   #113
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:

今日睇過張分紙,右邊個行唔係大錯嗎a

先前有人post話斜路開車係放極力子同俾油?
但教我個阿sir完全無呢回事,我剩放極力子,放手制,架車唔溜後就唔理我
基本上可以當無教過
咁到底係邊樣正確?我怕考個日先黎溜後就大獲

舊 09-19-08, 12:35 PM   #114
nakata
Game Master

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: POISON 查看文章

但教我個阿sir完全無呢回事,我剩放極力子,放手制,架車唔溜後就唔理我
基本上可以當無教過
上斜唔踩油咁勁? 好易溜後喎!
放一半極力子再即踩油再即放哂極力子就去啦!
基本上玩多d練多d就熟哂喇!
(渣車經驗8年的說)

1.唔夠快
2.跑得慢
3.冇速度
nakata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-08, 03:15 PM   #115
POISON

引用:
作者: nakata 查看文章
上斜唔踩油咁勁? 好易溜後喎!
放一半極力子再即踩油再即放哂極力子就去啦!
基本上玩多d練多d就熟哂喇!
(渣車經驗8年的說)
完全無踩油
但又無溜後........佢話放太多極力子架車都會彈出
尋日慢車上斜,練要慢過隻龜,剩用極力子,架車係停多過去,但又唔溜後

都係唔明點解無俾油架車識郁

舊 09-19-08, 06:53 PM   #116
nakata
Game Master

註冊日期: Jun 2004
引用:
完全無踩油
尋日慢車上斜,練要慢過隻龜,剩用極力子,架車係停多過去,但又唔溜後

咁樣練咪可以練倒完全控制極力子囉!
係可以唔踩油識去架!不過慢慢行囉!
上斜唔踩油冇死火咪勁囉!

1.唔夠快
2.跑得慢
3.冇速度
nakata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-08, 07:07 PM   #117
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
齒輪不嬲都轉緊架嘛

放極力子排齒落返落傳動系統架車味郁囉

舊 09-20-08, 12:34 AM   #118
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
引用:
完全無踩油

正常過唔正常
就算唔比油,副計都照轉架嘛

不過唔踩油開車係柴油車/新車頭先叫好d
正常架車殘d都好易死火/要吊耐d極力子....

但我個人就唔建議成日吊耐
所以我自己就一定比油開車
(<---最爭人吊極力子的)

舊 09-20-08, 12:46 AM   #119
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:

基本上可以當無教過
我奶過野之後就已經係先吊吊佢~ 俾油~ 放手制~~
唔俾油好危險.. 囧

舊 09-20-08, 01:25 AM   #120
POISON

引用:
我奶過野之後就已經係先吊吊佢~ 俾油~ 放手制~~
唔俾油好危險.. 囧
即係博佢彈出都唔俾佢溜後a

又話說,怕拉左手制極力子吊太多架車都會去''''

舊 09-20-08, 02:28 AM   #121
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
即係博佢彈出都唔俾佢溜後a

又話說,怕拉左手制極力子吊太多架車都會去''''
你彈前~ 最多油門不正確~
你溜後~ 補考吧! XD

舊 10-02-08, 06:03 PM   #122
pongg
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDpongg / Pongg514
今日岩岩pass左....
想問到時去到運輸署有冇application form 俾人囉黎填既??
如果冇我上網print定先...
pongg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-08, 03:12 AM   #123
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
噚日(3/10)銀城一 take pass,超開心

想問各位考貨van o既朋友有冇補番D自動波鐘o架??

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-08, 11:07 AM   #124
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
噚日(3/10)銀城一 take pass,超開心

想問各位考貨van o既朋友有冇補番D自動波鐘o架??
自動波都唔過癮既 都係手波爽d
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-08, 11:13 AM   #125
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
自動波都唔過癮既 都係手波爽d
我想玩得舒服D ,又唔係去飛車

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:17 PM

手機版 | APP版