Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-14-09, 08:07 PM   #76
Terrier
God of Gamer
西尾維新飯

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 比卡SP 查看文章
首先, 艾麗=莉莎呢個解說, 並冇解哂所有關於莉莎既伏筆
哈魯有個夢係講莉莎犯左唔知咩罪, 留左係某個空間唔知幾多年, 艾麗果度並冇解釋呢點。
除左之前所講平行世界之外, 最後路西亞並冇死, 只係唔知去左邊
最後講果句都冇任何有心改過,後悔之類既說話, 好難想像佢既計劃已經完結
而且佢既目的係要去平行世界, 佢最後果下消失,都冇講明佢已經失敗左之類
莉莎既罪咪就係「騙了全世界」+「穿越時空」...最後變成艾麗?
你講個"某個空間"...
應該就係莉莎"等待時間過去"既空間...佢係入面等左幾十年之後先到哈魯所在既時代

至於最後既路西亞真係咁咩好講...
回歸星之記憶懷抱 我當佢死左了 (逃)

舊 10-14-09, 08:10 PM   #77
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
RAVE同FT係同一世界黎咩
FT有提及過RAVE時既野咩...
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-09, 08:34 PM   #78
Terri
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
大家又會對 rave 同 fairy tail 既關係咁多推斷...
頭幾期單行本既付頁作者已講兩個作品係完全冇關聯, 即使你見到同
rave 入面一模一樣什至同名同姓既人物出現都完全另一個角色 (事實拎住兩支
短棍槍既艾麗已係 fairy tail 出過場, 不過好細格 )

所以大家唔駛再花時間考究兩者有乜關聯
Terri 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-09, 09:44 AM   #79
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
last一頁好正

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-09, 06:04 PM   #80
Kuro貓
Junior Member

註冊日期: Nov 2009
點都好....普魯一樣咁可愛 XD
Kuro貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-09, 11:45 AM   #81
Terrier
西尾維新飯

原來頭po樓主仲有update topic~
真係...辛苦晒

點解呢套野冇人討論嫁
動畫越整越好,妖精女王變身真係落足本

另外,OP CD已出PV

此篇文章於 12-04-09 11:48 AM 被 Terrier 編輯。
Terrier 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-09, 02:17 PM   #82
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
加中島

舊 12-21-09, 10:40 PM   #83
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Terrier 查看文章
原來頭po樓主仲有update topic~
真係...辛苦晒

點解呢套野冇人討論嫁
動畫越整越好,妖精女王變身真係落足本

另外,OP CD已出PV
動畫的確做得唔錯
只不過著色方面唔係好太慣習而已
搞到想睇下漫畫添

想問下
係妖精尾巴總部裡有個銀色長髮的女仔係邊個
好似只係管理總部,同出去工作沒有關係

舊 12-21-09, 11:34 PM   #84
超必
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: money 查看文章
加中島

哦!!!加人嗎....琴座星靈...

見佢今回11集去得咁鬼快,一下子就在(戴利歐拉)前面....

以為呢套野會(兩季就斬),看來後面的回憶會拖長番.....
超必 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-09, 11:45 PM   #85
Terrier
西尾維新飯

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
動畫的確做得唔錯
只不過著色方面唔係好太慣習而已
搞到想睇下漫畫添

想問下
係妖精尾巴總部裡有個銀色長髮的女仔係邊個
好似只係管理總部,同出去工作沒有關係
米拉
要去到妖精尾巴內亂篇先多出場同講佢既故事/
佢以前既實力可以話同艾爾莎差唔多
不過而家只係負責做樓面~
至於點解要後面先講(不過佢既過去,到而家都仲未講晒)

舊 12-29-09, 09:19 PM   #86
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

165話伽魯吉好白痴~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 09:55 PM   #87
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
老實講,成套野剩係睇艾麗莎...
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-09, 11:26 PM   #88
~真夜~
Insane Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
165話伽魯吉好白痴~
正~!!!為什麼我沒有小喵

Chain Chronicle:165,033,457 神羅

SD Gundam G Frontier:15925545 OverMan
~真夜~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-09, 12:07 PM   #89
RPG之鬼

引用:
作者: ~真夜~ 查看文章
正~!!!為什麼我沒有小喵
真係笑死

舊 01-01-10, 12:40 AM   #90
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
點解用催眠魔法條友個樣同傑拉爾一樣?
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-10, 12:49 AM   #91
Terrier
西尾維新飯

引用:
作者: 拓飛 查看文章
點解用催眠魔法條友個樣同傑拉爾一樣?
未解釋~
但佢對妖精女王講過自己「唔係傑拉爾」

我估大概係細個成魔個陣自己又分裂左個光明版既自己出黎...一係就係兄弟之類

舊 01-01-10, 10:32 AM   #92
RPG之鬼

引用:
作者: Terrier 查看文章
未解釋~
但佢對妖精女王講過自己「唔係傑拉爾」

我估大概係細個成魔個陣自己又分裂左個光明版既自己出黎...一係就係兄弟之類
又或者是見到佢個樣既人都會當成心中最掛著既人
好似X中的封真咁

舊 01-01-10, 12:23 PM   #93
封印魔劍神式
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
又或者是見到佢個樣既人都會當成心中最掛著既人
好似X中的封真咁
夏見到佢都係杰拉爾喎

唔通....
封印魔劍神式 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-10, 12:32 PM   #94
RPG之鬼

引用:
作者: 封印魔劍神式 查看文章
夏見到佢都係杰拉爾喎

唔通....
係喎....忘記咗呢點添
話時話依家出咗幾多個真滅龍?
下期標題是黑龍
那個最強不會又是滅龍吧
既然龍的消失同7有關
咁是否會有7條龍呢?

舊 01-01-10, 01:01 PM   #95
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
係喎....忘記咗呢點添
話時話依家出咗幾多個真滅龍?
下期標題是黑龍
那個最強不會又是滅龍吧
既然龍的消失同7有關
咁是否會有7條龍呢?
依家出左5條龍~
~~~~天空~
水/冰&~走唔甩~一定有架啦~
不過又可能係指~
應該有~
龍既話~又會有龍~但係會唔會係指呢~?
好混亂~

唔會又有7個杰拉爾呢~其中1條龍~又有杰拉爾份~

此篇文章於 01-01-10 01:24 PM 被 (=v=)b 編輯。
舊 01-01-10, 03:59 PM   #96
Natuna
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
依家出左5條龍~
~~~~天空~
水/冰&~走唔甩~一定有架啦~
不過又可能係指~
應該有~
龍既話~又會有龍~但係會唔會係指呢~?
好混亂~

唔會又有7個杰拉爾呢~其中1條龍~又有杰拉爾份~
我諗D龍名係作者亂作多
估佢加加下加到咁上下覺得可以埋尾先會肯定龍o既數目
而且有D係人工龍,果D應該又唔計係自然龍

Natuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-10, 07:28 AM   #97
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

167話~

其實會唔會貓就係龍變架~???

舊 01-19-10, 08:25 AM   #98
RPG之鬼

引用:
167話~

其實會唔會貓就係龍變架~???
不會是

d貓是龍吧...
咁鐵龍既....
另外密斯特崗不會真的是分成n個身體去了n個世界……

舊 02-02-10, 07:14 AM   #99
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

170~睇黎開始講整個故事既底蘊啦~\

此篇文章於 02-02-10 07:29 AM 被 (=v=)b 編輯。
舊 02-02-10, 03:44 PM   #100
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
講新世界突然吸引番

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[廣告 - CW] [CW31][B-7][RED RIBBON REVENGER]FAIRY TAIL,百鬼小當家 18禁本 CR琵琶湖支社長 Cosplay同人MIX討論區 0 01-31-11 02:11 PM
[廣告 - RG] [RG6][INDIGO-4][RED RIBBON REVENGER]FAIRY TAIL,百鬼小當家 18禁本 CR琵琶湖支社長 Cosplay同人MIX討論區 1 12-17-10 01:44 AM
[動畫] 怪盜st.tail 問題 Minga 日本動漫畫討論版 3 12-21-08 05:18 AM
Gary Fong Whale Tail ZERO NEKO 照相館 6 03-16-07 01:02 AM
[分享]Bottle Fairy 圖 X 6 不死身的出木杉 日本動漫畫討論版 8 01-27-05 10:51 AM

現在的時間是 06:43 PM

手機版 | APP版