Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-27-17, 11:15 PM   #51
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
咁快就露出腹黑本色

俾人咁樣要脅老屈強姦,換咗第二個主角會睇得好抑鬱,但由於呢個主角天生木獨,我係完全唔會太過為佢擔心囉。

而家再睇番,以主角嘅武功,應該喺「被胸襲」前可以好輕易彈開隻手,但佢冇咁做,而係樂於比櫛田要脅。你懂的

同埋衣服上嘅指紋唔係會喺洗衫時洗甩晒架咩?

此篇文章於 07-27-17 11:43 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 11:20 PM   #52
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
咁快就露出腹黑本色

俾人咁樣要脅老屈強姦,換咗第二個主角會睇得好抑鬱,但由於呢個主角天生木獨,我係完全唔會太過為佢擔心囉。
主角:驚都未驚過
想要桔梗退學話咁易

睇小說時有內心對話
過幾集(小說)再睇回這集

根本要忍住笑睇

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-17, 01:30 AM   #53
Iro
God of Gamer
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
動畫改編因為完全無畫各人之間的衝突 包括讀書會等情形 搞到支離破碎咁 表達唔到感情同人際關係的變化 好似好求其解決左一件事 無咩高潮

不過要好似小說寫咁多內心戲(廢話) 就一定唔夠時間兼悶場 等暑假吧

唔明特登畀A班兩個出嚟做咩? (而且明明佢地唔係咁嘅關係)
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-17, 12:08 PM   #54
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
你地講到小說好好睇咁,值得開?
你我之間無秘密就告你強姦,乜玩法。

舊 07-28-17, 12:36 PM   #55
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
反正都被老屈,不如嚟個真強……
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-17, 12:43 PM   #56
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
岸誠二完全用暗殺教室個tone黎做呢套
雖然改走左好多野
但係以睇動畫黎講未至於太差
(睇漫畫一直覺得好辛苦,對白量多,主觀視點多)
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-17, 12:46 PM   #57
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 野良猫 查看文章
反正都被老屈,不如嚟個真強……
等92

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-17, 01:40 AM   #58
supermanlady
The One
あかん

Minami / Beautiful Soldier - Music Clip Short Ver.
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-17, 12:35 PM   #59
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
睇來無咩人發現間學園周圍都是監視設備....
你點老屈啊
指模? 你件衫畢業前都唔洗???
男主真是奇怪對著女女明顯既攻擊無反應
應該係個M
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-17, 12:58 PM   #60
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: s2001154 查看文章
睇來無咩人發現間學園周圍都是監視設備....
你點老屈啊
指模? 你件衫畢業前都唔洗???
男主真是奇怪對著女女明顯既攻擊無反應
應該係個M
你見男主角咁淡定就知無驚過
送上門摸歐派,唔係唔摸呀
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-17, 01:04 PM   #61
harakuma
Game Master

好好奇, 乜指紋可以留係衫度咩?

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 07-29-17, 01:27 PM   #62
pet3
The One

引用:
作者: harakuma 查看文章
好好奇, 乜指紋可以留係衫度咩?
所以先說主角先無驚過

桔梗自己以為得
又覺得主角是傻仔,以為胸到佢(小說最新進度佢都仲係覺得主角只是鈴音的跟班)

引用:
作者: harakuma 查看文章
黑長直英文唔係咁好喎, 頭幾位都唔見佢, 反而有個姓王既幾西利
03有講為什麼她突登差的原因

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 07-29-17 09:28 PM 被 pet3 編輯。
舊 07-29-17, 01:35 PM   #63
harakuma
Game Master

引用:
作者: pet3 查看文章
所以先說主角先無驚過

桔梗自己以為得
又覺得主角是傻仔,以為胸到佢(小說最新進度佢都仲係覺得主角只是鈴音的跟班)
大波=無腦, 又一例證

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 07-29-17, 01:58 PM   #64
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
睇網上解釋就話會留到,只不過唔會完整留哂
會根據形狀、衣服皺摺度等等影響鑑定
至少一洗衫就會冇咗,除非佢將哩套衫封保存好等第時屈男主用
而且,校服唔會得一套吧

此篇文章於 07-29-17 02:01 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-17, 02:51 PM   #65
pet3
The One

引用:
作者: 野良貓 查看文章
睇網上解釋就話會留到,只不過唔會完整留哂
會根據形狀、衣服皺摺度等等影響鑑定
至少一洗衫就會冇咗,除非佢將哩套衫封保存好等第時屈男主用
而且,校服唔會得一套吧
一人有派冬夏體 各2套 (6件

如果因成長唔岩著 自然破損
可以以舊換新 (不交換就想要新的衣服都會被特別登記和扣點數)

所以只要在連續上課天的晚上找人'唔小心'地倒咖啡
就迫到佢穿回這套指模衣服 (雖然小說6就是反利用這方法 迫佢穿著無指模的衣服)

只要衣服自己同自己磨擦都能影響指模
更別說主角沒有亂模 去增加指模數
得5點 很容易消滅

回應樓上
這裡小說沒有鏡頭哦 (要玩陰人記得要在沒鏡頭的地方是基本)

桔梗的定位 根本只是遊戲的中頭目之前的有名字手下
要不是鈴音想要她的交友能力
小說6時她就已經退場 (直接被秒殺

FGO 目標預算
舊 07-29-17, 08:25 PM   #66
pet3
The One

剛剛發現

動畫是一定不做小說6了

因為班上人數改了

小說是160人除4班

動是100人除4

小說6的測試特性
動畫的分班等同強制退學

因為有A班某人存在
所以必然會做完小說5
也就是主角在動畫會在結局先會在水面上出力一次

FGO 目標預算

此篇文章於 07-29-17 08:52 PM 被 pet3 編輯。
舊 07-29-17, 08:40 PM   #67
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
pet3 師兄真係 鐵粉

個人覺得,動畫 是否忠於 原著 並不是最重要,好睇,吸引眼球就得了。
不介意係每個女角都留幾次手指模。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-17, 12:49 AM   #68
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-17, 03:11 AM   #69
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
人數都改得
之後既設定都一樣可以改既
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-17, 12:21 PM   #70
supermanlady
The One
あかん

引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-17, 02:57 PM   #71
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
呢個大小, 形狀, 正常男人唔會縮手掛

舊 08-03-17, 01:45 PM   #72
pet3
The One

一之瀨的點數之多

根本援力覺醒

FGO 目標預算
舊 08-03-17, 03:25 PM   #73
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: pet3 查看文章
一之瀨的點數之多

根本援力覺醒
其實睇頭一兩集果時都諗會唔會有人去援O賺point.

一之瀨咁多point, 一定係

舊 08-03-17, 03:25 PM   #74
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
今集見男主角有8萬幾點,但之前佢唔係同黑長直女,各出5萬合共10萬去買1分,幫暴躁男免退學咩?咁點解仲會有8萬幾點?

此篇文章於 08-03-17 03:27 PM 被 十一月 編輯。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 03:26 PM   #75
pet3
The One

衣笠彰梧「ようこそ実力至上主義の教室へ」#03「人間は取引をする唯一の動物である。骨を交換する犬はいない」

引用:
作者: 十一月 查看文章
今集見男主角有8萬幾點,但之前佢唔係同黑長直女,各出5萬合共10萬去買1分,幫暴躁男免停學咩?咁點解仲會有8萬幾點?

動畫 畫錯
睇ED果個就岩

另外是退學(永遠)
不是停學(有限期)

FGO 目標預算

此篇文章於 08-03-17 03:28 PM 被 pet3 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
第六十二屆殖民星大賽車(2015/11/19-->11/22) 昏迷童子Sleepy GAF Racing Engine車迷討論區 523 11-30-15 11:25 PM
第六十屆澳門格蘭披治大賽(2013/11/09,11/10, 11/14-->11/17) ALEX CHOW GAF Racing Engine車迷討論區 400 11-24-13 08:44 AM
衣笠彰梧「小悪魔ティーリと救世主!?」ドラマCD化決定 money 日本動漫畫討論版 2 08-26-13 04:58 PM
[ETC]2004/11/11 售上速報 (Kingdom Hearts COM=104,000本) neo2046 電視遊戲討論版 3 11-14-04 12:29 PM
尋找周杰倫 EP (CD+VCD) 11/11/2003 popstars Neo Music UNIVERSE 39 11-17-03 12:24 AM

現在的時間是 06:30 AM

手機版 | APP版