Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-12-13, 08:18 PM   #2501
普通人一個
God of Gamer
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: ( ゚ω゚)かおもじさん 查看文章
PS4首發應該好多貨

之前:
1 quota of PS4 package is reserved for you to purchase within 15 Nov 10:00-23:59

剛收到:
You can start purchase PS4 (within 13Nov 10:00-15Nov 23:59)
我都係,由15號變左13號

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 08:21 PM   #2502
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
好多人登記咗冇要......

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 08:24 PM   #2503
普通人一個
NEO ZEON萬歲

PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: 2009 查看文章
好多人登記咗冇要......
其實好多人都係8號已經係藍店訂左,不過見佢online又開,咪留個電話,之前個晚等左咁耐都唔開,開左點都留返野既

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 08:32 PM   #2504
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
其實好多人都係8號已經係藍店訂左,不過見佢online又開,咪留個電話,之前個晚等左咁耐都唔開,開左點都留返野既
多貨係好事嚟

唔駛度度搵

唔明點解多貨就唔就話冇人買

唔通鍾意周圍搶?

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 08:35 PM   #2505
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: 2009 查看文章
多貨係好事嚟

唔駛度度搵

唔明點解多貨就唔就話冇人買

唔通鍾意周圍搶?
唔係鍾意唔鍾意,我諗係覺得奇
之前有邊次唔搶...

舊 11-12-13, 08:37 PM   #2506
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
唔係鍾意唔鍾意,我諗係覺得奇
之前有邊次唔搶...
所以今次ps4貨源咁足又唔駛硬食到底係項生最後一擊定係日本嗰邊做嘢
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 08:46 PM   #2507
inoran164
Game Master

註冊日期: Feb 2004
XBox Live Gamertaginoran168
上網訂左無双PACKAGE

舊 11-12-13, 08:48 PM   #2508
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
我都收到SMS, 仲要係兩日前先SEND 既
應該唔會落柯打, 有興趣PM 我吧
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 08:50 PM   #2509
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
訂完機,如果又抽到首賣, 真係唔知點.....XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 08:58 PM   #2510
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
訂完機,如果又抽到首賣, 真係唔知點.....XD
如果1217通街有得購買
訂左又中100人既但只中衣服的人輸到哭哭

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 11-12-13 09:01 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 09:03 PM   #2511
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: pet3 查看文章
如果1217通街有得購買
訂左又中100人既但只中衣服的人輸到哭哭
早你12個鐘玩

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 09:22 PM   #2512
小晶晶
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDalfred_cht
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
舉手
小晶晶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 09:42 PM   #2513
jphmcc
Junior Member

註冊日期: Nov 2008
取貨日期:
2013年12月17 – 24 日
(確實取貨日期將於取貨前5個工作天內以電郵形式通知)
Pick-up period:
December 17-24, 2013
(Finalized pick up date will be notify by email within five working days before picking up)

如果取貨日期係24號, 不可以取消order, sony真係屈機.
jphmcc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 10:55 PM   #2514
wachtso
Junior Member

註冊日期: May 2012
PSV 可唔可以當 PS4 player2 controller??
wachtso 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 11:08 PM   #2515
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
http://blog.asia.playstation.com/vie...&blogPost=9130
引用:
如果我不是PlayStation®Plus的會員,但我登入一台由PS Plus 會員擁有的PS4主機,我能進行線上多人遊玩嗎?
可以。即使沒有PS Plus會籍,只要登入一台由PS Plus會員設為「常用」的PS4主機,仍可使用線上多人遊玩模式。這表示,如果家中有一位成員是PlayStation®Plus會員,家中每個人都能使用線上多人遊玩功能。此外,在同一台PS4主機上,任一名使用者購買的遊戲或下載內容都可供在該主機上遊玩的其他使用者使用(除非該內容已過期)。

在一台由PS Plus會員設為「常用」的PS4主機上,有多少名使用者可以遊玩線上多人遊玩模式?
所有使用者都能遊玩線上多人遊玩模式。只要PS4主機由PS Plus會員設為「常用」,單一主機最多可讓4名使用者同時登入並進行多人遊玩。

PS4主機支援多少本機帳戶?
PS4主機支援最多16個本機帳戶,此外並有臨時的訪客用帳戶。

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 11:53 PM   #2516
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
問題係而家出面仲有冇得訂先?
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 12:07 AM   #2517
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 八仙果 查看文章
我都係。
原本都沒打算買 PS4,不過入到這個 TOPIC,
大家談得高興,又多訂機的資源,按幾按就買到。

之前一大堆 game 都未清,今日又買隻。
都差不多,冇想過訂PS4首發、因為要開工覺得冇可能訂到,開訂當日見友壇話HMV冇人排隊又有好多貨、所以想都唔想就走去訂了

舊 11-13-13, 12:09 AM   #2518
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
呢度變左個氛圍唔錯的閒聊區
近排我都冇乜動力打機
一來呢代機我覺得玩到的新要素已經七七八八
同埋比外國d槍game整膩左我
足足比uncharted 3 online同埋battlefield 3 單機滯左我半年
同埋近排發覺炒股可以當打機
又可以賺錢
將副心神轉哂過去

不過近排終於有隻game讓我重拾打機動力
就係the wonderful 101
ps4 最終應該會買
因為要打mgs5
但近排發現我ps3用開的function ps4幫我唔到(media server,我經ps3睇在電視睇電腦檔案)
唔能夠完全用部ps4完全取代部ps3
同埋近排x0又好似唔係咁差
好想試埋L2R2掣有乜特別先
屋企細,唔係咁想全機種制霸

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 12:37 AM   #2519
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: chunmanx 查看文章
但近排發現我ps3用開的function ps4幫我唔到(media server,我經ps3睇在電視睇電腦檔案)
唔能夠完全用部ps4完全取代部ps3
同埋近排x0又好似唔係咁差
好想試埋L2R2掣有乜特別先
屋企細,唔係咁想全機種制霸
雖然訂左, 但係 DLNA 問題都幾困擾我, 因為部機有一半時間係做 DLNA player (成套半澤都係用 PS3 睇完 )

希望 2nd patch 追加返呢個傳聞係真...

此篇文章於 11-13-13 12:39 AM 被 enishi 編輯。
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 01:57 AM   #2520
ipchow
Insane Gamer

星期六有水貨,有無人買機
ipchow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 01:59 AM   #2521
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: ipchow 查看文章
訂左行版。
反而想看看 (水貨) 會否又炒到上過萬。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 11-13-13 01:55 PM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 07:38 AM   #2522
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
新機返嚟就佔用咗92GB…

其實都唔係好明點解兩大新機都係以500GB做基本配備,
可能我都幾支持得純下載版的PSN/XBLA作品,
我原本果部120GB XBOX 360 HDD已經覺得唔夠用,
後來索取買多部320GB主機…

雖然話PS系可以自己換HDD,
但無理由一買返嚟就把原有的500GB HDD當廢物換走做成浪費,
我寧希望出無HDD的版本,再係官方發售點賣1TB以上的HDD配件仲有彈性。

A 500GB PlayStation 4 Will Give You About 400GB of Storage

http://kotaku.com/a-500gb-playstatio...tor-1463230827

舊 11-13-13, 07:51 AM   #2523
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: ipchow 查看文章
水貨是X
行貨是O

水貨會炒
行貨訂價

水貨早一個月
行貨慢一個月

大家都無遊戲

所以沒差吧

不過有美版的人請看看能不能用別服登入?

轉硬碟好像轉7200 1TB 最合適
咩牌子好呢 ?
現在應該已經不會再出現果種54>720 互轉的省電硬碟吧 ?(很怕這種)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 09:20 AM   #2524
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
PlayStation Plus Features Trailer

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 09:24 AM   #2525
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
application 係指GAME?
定係可以install既app?
84gb太誇張喇....

我都會買多隻1T黎換, 隻500GB用黎做電腦BACKUP就得了, 反正電腦多多位都唔夠用...
D片, 相都用都我隻2T冇晒位了...
咩片? 你知道的
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 10:10 PM

手機版 | APP版