Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-05-15, 08:12 PM   #376
initial
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: 紗理占 查看文章
+1

請問對付全裝甲兵,中遠距離有咩無聲消滅方法?
可以用STN 輕機槍, 可打暈佢

引用:
作者: DC 97 查看文章
Ep8要打2架大砲車
要點先打到
用手提火箭炮

引用:
作者: 普通人一個 查看文章
你地現在連唔連到個app?
連到都冇用, 成日連唔夠十分鐘就死server.

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 08:56 PM   #377
pakchi70
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
PSN  IDpakchi70
引用:
Ep8要打2架大砲車
要點先打到
我未有火箭炮⋯
我係放c4響佢地路線上,等佢地行過就引爆
C4你預8粒左右最穩陣
pakchi70 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 08:57 PM   #378
pakchi70

引用:
作者: initial 查看文章
可以用STN 輕機槍, 可打暈佢

用手提火箭炮

連到都冇用, 成日連唔夠十分鐘就死server.
而家玩到mission 8,玩晒啲side ops都係無火箭炮研發⋯
舊 09-05-15, 09:20 PM   #379
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: pakchi70 查看文章
我未有火箭炮⋯
C4你預8粒左右最穩陣
估唔到可以咁玩

引用:
而家玩到mission 8,玩晒啲side ops都係無火箭炮研發⋯
咁奇? 我好早就有。 staff 夠level 未?

另, 頭先係個山亂咁走時, 撞到個比人鎖住雙手既女士兵

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 09:31 PM   #380
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
我未有火箭炮⋯
C4你預8粒左右最穩陣
ep9仲難~
我得把流彈炮~
系咪同一把槍唔可以叫2次?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 10:12 PM   #381
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
ep9仲難~
我得把流彈炮~
系咪同一把槍唔可以叫2次?
可以補充彈藥但貴,而且記得ep9 其中一個成就條件是不能call支援,最好準備所有爆破武器

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 10:25 PM   #382
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實等到可以用汽球捉坦克車先做都未遲

舊 09-05-15, 10:45 PM   #383
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
英雄度係咪99999封頂,依家9萬8個圓形都滿左咁濟
主線剛打完液體死小孩,已經係咁入A+. A++既人俾我

原來冇封頂

此篇文章於 09-05-15 11:41 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 11:09 PM   #384
紗理占

註冊日期: May 2011
引用:

有兩支迫擊砲可用w

一支山腰,一支屋企

再唔係就坦克移動路線前方有裝甲車偷

或者call heli 轟炸,不好難預位

最實際係都用開火箭炮

-----------------

Btw,啱啱係機場開無雙打bio乞食,打到嘔血

由手機版發出
紗理占 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-15, 11:48 PM   #385
Sar8
The One

引用:

有兩支迫擊砲可用w

一支山腰,一支屋企

再唔係就坦克移動路線前方有裝甲車偷

或者call heli 轟炸,不好難預位

最實際係都用開火箭炮

-----------------

Btw,啱啱係機場開無雙打bio乞食,打到嘔血

由手機版發出
搵D布隔住,你枝槍可以穿到D布,佢地唔得,就咁屈死

舊 09-05-15, 11:48 PM   #386
紗理占

註冊日期: May 2011
引用:
作者: usayarE 查看文章
點解所有遊戲嘅熊都咁強勁
要騎馬撞幾下之後再加幾槍麻醉先可以收伏到佢

另外想問下Ep 7建議用missile
請問點先可以開發到
請問有冇捉熊教學?
用M4 同 狙 射到成身血都打唔死佢
由手機版發出
紗理占 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-15, 12:16 AM   #387
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
請問有冇捉熊教學?
由手機版發出
初期應該得把riot smg可以唔殺黎抓熊
設計圖係side ops 05
射得準應該可以2排彈內射暈隻熊
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-15, 12:18 AM   #388
蒼森.laio
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
動物保護區同少年保護區到底係邊,搵唔到

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-15, 12:27 AM   #389
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
-

引用:
請問有冇捉熊教學?
由手機版發出
電擊手

訓定係草堆,佢望到你會慢慢行過來,夠近就放電
佢撞過來好似都可以電,但我只試過1次唔sure

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-15, 01:20 AM   #390
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
打四隻重裝甲骷髏兵果版點囉S?

我用左最簡單既做法空襲睡眠gas噴死晒佢地 但空襲囉唔到S
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-15, 01:30 AM   #391
呆王
Game Master

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDleocy_2011
XBox Live Gamertagleo cy
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章

由手機版發出
假人加氣球S到, 反而仲搞緊extreme quiet點打sad

捉熊果個位可以企石位屈麻槍lol

此篇文章於 09-06-15 01:32 AM 被 呆王 編輯。
呆王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-15, 01:52 AM   #392
jimmysinn91
Junior Member

註冊日期: Mar 2014
Nintendo Switch IDSW-3994-0070-2428
PSN  IDjimmyltsinn
引用:
作者: 呆王 查看文章
假人加氣球S到, 反而仲搞緊extreme quiet點打sad

捉熊果個位可以企石位屈麻槍lol
Extreme quiet 可以用 Noctocyanin, Quiet 就會現形 (唔係 marking 但係都 highlight 到佢係邊

跟著飛多幾隻 decoy 出去就唔難狙
jimmysinn91 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-15, 02:07 AM   #393
nettotang
Junior Member

註冊日期: Oct 2006
想問下Gunsmith任務有冇人同我一樣做左第一個之後開唔到之後果D?
查左好多地方好似都未確定續Gunsmith同新Gunsmith有特定開始條件,但我就係做完第一個之後開始唔到
唔通撞bug

自問自答:再查下外國情報似乎係因為Ep13之後有Side Ops係同一地方出現所以要clear左先,聽日試一試

此篇文章於 09-06-15 02:20 AM 被 nettotang 編輯。
nettotang 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-15, 02:20 AM   #394
Sar8
The One

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章

由手機版發出
用decoy+睡眠手榴彈
如果驚比佢發現可以隔多陣smoke

舊 09-06-15, 02:35 AM   #395
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
一開始唔洗咁心急囉S
用後期D先進武器會易好多
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-15, 02:39 AM   #396
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
引用:
請問有冇捉熊教學?
如果好似我咁啱啱開始應該最安全方法就係好似我咁騎馬撞到佢逃走之後再加幾下麻醉槍

啱啱試咗拎grenade launcher、C4同手溜彈去玩Ep8
全部用晒都唔夠打,暫時放棄,睇下佢幾時先出可以開發火箭炮或吊坦克...
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-15, 02:42 AM   #397
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: usayarE 查看文章
如果好似我咁啱啱開始應該最安全方法就係好似我咁騎馬撞到佢逃走之後再加幾下麻醉槍

啱啱試咗拎grenade launcher、C4同手溜彈去玩Ep8
全部用晒都唔夠打,暫時放棄,睇下佢幾時先出可以開發火箭炮或吊坦克...
照計唔會 c4三粒夠炸一架啦…
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-15, 02:47 AM   #398
pakchi70

引用:
作者: initial 查看文章
估唔到可以咁玩

咁奇? 我好早就有。 staff 夠level 未?

另, 頭先係個山亂咁走時, 撞到個比人鎖住雙手既女士兵
講漏咗,我仲要靠air stirke
到底係邊度有staff可以研發?係咪個r&d skill叫rocket lancher之類?
舊 09-06-15, 02:55 AM   #399
Sar8
The One

我killer bee果陣已經有枝火箭炮係身

舊 09-06-15, 04:33 AM   #400
Dr.KOF
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
坦克我用2粒c4->氣球
Dr.KOF 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 情報區 Vol.3 (已售) シェンムー 電視遊戲討論版 1014 02-23-18 03:21 AM
[多機種] 「METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN」9月2日発売決定 丨明日放送予定だった小島監督の番組『コジステ』急遽放送休止 Vol.2 money 電視遊戲討論版 1000 08-26-15 11:59 AM
[分享] Metal Gear Solid: A Visual History of Solid Snake shodanng2 電視遊戲討論版 0 10-06-11 02:18 AM
metal gear solid ydragon 電視遊戲討論版 19 06-23-08 04:52 PM

現在的時間是 07:35 PM

手機版 | APP版