Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-23-06, 05:57 PM   #1
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2003
突然鍾意左玩太鼓...

以前唔玩音樂game,認為好難玩要練好耐
但因為偶然o係機鋪到玩左一兩次太鼓,覺得好易上手,囉住兩碌野打下打下幾爽
就鍾意左啦

我想問如果要o係ps2到玩太鼓會唔會好重皮架?
因為我見到先達都有o個個鼓賣(冇睇到價錢),仲有就係o係ps2出左幾多集
如果要儲齊晒d歌,咪好難

Pokemon Diamond fd code:
Kengo/ケンゴ/0043 7467 4333
651132 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-06, 06:33 PM   #2
ambrose35hk
Game Master

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 651132
以前唔玩音樂game,認為好難玩要練好耐
但因為偶然o係機鋪到玩左一兩次太鼓,覺得好易上手,囉住兩碌野打下打下幾爽
就鍾意左啦

我想問如果要o係ps2到玩太鼓會唔會好重皮架?
因為我見到先達都有o個個鼓賣(冇睇到價錢),仲有就係o係ps2出左幾多集
如果要儲齊晒d歌,咪好難
出左9集........
ambrose35hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-06, 07:09 PM   #3
boss
God of Gamer

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDboss_manchun
一個家用版太鼓$250,算適中價喇
不過舊果d太鼓game,而家都好難搵到
boss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-06, 07:41 PM   #4
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
家用版太鼓同街機果個冇得比
根本冇果種feel...
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-06, 08:00 PM   #5
Insane Gamer

引用:
作者: KUSANAGI 草薙
家用版太鼓同街機果個冇得比
根本冇果種feel...
咁大獲 !!
咁次次想玩咪一定落機鋪囉?而且要交好多錢學費Orz..

Pokemon Diamond fd code:
Kengo/ケンゴ/0043 7467 4333
651132 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-06, 08:01 PM   #6
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
咁大獲 !!

其他game唔知啦,音GAME多數都係

舊 06-23-06, 08:03 PM   #7
boss
God of Gamer

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDboss_manchun
引用:
咁大獲 !!
你係屋企練熟d歌,再出街show time,慳好多la
boss 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:02 PM

手機版 | APP版